Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Ponekad tolku mnogu sakam da sum nekoj gabor. Grda ko grob. Debela i neizdepilirana. So salo shto visi na site strani i so rasipani zubi. So mrsna kosa i spleskan zadnik. So babski gakji i uzhasni strii.
Zoshto edino taka kje znaesh dali te cenat zaradi vnatreshnosta ili nadvoreshnosta.

@ indigo child
Бљак.сигурен сум дека неќеш да бидеш таква. :cautious:

Камен од срцево, гулаб од душава хахахаха
Шала на страна..Ухх колку е добро sis..
Ми се чини дека ќе полетам..Уппсс летам бе..
They say the sky is the limit. I went over it.

Лепота сум. Греам. Згодна и мазна. Стегната и преубава насмевка. Лелеава коса и газенце за мерак. Модерни гаќички на мене и совршено телце.

uzg92.jpg

I'd do me.

note to self: ќе пазам кога да правам предвидувања на шала.
таков дар не смее да се злоупотребува.

Драга Кајгана, рандом членови, xenFacebookOro срање, ценети лајкови и статуси;

...ова као демек претходница на некој епски панчлајн за тоа како сум го запознал Чомски, па сум потпрднувал од среќа.
Мразам такви.
Го мразам фактот дека луѓето си ги истураат внатрешнините на места на кои серењето за one's private life е тагнато како комерцијално исплатлива потреба на општеството во ерата на субординација и корпоративизација на индивидуата.
Фактот дека одзивот на фејсбук феноменот се брои во милијарди и дека на темава, во серии се напишани трицифрени (помножено со три) броеви на страни, укажува на три основни заклучоци:
Прво, човекот се помири со тоа дека реалниот свет ич ташак не го боли за неговите размисли и соништа, па срка сатисфакција преку тоа дека некој му ја лајкнал сликата пред спомен куќата на Тоше или му коментирал со суперлативи на неговите copypasta теоретизирања за релевантноста на Аyn Rand во контракциите на модерната социо-политика.
Второ, може да се лаже. Секој може да проектира слика за себе и таа слика да ја процесуира преку моќта на интернетот и фотошопот. Колку и да е жив срам и помор во живо, виртуелниот индивидуалец на форум е Моцарт, а на Фејсбук е Шалвардор Дали.
Трето, преку лажењето и проектирањето лесно се доаѓа до "истомисленици". Другите сервилни дронови на нашиот квазиМатрикс исто така лажираат величина, па по принцип дека во лудница- нормалниот е луд, нивните илузии стануваат взаемни вистини. And thus, a beginning of a beautiful friendshiplationship.
It can, in rare cases, backfire. Братучетка ми(инаку френетичен зависник од фејсбук) ми кажуваше за некоја типка од Македонија која се зацапала у некој тип од Шознамкојадржава, и тоа на фејсбук. Типов бил океј по сликите, плус и паметен бил и ситуиран. Земала нашата горда спонзоруша, се качила во авион и отишла во Шознамкојадржава за да го мажи овој. Коа типот да ти бил инвалид. И светнало на малава нешто у стил "Аха, ете оти цело време се сликал само до горна половина на торсо!!1", па го одјебала и си се вратила да си бара подобра прилика. Сум се смеел бетер од талибанец кога гледа бебе на американци како паѓа од седми спрат.
Такви случаи, сепак, се ретки. Многу е полесно да имаш некаква CV-like претстава за оној кој платонски или демек-платонски те интересира. Во зависност од степенот на очај, можеш да фрлиш сите огледала низ прозор и да се претопиш во илузијата, со коефициент на happily ever after.

Туку, батали тоа.
У опција сум за параасистент(океј де, демонстратор) на факултет. По макотрпна битка со stage-fright, конечно моите надредени видоа дека можам да задржам внимание на клапчовци подолго од десет минути. А тоа е успех. За нив да внимаваат на предавање е како да држат глава под вода. Десет минути(фигуративно, нали) се хипотетичка смрт за нивната comfortably numb парамециумност.
Ме предложил асистентот по социологија и филозофија. Ако си на правен, а те предложат за асистент на асистентот по социологија и филозофија, тоа ти е исто како да ти кажат дека не си ти бе за правник, туку за вербален куродрвец.
Duuh, academic enviroment...i is aware дека за пракса ме бива исто колку за шутка(метро шеесшес, пеесдевет кила, you do the math).
Инаку, in the other highlights, запознав двајца фанови на Дејвид Линч и уште тројца нови поклоници на делото(па и ликот) на Кроули. Едните испиздија на моментот дека треба да ги слушаат Bullet for my Valentine, ама наназад, за да добијат ерекција на нивниот умислен wannabe neonoir смисол за уметност и да ја нахранат нивната несакајќи емо подфабула на лимбо смислата на постоењето...другите, како и секогаш, влегоа во rage mode моментот кога се спомна институционализирање на учењето на Кроули.
Запознав еден тон чудаци. Ед..ен од нив ме тераше да одиме во оние шабанерски дискотеки, да пушиме цигари внатре и да фрламе пикавци во гужвата. As a statement.
Запознав и сродна душа. Штета што имаше 17 години, а јас совест.
А да, и ќе одам за Грција, ќе седам месец дена таму и ќе ги трошам моите пари за да заздрави нивната економија. Пушете кур, нео-конзервативци, јајцата на колосусот гарант се поголеми од тие на коњот на воинот на коњ.

