Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Животот е една гоолема вага.
Пролетта, ми зема еден човек од животот, ми врати друг.
есенва ми зема луѓе, може ќе вратиш некој.

Си го купив левиот парфем пред некој ден, за почеток на работна сезона.

А вториов денес, ама се мислев дали да го земам. А му се допаѓа и на него..
Доаѓам дома, отварам куфер, коорне на парфем, One Milion ми се скршил, при крај беше ама сѐ истекло.

Животот кога нешто зима, друго дава. Само кој да сфати.

IMG_3064.jpeg

Кајгано,
Славеле ние не славеле, се слагале или не со тогашната или сегашната власт, животот си врви!
Тоа што сме се родиле тука ни дало печат и со него ќе си одиме, се додека не застанеме пред Дедо Петрета. Да обвинуваме некого за тоа како ни е, мене ми изгледа малку пеерски и кукавички.
Затоа нека ти е за многу години празникот Македонијо. Ако ние не успеавме да те направиме лична и привлечна за овие генерации, потруди се и ти малку, роди нешто што ќе има, нозе, раце, срце, глава и ум во неа!

Кеј,

На осми септември пред пет години се качив на авион со карта во еден правец, пцр тест, еден мал куфер, многу неизвесност и уште повеќе надеж.

Среќен ми празник.

Вчера скришно буљашки им го испив на децата ладното чоколадно млеко (и онака ќе се расипеше за два дена). Како го натегнав на екс инстант карма ларингит фаќање неможам да гукнам. Денес и утре сите состаноци на мјут, има таму кој да збори нек се челичат калфите малце.

При крај сум со “кариерава”, морам да мењам нешто под хитно, компјутер нејќам да видам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom