Dota Heroes build

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Dobro e Gego
Ja vcera...
prva partija so Huskar pravenje heart ,treads i sange i tolku zavrsi partijata ja prv...
So bristleback vtorata heart i treads i ne me cicaat gi zgazivme LD
tretata so naix s&y i heart ama gjabe zasto imaa troll ne tepaa a i od nasa go imavme StevoMC za razor i zaeba rabota...
Ama ja pak prv na mapa...

A pak na nightmare vo petokot so raijin ja i Lich drugar mi izvadivme partija protiv troll morph ogre mortred i uste eden ne znam koj...
Imav buriza i malestorm ama glavnoto bese sto koa me brkaa doagase lich,ja stit na mene on sesta site me pleskaat mene (gjabe-stit) drugar mi praenje quarter kill...
I ja izgubija partijata be so tie heroi :S

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Evasion се стакова мислам само ако херојот има таква магија , и ако напрајш рецепт за evasion тогаш само се зголемва процентот , а на рецепти со evasion неможи.
На ТајмСтопер и Спектре(и не ми текнува други) се стакуваат зашо магиите им се класични evasion-и туку на друг принцип работат, а Мортред мислам дека нема да добие повеке мисови со батерфлај...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Lanaya со Dagon и багот за spill...мераци :)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Leshar + Crix, deadly combination.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Timestopper + Јас,факинг бијонд годлајк :)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Хаха : )

Тајмстоперот не е лош, но во последно време играм со " добри " играчи, каде што тајмстоперот едноставно нема шанси. Едноставно рексарот му пушта улти, и тогаш доаѓа масив демиџ. Отпрвин Магнусот се блинкнува у пушта улти, ги собира сите херои околу него, пред да се разбудат, Кентаурот тропнува, а откако и тој стан ќе помине, Енигма пушта последна. А тие херои се придружени со Невермор или со Тракс, па тој најчесто прави трипл кил. Знаеш каде е воидот ? Умира после три поминати секунди : )

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Тие тактики, се изведуваат само со ептен про играчи. Секогаш некој ке ти избега(нема да го фати 6та на магнус), или некој од твоја ке избрза или ке го фатат прерано и ке го убијат(од твојте). Може и цело време да се бранат, да неможеш да ги убиеш, и еден по еден да ве ловат(додека крипате)

За дотава потребно е добар играч(индивидуална тактика) и малце тимска игра.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Per,ako drugite stojat od negova i gledaat Lost :)

I sve stuneri nabroja,majkumu 5v1 normalno deka ne moze :)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Па кога реков дека играм со добри играчи, мислев дека играм со играчи подобри од мене. Играчи кои ако се оставени сами на страна, нема да пропуштат да убијат ниту еден единствен крип.

Со воидот има тактика со крикс, лешар, тајд хантер и акаша. Значи воидот фрла последна, а во тоа време криксот пушта улти надвор од бариерата. Во истиот момент кога ке поминат 2 секунди ( ќе почне да зема демиџ ) се блинкнува во бариерата и партал прави. За тоа време лешар и акашата пуштаат магии надвор од бариерата, а откако таа ќе заврши, тајд хантерот пушта улти, криксот прва, лешарот дава стун и ... : )

Едноставно кој ќе удри прв, победува, тоа е тоа.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
По еј луната колку не е балансирана во овие верзи, мава на 100 души, плус сатанис плус батерфлај, и ај оди истепаја, да не прајме муабет плус еден кептер од страна плус да те кој со маги и улти.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Не, луната е нерфана и тоа многу. Сега ако пуштиш улти, а немаш земано прва, нема да прави демиџ. ( А бидеќи се игра со втора и трета, тоа е голем хендикеп ).

За секој херој ова е почетниот билд. 2-3 брасери, шише, боотс оф спид и после чуваш пари за дагер или БоТ. Откако имаш БоТ и дагер тогаш може да правиш други итеми.

Член од
27 мај 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
razmisluvam

Не, луната е нерфана и тоа многу. Сега ако пуштиш улти, а немаш земано прва, нема да прави демиџ. ( А бидеќи се игра со втора и трета, тоа е голем хендикеп ).

За секој херој ова е почетниот билд. 2-3 брасери, шише, боотс оф спид и после чуваш пари за дагер или БоТ. Откако имаш БоТ и дагер тогаш може да правиш други итеми.

neam igrano dota 4 meseci ama sepak mislam deka Lunata ako nema prva i koga ke pusti ulti ako i mavnat stun ke zima dmg
popravete me ako gresam ! :helou:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Neznam zaso debatirate okolu ultito na Lunata..Jasno si pisuva :
Eclipsata mava 4 Prvi magii [neam poima kako se vika prvata na luna] okolu sebe na 1 lvl
Na 2 lvl mava 6 ili kao i da e..i na kraj 8 se mislam,ne e ni bitno
Muabetot e sto ultito na Lunata e deka taa ja pusta PRVATA MAGIJA 4 PATI! So znaci ako prvata magija ti e na 1 lvl i ti prai 100 dmg so zadnjata ke napraish 400! ako ti e na 4lvl ke naprais 1200 dmg.
So ima tuka nejasno?

Painmaster

Feel the Pain!
Член од
28 ноември 2007
Мислења
165
Поени од реакции
2
Може да ми кажете колку башера се праат maximum! На пример нема логика Void со 5 башера да мава 100% stun! И друго се праат 2(или повеќе) butterfly???

Kajgana Shop

На врв Bottom