Драга Кајгана,
задњиве 2 дена многу тапа среќа со кладилнициве. Кој ѓавол ме натера повторно да играм(знам уствари, последно коло Лига Европа, 1000% искачаат утакмиците)?. Е стап. Да, повеќето искочија но се разбира, јас на секое ливче имав по една што не искочи

. Ќе бев побогат за неколку иљадарки, сега сум посиромашен за неколку стотки. Најбоље да си се вратам на неиграње.
Денеска станав у ~9. Стандард пола литар вода + витамин ц + б комплекс. Половина час подоцна 2 јаболки. Му ставив вода на уличното куче. Купив кори за баклава и кадаиф. Земав билтен. Купив леб, бибер и јогурт. Биберот требал да биде во прав, не зрнест. Фикс-на баба. Јадев грав. Немало маслинки, ПРОКЛЕТСТВО. Ништо, утре на пазар и тоа ќе го фикснеме. Искочив, се качив во 22А и имав топ провод во автобусот. Но, кога се симнав видов едни мајка и дете, детето неполни 10 години... беше пресреќно, што ли е причината за неговата среќа? Можеби добил некоја 5ка в училиште, можеби купил нови патики... Се сретнаа со таткото. Детето пресреќно изусти "Tато, тато, го земавме Samsung Galaxy S8(или што ти ја знам)". Во некои од клетките почувствував нервоза. Не, не се тоа комплекси ниту љубомора(сум имал и јас се како мал но затоа што не сум барал многу). Можеби премногу очекувам од луѓево... сакам да се радуваат на други работи, не на вакви материјални глупости. Отидов на кафе. Полу празни разговори, трачарење... поминаа речиси 2 часа. Пешки до дома, половина час. Топ провод. Понесен од еден видео клип кој го видов на он нет, каде што доктор објаснуваше за животните навики, здравјето и што е најбитно за превентива. Испадна дека тоа е вежбањето/активноста макар и да е тоа пешање. Да, непушњето, неконзумирањето алкохол се битни ствари за здравјето но најважна е активноста. Имаше многу добро прашање на крај на видеото... Дали може да го ограничите денот на 23 и пол часа
НЕвежбање? Интересно и мотивациско. Еве сум сега овде, да кснам повторно грав, да го рашарам интернетов и да отидам на местото каде што одам секоја вечер.
Поздрав Кајгана,
ова нема да се повтори.