Драга, не сум веќе во облаци.. Траеше многу малце, мојата слобода траеше неколку кратки моменти, а сега сум пак зад решетки. Или не..?!?
Знам дека сум таму некаде, во непознато, ново за мене, сам повторно по долго време. Мислев дека ќе се осеќам подобро, дека сето она чувство на вина ќе исчезни,но се зафркнав.. Кој кур ме тераше бе..

Веројатно , но барем начнав обид за истото.

Поздрав до идниот пат.

ДџК

Да ти се плукнам во суратите шо живеат по земјава... Шо ќе беше бре тоа, да се немало ич обѕир, нити срам, нити перде... да се гледаат само сопствените интереси, сопственото јас... Дали некој друг зависи од тоа сопствено јас, дали ќе биде повреден, и не е така битно. Битно е да се билда егото. И да се држи на таа висина. Никако не смее да се спушти под минималното ниво. Макар и по цена на нова жртва. Лижење онаму каде што си плукнал, најмал проблем. Само покажи го местото, немора ни плукнатото да е нивно, целта ги оправдува средствата...

Можеби јас имам налудничави размислувања и погледни на светот, којзнае...

И сега на оваа нервоза, треба да работам... Абе у курац се!

Ponekad tolku mnogu sakam da sum nekoj gabor. Grda ko grob. Debela i neizdepilirana. So salo shto visi na site strani i so rasipani zubi. So mrsna kosa i spleskan zadnik. So babski gakji i uzhasni strii.
Zoshto edino taka kje znaesh dali te cenat zaradi vnatreshnosta ili nadvoreshnosta.
Како прво, лесно се станува грда. Како второ, грешка си. Надворешноста многу малце влијае на тоа дали некој ќе те цени како пријател. Нормално ако земеш да излагаш неизбањата со недели и по пижами дека луѓето нема да те ценат зошто ни ти ќе немаш основна почит за себе која е неопходна. Ако збориш за "ценење" од машка страна, треба да знаеш дека машките (како и женските) имаат многу избор, plenty fish in the see, и у тоа море има куп убави/допадливи. Е сеа коа бира некој од тој куп, критериум му/и` е карактерот

Иначе Кајгана, да ти кажам дека послободна од деновиве не сум била одамна. Завршив со факс, бев на одмор, искулирав тотално со најсаканиот тип и пријателчиња, ондак сеа у скопје без моите да ме замараат... Онака одамна не сум имала време за себе и се осеќам као и да сум изгубила голем дел од интересите пошо не сум им обрнувала внимание толку време. Што сакав да гледам, што сакав да читам, за што сакав да дознаам поише? Ми треба време да се вратам на она што бев, личноста со куп интереси и мислења. Дури мислев и да не викам другарки за да се посветам на себе како секој себичен човек на свет, но знам дека тоа е the tapa thing to do. Иако звучи толку привлечно да си зеам цигари и да си пуштам smooth jazz. Кај е времето коа тупев со радио, jazz fm, live или равел? Али штознам, порано многу полесно ми беше да бидам сама. Интересно е како сега немам инспирација да напишам нешто или слично, за разлика од во семестарот кога имав неколку инспиративни идеи во текот на денот или неделата. Но, во споредба со текстови од минатото, го немам мојот вокабулар на фини ковани зборови, поише ми се "практични" текстовите сега, остри и колумнистички некако, можда треба блог да направам. Веројатно мозокот ми е малце на пасење. Го сакам времето кога се осеќав колку-толку длабоко, гледав филмови од Линч и слични и анализирав потоа subtitle, слушав Масив Атак и сл. Социјалниот живот стално си го ставам на прво место после учењето, се надевам нема да испаднам заебана од пријателите на кои сум го посветила тоа време. Се обидувам да не бидам пречувствителна у односите со луѓето ко што сум била досега. Поише пријатели + помалце очекувања = помалце разочарувања. Фората е што стварно сум среќна. Го заслужувам тоа, тоа го знам и јас и случајностите што ме довеле дотука. Веројатно и животот не ми е толку уметнички сега пошо не сум тажна. Доста беше трипање, ајт.

Драга,

Спокојствоооо.Прекрасно чувство после мелахоличниот период.Па лето е мило :love:
Обичните денови носат со себе многу изненадувања само треба човек да знае да ужива во нив. И да being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that we have decided to look between Imperfection.Сеедно убаво е навистина :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom