DotA Скриншот!

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Дали воопшто знаеш кој е Fear? Пред колку време играш дота? Колкаво искуство имаш? Кога игравме заедно на 25 мин. Имав Radiance и БоТ и бев прв на крај во overall score. Ти крадеше убиства постојано а јас ништо не реков. Штета го немам replay-от. Малце ме нанервира со твојава изјава демек ни ти не правиш 50 крипс за 10 мин. Па кој кур си ти бе? Не вреди да реплицирам на понатамошни постови. Само ставив скриншот дека сум си скршил рекорд. Толку од мене. Постирајте ваши скриншотови.

Tuf Tuf ,se navredi :)
Nemav nikakva namera da te navredam.
Inace prijatele kakva vrska uopshte ima radiance i bot? Ako zborime partijata koa igrav luna ja imav pt b.fly,helm of dominator,i 10k kesh na kraj,i da,shteta so go neam replayot.
Tuku nemav namera da te navredam voopsho.Ti rekov deka ne mi ostavi vpecatok posho na nekolku momenti uopshte ne sledeshe igra,kako da ne drzish alt,imashe shansa da utepash eden so 1hit,ali najverovatno ne mu vide hp,i umre.
ALi ne e bitno.I veruj priatele nema vrska farmanjeto,i toa ke se dokaze so novava mapa.Ti praj 50 kripa za 10min ja ke praam 20 i ke iam 5-0 skor.Sho e totalno bolje nego 100 kripa za 5min -.-
I,ne,ne go znam fear,Igram 3.5 godini,isto ko ti,samo so igrav conquer 1 godina,od 6.32 do 6.52 bef neaktiven,pa malce se ubaciv.
Na 5.84b igrav aktivno,idev na turniri so lisec i mentish,pratev dota barem u mkd.
I ok e da staish skreen shot deka si skrshil rekord,zaso ja za tolku kripovi ubieni u 10min mozma da sanjam,prosek mi e 30-10,a retko idam nad prosekot,samo koa ke mi trgne so sven ili neso slicno -.-

Edit: Samo na nekoj heroi ne obrnuvaj tolku vreme na farmanje, poveke vredi da gi brkash po mapa ida gi tepash nego da farmash na lane,posho i oni se bildaat. Ok so razor,late game hero,ali so drugi heroi ne.
Rasta isfarmaj pointbuster, ciklon i boots,i dager,i dosta ti e.
Crix isfarmaj dager i BoT i dosta ti e.
Na nekoj takvi heroi batali farmanje.Ne e tvoja rabota da tepash,tvoja rabota e da se dzitnesh so ulti i da krenesh nekoj na tule [empale], i da ne umresh sekako.
Pa posle heroi kako nevermore i luna ke si ja zavrshat rabotata.
Tuku poz prijatele,otidov da spijam.Peace out <3

2edit: Samo so go primetiv boldiranoto,ne beshe mojata izjava takva, sekad sum bil tapa u kill/deny na creeps. Za mene si gospod u toj pogled.

Tuf Tuf ,se navredi :)
Nemav nikakva namera da te navredam.
Inace prijatele kakva vrska uopshte ima radiance i bot? Ako zborime partijata koa igrav luna ja imav pt b.fly,helm of dominator,i 10k kesh na kraj,i da,shteta so go neam replayot.
Tuku nemav namera da te navredam voopsho.Ti rekov deka ne mi ostavi vpecatok posho na nekolku momenti uopshte ne sledeshe igra,kako da ne drzish alt,imashe shansa da utepash eden so 1hit,ali najverovatno ne mu vide hp,i umre.
ALi ne e bitno.I veruj priatele nema vrska farmanjeto,i toa ke se dokaze so novava mapa.Ti praj 50 kripa za 10min ja ke praam 20 i ke iam 5-0 skor.Sho e totalno bolje nego 100 kripa za 5min -.-
I,ne,ne go znam fear,Igram 3.5 godini,isto ko ti,samo so igrav conquer 1 godina,od 6.32 do 6.52 bef neaktiven,pa malce se ubaciv.
Na 5.84b igrav aktivno,idev na turniri so lisec i mentish,pratev dota barem u mkd.
I ok e da staish skreen shot deka si skrshil rekord,zaso ja za tolku kripovi ubieni u 10min mozma da sanjam,prosek mi e 30-10,a retko idam nad prosekot,samo koa ke mi trgne so sven ili neso slicno -.-

Зборам за партијата кога јас играв со Разор, ти со Спектре, Тито со Кристал Меиден.

Како може да нема врска фармањето?! Дали се читаш што збориш? Ајде постирај ми 5 риплеја во кој ти во првите 10 мин. имаш 5-0 скор. А и да имаш, не може секој пат ти да имаш таков скор во првите 10 мин така да твојата теорија ти паѓа во вода. Ако сакаш ќе играме 1в1 па ќе видиме колку врска има фармањето.

А тоа што не го знаеш Fear Darkness а играш 3.5 год. и пратиш Дота тогаш си пропуштил мнооогу од играта. Тој заедно со Warrick правеа лом кога играа во coL. Ако сакаш ќе ти дадам стари риплеи да видиш вистинска дота што е кога се` беше балансирано и со секој херој можеше да се иде Godlike. Тоа и го докажа Fear кој исто така ја имплементираше стратегијата на скратување на анимацијата за напад. Пример: Боне (searing arrows), Silencer ( wisdom of glaives) и така натаму. Беше најјакиот Боне играч на времето. Сега после долга пауза Fear игра за MYM но не е тоа тоа. Затоа трај си, и постирај скриншотови во кои имаш 5-0 скор во првите 10 мин. па ќе продискутираме за нив. Исто така имам и replay каде со гондар имам таков 5-0 скор во првите 10 мин.

И за крај: Како нема врска тоа што некој има Radiance и BoT во првите 25 мин. ?! Во тој период ретко кој херој има над 1100 hp =/

Shorty,ти ако си на страна со Crystal,или Huskar,или Rhasta...против херои како Void,blood,bone и слични на нив,нормално дека ќе правиш животот да им биде пекол во први 10 мин,отколку да крипаш.

Нормално дека ќе се потрудиш толку да ги уназадиш,бидејќи они се carry херои,а ти си early/mid game.
Дури и со разорот би го правел истото,ти напрај го ѕвер,ако му рипне накрај набилдан time или трол,ќе го згази без он да пукне.

Затоа и рече Год,не е се во крипањето :)

И тие 20 крипци разлика,ќе ти дадат 800 голд.
А да направиш 3 убиства наместо 20 крипци за 10 мин,тоа ќе ти дојде 600 голд за тебе,минус 700 голд за него.
Се на се,1300 голд е во прашање:wink:

Затоа,не се само крипците фокус на играта,и тоа сакаше и God да каже.

Може вака да направиме? Ќе импровизираме. Ќе играме 1в1. Противникот нека се фокусира да ме убие мене а помалку фокус на фармање, јас ќе се фокусирам на фармање и harrass на противникот па да видиме на крај кој колку пари ќе извлече и колкава ќе биде споредбата во левелите.

Не знам стварно како може така да зборите. Шансите се многу мали да правите 5-0 во рок од 10 мин. додека шансите за фармање да убиете 40 крипци се доста реални.

За да имате по 4-0 5-0 во рок од 10 мин. треба да имате мноооогу уиграна двојка на една линија. Чак што више ви треба и Вентрило за да комуницирате подобро.

И ете јас чекам God да ми прати барем 3 replays да видим како тој успеал да има 5-0 во рок од 10 мин. па ќе го анализираме replay-от

Човече,збориме општо за дота,остај го настрана твојот скор со крипците,рековме дека е супер.

Шансата да исфармаш настрана 50 крипци во 10 минути,при 2vs2 и они да се нели pro сакаш да ми кажеш дека е голема?
Зашто не збориме за против нубци на б.нет,на нив и 10 убиства во 10 минути ќе им направиш,и нема да им дадеш да мрднат од страна.

А за уиграноста,не суди според таа една партија во која играше со нас.
Да останеше во партијата во која јас и Потато бевме доле,и до 10 минута имавме буквално 10 убиства (комбинација yurnero и граничарот).

Уф,ми се приигра дота,доста теоризираме,да го видиме све ова зборење во пракса:vozbud:

Може вака да направиме? Ќе импровизираме. Ќе играме 1в1. Противникот нека се фокусира да ме убие мене а помалку фокус на фармање, јас ќе се фокусирам на фармање и harrass на противникот па да видиме на крај кој колку пари ќе извлече и колкава ќе биде споредбата во левелите.

Не знам стварно како може така да зборите. Шансите се многу мали да правите 5-0 во рок од 10 мин. додека шансите за фармање да убиете 40 крипци се доста реални.

За да имате по 4-0 5-0 во рок од 10 мин. треба да имате мноооогу уиграна двојка на една линија. Чак што више ви треба и Вентрило за да комуницирате подобро.

И ете јас чекам God да ми прати барем 3 replays да видим како тој успеал да има 5-0 во рок од 10 мин. па ќе го анализираме replay-от

vo "replays i nivna diskusija" imash luna so 2-0 skor i helmofdominator +1800 kesh vo 10minuta.
Predhodnata partija so mac koa igravme imav 7-0 skor do 11-12 minuta i se izgasija,prasaj go mac,ke mu tekne,neame replay zaso se izgasija.
Iam edno 130957 replays so pudge kako sum godlike do 10 minuta,ili eventualno 5-0 6-0 skor,samo sho se vo 1.21 patchot i nemozam da gi gleam,da gi izberam i da gi postiram.

Tuku,ontopik:
Nerekov deka e losho 60 kills vo 10min,ti rekov mozma da sanjam za toa,ali brate ti dur praish 60 kills vo 10min,ja za toa vreme ke ubijam barem 4 dusi od tvoja,so e 900 gold - za vas. A + za mene.
Bashka da sme igrale 1vs1? Ti ebam noobot,uf MKD ROOM! AJ AKO SMEESH 1vs1! DA TE VIDAM! Bla Blah Blah! 1vs1 ako sakash mozeme da igrame krash na sony. Dota ke si igrash 5vs5.

I normalno deka so spectre ke kradam kills posho sum mele a sedam so 2ca na strana + ako treba sam da gi tepam toa ke treba da bide u 40-50 minuta koa ke iam manta i radi,a do togash ke gagam.I na kraj kraeva ne bea gag,tuku last hit,kolku dmg napraiv ja napraivte i vie,samo last hit praam,spectre igram ebate,mn jasno deka toa nema da go praam so crix,rasta,bunshee,ili neso so ne mu treba epten kesh.

Ah,i mislev za nekoj Fear od battle net,posho uopshte ne igram na BN.
Ako praime muabet za Fear od MYM,go znam.
I pak ke poftoram.Spored koj statistiki e najdobar igrac be? Proglasen e negde za najdobar igrac? Mozes da kazes 1 of the best players. Ali najdobar igrac nemozes. Zaso on ako igra najdobro carry,nekoj igra najdobro support ili ne e bitno,obratno neka e.
Na kraj kraeva koj ti dava tebe dozvola da kazes deka e najdobar igrac pokraj tolku faci na dota pr0 ligava? I na kraj kraeva VP gi tepaa i MYM [fear si igrashe za mym] i SK i R3D.
Svati deka dota e timska igra 5vs5. I deka kill/deny na kreeps e 30% od igrata.
Igraj si ti razor so radiance i BoT vo 25 minuta. Mene na ES samo dagger i ring za mana mi treba.Nisto poveke,taka do 25 lvl ke go igram.
Pa napadni ti so tie itemi i so svojot tim na mid,a ja so mojot kakov i da e,pa koa ke vi se desii booom od zadnjata koa ke ostanete site na pola hp,+ da se ubaci crix so dager i ulti,i akasha da naprai tripple,i tolku od igrata.3vs5,i posle zbori im "jas imav 60 creeps ubieno vo 10min"

Shorty,ти ако си на страна со Crystal,или Huskar,или Rhasta...против херои како Void,blood,bone и слични на нив,нормално дека ќе правиш животот да им биде пекол во први 10 мин,отколку да крипаш.

Нормално дека ќе се потрудиш толку да ги уназадиш,бидејќи они се carry херои,а ти си early/mid game.
Дури и со разорот би го правел истото,ти напрај го ѕвер,ако му рипне накрај набилдан time или трол,ќе го згази без он да пукне.

Затоа и рече Год,не е се во крипањето :)

И тие 20 крипци разлика,ќе ти дадат 800 голд.
А да направиш 3 убиства наместо 20 крипци за 10 мин,тоа ќе ти дојде 600 голд за тебе,минус 700 голд за него.
Се на се,1300 голд е во прашање:wink:

Затоа,не се само крипците фокус на играта,и тоа сакаше и God да каже.

Za ova se soglasuvam, ne e sekogas se do kripanjeto opsto vo dota osobeno koga se igra timski, gi isklucuvam igrite 1v1 i 2v2 vo koj e mnogu poinaku na pocetok pocnuvas so kup pari, i se zavisi kako ke go izigras na pocetok so koj artefakt.
Ili primer sega e povazno da skinis nekoj protektor dzabe si tepal kripci ako ti skini eden protektor ti zenam 400 500 gold i ti ustvari dzabe si tepal tolku mnogu, ima razni finti gluposti.

Зборам 1в1 за да ја испробаме твојата теорија God. Да видиме дали можеш да направиш 5-0 против некој што има големо искуство како мене.

А на крај краева кој кур тебе те прашува дали можеш да правиш 5-0 на секоја партија ?!

И едно гооолемо офтопик прашање? Што верзија на Warcraft имате? 1.22 или 1.21?

Зборам 1в1 за да ја испробаме твојата теорија God. Да видиме дали можеш да направиш 5-0 против некој што има големо искуство како мене.

А на крај краева кој кур тебе те прашува дали можеш да правиш 5-0 на секоја партија ?!

И едно гооолемо офтопик прашање? Што верзија на Warcraft имате? 1.22 или 1.21?

Mojata teorija se odnesuva na dota,a ne na street fight priatele.
A i ti sigurno ne si go postignal rekordot igrajki so igraci so golemo iskustvo kako tebe.
I nikoj ne me prasuva mene dali mozam da napravam 5-0 skor za 10min. Poentata na cel muabet beshe deka podobro e da imash 3-0 skor u tie deset min i 30/5 creeps killed/deny odkolku 60 so 0-0skor. I svati! NE SE KARAM SO TEBE! so kur ne ti e jasno ?

1.22 iame skoro site.
1.21 nemoze da igra so 1.22

Не ми е јасно мене зашто сите скокнавте против мојата слика. Демек сум играл со ботови, па уште и никовите ви беа мерило на квалитетот на играчите а видите колку само јаки беа играчите. Изгубив таа партија. Ама ај нема везе.

Знам дека не може 1.21 да игра со 1.22 затоа прашувам зашто јас имам 1.22 а некогаш не ги гледам игрите што се креирани

Не ми е јасно мене зашто сите скокнавте против мојата слика. Демек сум играл со ботови, па уште и никовите ви беа мерило на квалитетот на играчите а видите колку само јаки беа играчите. Изгубив таа партија. Ама ај нема везе.

Знам дека не може 1.21 да игра со 1.22 затоа прашувам зашто јас имам 1.22 а некогаш не ги гледам игрите што се креирани

Lele peer,ne skoknavme protiv tvojata slika,bashka skroz pogreshno mi go svati prviot komentar,go kazav kao dobra stvar,kao odlicna.
60/28 ?!?!?! w00000t u zivot neam napraeno tolku! Odlicno e! Ne odlicno,tuku,neznam,svaka cast,raka ti davam [ bez ironija prijatele] I da,so razor toa si go naprail! So e odlicno,heroj na koj mu treba buld bajagi za posle da tepa ko coek,ali na drugi heroj ne se fokusiraj tolku na kripovi,shetaj po mapa tepaj.

Ок ајт нема врска. Секој си има свој стил на играње и нормално ќе си го брани истиот :helou:

Mene mi se naj Imba Loda i yamateh i Light
Уamateh и light не ги бива. У последната игра, на лајт го аутфармав со супорт херој ( тој играше спектре, carry како и секогаш, да прави по 20 убиства на партија и нубовите да се чудат ) Работата е шо цел тим игра со него ( год, како што кога ти играше спектре, јас ти оставав убиства, на него му купуваат дрвца, телепорт, се тоа за на крај да може да тепа, иначе типот е просечен играч, минатата игра што ја споменав, ја изгубија поради него, у 55та минута, пушта илузија се блинкнува на кристалот и сака да го утепа, знаеш, кристал.. крипче за спектре.. Кристал го фаќа у лед а у исто време се телепортираат тини и мирана, а кентаур крипаше у форест, дојде со блинк. Го убија а не успеа ни да го утепа кристалот, влеговме, скапавме 4 бараки и готово. )

Лода ми се допаѓа оти може да игра што било тимот да побара од него, има одлична контрола на мапата и многу ретко прави грешки ( речиси да не промашува ганг тиме, не ГОНИ И ГО УБИВААТ како претходниот )

Иначе шорти, 60 крипа за 10 мин не е лошо фармање, ама факт е дека не можеш да го направиш тоа против подобар противник. Сепак и против нуб не е лошо остварување.

Уamateh и light не ги бива. У последната игра, на лајт го аутфармав со супорт херој ( тој играше спектре, carry како и секогаш, да прави по 20 убиства на партија и нубовите да се чудат ) Работата е шо цел тим игра со него ( год, како што кога ти играше спектре, јас ти оставав убиства, на него му купуваат дрвца, телепорт, се тоа за на крај да може да тепа, иначе типот е просечен играч, минатата игра што ја споменав, ја изгубија поради него, у 55та минута, пушта илузија се блинкнува на кристалот и сака да го утепа, знаеш, кристал.. крипче за спектре.. Кристал го фаќа у лед а у исто време се телепортираат тини и мирана, а кентаур крипаше у форест, дојде со блинк. Го убија а не успеа ни да го утепа кристалот, влеговме, скапавме 4 бараки и готово. )

Лода ми се допаѓа оти може да игра што било тимот да побара од него, има одлична контрола на мапата и многу ретко прави грешки ( речиси да не промашува ганг тиме, не ГОНИ И ГО УБИВААТ како претходниот )

Иначе шорти, 60 крипа за 10 мин не е лошо фармање, ама факт е дека не можеш да го направиш тоа против подобар противник. Сепак и против нуб не е лошо остварување.

Hm,shozam,najverovatno si u pravo,go neam sledeno TAKA light,samo iam primeteno deka e imba,ali ako stvarno taka mu praat ko ti na mene onda e naab -.-

A za loda,stvarno go opisha! ima nenormalna kontrola na mapa,toa najveke go cenam,abe neka e trup i u farm i u se [a ne e] ama kakva kontrola na mapa ima,uf.
Bash gledav furion kako igra :))))) komedii brat,neznaesh kako se dvizi,so 2 stunera e na strana,neznam protiv kogo igraa,mislam VP,ne se sekavam stvarno,i brat,gi drzi ama epten,i koga e potrebno teleport za gank,tocno znae kade teleport,i ubivaat heroj,i odma se vraka so scroll nazad,i mapata ja znae odlicno,togash dodushe beshe 6.48 [so dagerite],znae kade e senka,da se butne da naprai belja a u,abe da ne ti go opishuvam :) go znaesh :) svaka cast :)

A za yamateh XD ne zezaj XD imba puck <3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom