Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга Кајгана.....

Денеска тапа ден, работа до трт!

Телефон ми се расцепи од сабајле!:zid:

Honey растревожена сум позитивно до немајкаде :vozbud:.
Добро е само треба да се навикнам,ново чувство е ова за мене-како да немам никакви грижи на светот.
Никој не може да упропасти ничиј живот.Работите се случуваат а ние се поведуваме по нив,а мене ми се чини како деновиве да живеам за другите ама преубаво ми е :) .

Така имам малку време за размислување.Што вреди да се мисли?Само еден живот,полн со луѓе,работи што треба да се извршат и да се имаат,работи што се сакаат-живот што е само лишен-од едно нешто,па и тоа,ако го имаат луѓето,никогаш не го имаат долго!

Драга Кајганче,

Јас за прв пат во мојот живот останав без зборови... Човекот кој секогаш имаше што да каже, да насмее некого, да развесели, да се инаети, да се дружи... Сега од него не остана ни една насмевка, што многумина околу него, барем оние најблиските, го забележале тоа... Му велат, ајде барем еднаш насмејсе. Ми зборуваат, ми кажуваат смешни муабети, вицеви, заебанции... Но пустата насмевка, остана некаде назад во неговиот живот... Сега знае само да тагува внатре во душата, а вештачката насмевка да ја покажува кога веќе нема каде, да не забележат дека „врбата“ се исушила до корен... Пустина околу нејзе... Го гледа сонцето, прежешко и е... Го гледа мракот, темница и е... Го чуствува ветрот, но не и водухот... Чуствива се, само дождот не... И солзите како да и се исушиле... Ни облакот ни окото веќе капат, пресушиле од тагата... Тагата голема за славејот кој науто ја будеше, велејќи и „Еј денес е нов ден, има некој кој мисли на тебе и те сака... не грижи се... Ќе дојде утре...“! Но, секое доаѓање, тој со својата пила ја сечеше, ја цепеше со секирата.... И дојде денот есенски кога таа не можеше повеќе да стои расцепена... Се навали и падна пред да го види оној кој и го скрши срцето...
П.С. Моја најмила љубов... Среќно во животот понатаму, и дај боже да најдеш некој, на кој ќе можеш да му ја почуствуваш љубовта без неоснован сомнеж... Велат времето лечи се... Но кај мене времето како да застанало и пак ме враќа назад... Сепак се надевам дека часовникот ќе проработи за брзо, ако даде Господ...:toe::smir:

Ќерко

сите повредуваат . Но зошто? Што е тоа што го тера секој човек да стане нечовек. Зарем се храниме со болката на другите. Зарем е можно сите до толку да сме злобни. Секој на овој или на оној начин, свесно или несвесно повредил некој. Секоја една повреда остава рана, а секоја рана ти поматува мисли за понатаму. Тешко е да се живее сега без некој на кого си навикнал цел живот. Залудно е сега да се жали за изминатото време, животот тече одминува, а и ние со него...

Драга ајде и ја да се исповедам.

Додов до интересен заклучок,најмногу луѓе има во зоолошка градина и аквариум за риби:vozbud:

Некојинтересеннадимакзаизмисленатафорумскаличност

Не, реков нема да се жалам денес...Не дека неам ништо за жалење...
Ма што ми е гајле.
Цел ден празен стан....шубоо, на раат да си учам.
Нишо не ми се праи. Прав црногорец, ме фати жичката тек сеа.
This is gradual report....where we gradually, report!
Hello, my name is Dany and today we are gonna speak about xxxxxx.
Ај па и тој досаден е веќе :)
Еј овде редовен си станав...баш фенси нели, уште да почнам да пишувам во “На денешен ден“ секој ден....
“На денешен ден лани беше трети декември 2008ма...“ уау
Фрапантно...Екстравагантно...Вчудоневидувачки...
блалелеблблб блебелтам глупости
Ја дур пишам смартес постуваше...
Иначе ја пишуем у темава и си го маам....рефрешот на Нови мислења, и следам шо се дешаа и јадам...вафли!
WAFFLES!
Незнам шо е вафла...чеј ке гуглам..
ЛОЛ
вафла било наполитанка
од сицилија -.-
или од милано, шо знам...
Од Југославија! xD
Многу фегетско стана икс де смајлино...Тоа е тоооооооолку вчерашно!
Мислам Здраво!
шмизлање на македонски...се дешава...
Уште читаш? Де бе, толку глупости изнатрескав а уште ми го читаш постот...
Не се смеј бе!
-.-
Не ја праам таа фора шо наѓаѓам шо мислиш, така ти се чини...
Ај заеби...се гасам..
еј фак 12 и 10 станало, ја глаа неам измиено...т.е. коса...и лице...па добро да - глава....
Оф ај гоу ден..

Драга Кајгана....ќе скапам од работа наредните 2 дена.....:uvo:

Бла бла бла..

Денов ќе биде маратон.. Школо.. Deutsch unterricht.. Состанок..:tapp:
А ја се трујам со Џибони..

Ми фалат некои луѓе.. Се надевам дека конечно утре ќе ги видам..:pipi:

Те сака

Насмеаната:back:

Е па ај кога сме кај Џибони, јас да ве поздравам со една песна... Ете исто како и јас да сум пишал... Џибони се ќе испее за мене... :helou:

е драга
овој свински грип у пм нека иде. 11 деца бе? 11 деца не беа дојдени на школо :tapp: не верувам сите да се болни некои и си користат се преправат за да не одат :toe: инаку на школо тапа. пола клас не беа тука па немаше со кого да се зафркавам. сега сум си дома тебе те гледам си слушам музика и ај чао :back:

Драга Кајгана........

Само шо си отиде и последниот вработен у фирмата, а ја уште сум тука у ПМ.
Па ја последен ке си одам........ !:toe:

ДрагИчка

Се плашев дека ова ќе се случи. Досадно ми е дома...сакам нашколо! Плачам за некоја драма да ми се деси малце...премногу монотоно ми стана.
Мајка ми "флека" почна да ме вика О_о ко ја прашав шо и значи то ми вели куќава да почни да гори, ти ќе земиш столче, ќе седниш на улица и сеири ќе фаќаш. Шо се разбира па и таа.
За досадава незнам шо да прам. Шо да прам?
Ај нека дојди сабота. Заборајв како изгледа Даблин. Море мара роденден има сабота. Леле треба поклон да и барам. Шо да и купам? Врвци за патики ќе и земам. Нека си ги менува.
Драга моја...станав зависна на кинеска храна. Нешто ко шпагети е ама со 98346 зачини. Се јади со стапчиња -_- Дури да фатам парче ми се одјадува...незнам ни зошто го пишувам ова...ништо друго не ми текнува. го правам постов што поголем. Никој несака да чита долги постови овде. Ќе наликува ко да плачам дека дечкото ми раскинал, или мојата најдобра другарка испаднала дроља и ми го укарла.
Леле колку е сатов :icon_eek: ЗАКАСНАВ НА МАТЕМАТИКААААА :nerv:

Кајганкооо...
денес денов ми беше ..пекол :vozbud::uvo:
од 7 можни часа сите испрашуваа..збеснав..али и не пројдов толку многу лошо :jaj:петка сум добила една..по едно реков за следен час ааа историја добив точка за кец :vozbud:ае ќе му одговарам на Стевото наредниот час па може ќе се смилува да не ми го опали кецот у дневник хуху
и такаа другите не ме кренаа мене(среќа)
иначе утре праам тест англиски и поштено си напраив лифчиња и гајле неам :toe:...после школо треба да шетнам до град нешо поклон да најдеме..на роденден сум а вечерта со љубениО :wub: едвај чекам да го видам сонцено се осеќам ко цела вечност да не сме се виделе :( ми фали :toe:
те сакаам Кајгии ..поззЧе и до тебе и до него :back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom