DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Многу го хејтаат Saksa на редит, прееска баш читав теми поврзани за него. Мислам најголем проблем за да стане про ќе му биде тоа што е слабо комуникативен, ако е битно тоа на про сцената. Заклучоков од гостувањето во GG и неколкуте стрима преку нивниот канал.

Еми таков е индијанец, не кажува збор додека играме, немаше ни микрофон до пред 3 месеци :))) Ама ако, у секоја сфера може да се подобри човек, ако има желба и можности :)

Абе пријателе, публик игра нема врска со „професионална“ игра. Скоро ниту еден про играч не е у топ 100 на ранк, зошто ? :) Не се игра иста дота, ако споредуваме у фудбал.. исто ти е како да играте 5 на 5 у маало, и 11 на 11 со манчестер Поголем терен, повеќе трчање, повеќе публика. Различно позиционирање, различна комуникација, различни пасови, различни покрети. Поентата е, да бидеш ѕвезда на паблик, не значи оти ќе те бидува у про дота. Вие пак објаснувате физики за „појаки“ и „послаби“ играчи, ама во „вистинскиот свет“ има само подобар fit у тим, и полош fit у тим. Пример дај му на s4 четири играчи кои ќе го слушаат и ќе му го пратат секој потег, ќе ти освои интернешнал. Дај му ретарди како артизи, ќе фида на линија оти ќе се нервира оти ги нема неговите.

Ете кога зборуваме за скил. Пред секој турнир со Сакса играме 1в1 за „загревање“ пред да почнат игрите. Го имам победено повеќе од што ме има тој победено. Јас у тимот играм супорт и немам врска ни со фармање ни со мид, тој игра мид. Тој има изиграно 50 1в1 турнири во животот, јас немам ниту еден итн.. Тој е 8.1, јас 5.1к у моментот. :)

ubavo kazano......mn raboti pravat kompleten igrac....od komunikacija do mehanika do oset itn....ova publikot e kul koa si solo i furas da...ali koa ke dojde momentot tim da funkcioniras i da disete zaedno site 5ca i da ima komunikacija na nivo...e tuka se glea goleminata na igracot....cist primer Artizi mockovo se raspravase so kuroki i go poeba cel tim....znaci bez razlika dali deckoto igral najbolje na international koa sam sebe se pobedi na krajot...[DOUBLEPOST=1440640699][/DOUBLEPOST]
Egm e vo top 3 suportoj, zoshto da ne ?

TI 3 bese top 3 da najbolje support duo bea so akke i naogase farm od gz go vadese...radi niv i smokeot go napraia da ne se glea na sentrinja poso deckite imaa najbolje ward/sentry placement baska so cela meta ja smenija radi niv....ali se menjaat rabotite

So se slucuva so dota serverive? Treba 15 mins da cekas za da ti najdi 10ka i uste 15 za server

So se slucuva so dota serverive? Treba 15 mins da cekas za da ti najdi 10ka i uste 15 za server

mn luge posle ti site comeback se vratija od odmori pisaa valve kao rabotat na slucajot da gi podobrat serverite u tekov na nedelava ke staele plus hardver baska so sea se fokusiraat se poveke na reborn i toa e toa

Абе пријателе, публик игра нема врска со „професионална“ игра. Скоро ниту еден про играч не е у топ 100 на ранк, зошто ? :) Не се игра иста дота, ако споредуваме у фудбал.. исто ти е како да играте 5 на 5 у маало, и 11 на 11 со манчестер Поголем терен, повеќе трчање, повеќе публика. Различно позиционирање, различна комуникација, различни пасови, различни покрети. Поентата е, да бидеш ѕвезда на паблик, не значи оти ќе те бидува у про дота. Вие пак објаснувате физики за „појаки“ и „послаби“ играчи, ама во „вистинскиот свет“ има само подобар fit у тим, и полош fit у тим. Пример дај му на s4 четири играчи кои ќе го слушаат и ќе му го пратат секој потег, ќе ти освои интернешнал. Дај му ретарди како артизи, ќе фида на линија оти ќе се нервира оти ги нема неговите.

Ете кога зборуваме за скил. Пред секој турнир со Сакса играме 1в1 за „загревање“ пред да почнат игрите. Го имам победено повеќе од што ме има тој победено. Јас у тимот играм супорт и немам врска ни со фармање ни со мид, тој игра мид. Тој има изиграно 50 1в1 турнири во животот, јас немам ниту еден итн.. Тој е 8.1, јас 5.1к у моментот. :)
лол ретарда ко ртз хахах, вој турнир s4 највише choke беше + лоши драфтови

лол ретарда ко ртз хахах, вој турнир s4 највише choke беше + лоши драфтови
S4 е најзаслужен за успесите на тимовите у кој бил. Секогаш е бил главен во командирањето, кажувањето кој каде да оди, каде одат противниците, и како и што да се одигра следно, без разлика дали е драфтер или не, капетан или не. ( нормално, не е сам, супортите помагаат исто ) Интересно е кога ги слушам луѓето кои велат дека s4 choked. FUCKING REALLY? :)))) S4 ти е тип на играч кој е најдобар кога игра pace-controling heroes, пример puck, magnus, razor итн. Оти може да диктира plays и буквално сам да ја победи играта. ( sorry, xiao8) Ама од друга страна, го имате артизи кој си прави што ќе му текне, ( и заи исто така е таков тип на играч ), и s4 секогаш е надвор од позиција, не оти тој нема појма и не знае да игра, и оти тој, CHOKED , туку оти неговиот тим игра како рандом индијанци у паблик и очекува да победи само на надигрување на противницит, без никаква стратегија, без никакви „правилни движења“. Е во една таква ситуација, s4, е бескорисен. Замислете оркестар во кој свирачите не го гледаат диригентот, и секој си свири своја музика. Дали диригентот CHOKED?! Единсвено што можеше да направи беше да паузира, да ги удри по еден шамар на артизи и заи и да почнат да играат дота :)

Поздрав, се надевам расчистивме некои работи :)

S4 е најзаслужен за успесите на тимовите у кој бил. Секогаш е бил главен во командирањето, кажувањето кој каде да оди, каде одат противниците, и како и што да се одигра следно, без разлика дали е драфтер или не, капетан или не. ( нормално, не е сам, супортите помагаат исто ) Интересно е кога ги слушам луѓето кои велат дека s4 choked. FUCKING REALLY? :)))) S4 ти е тип на играч кој е најдобар кога игра pace-controling heroes, пример puck, magnus, razor итн. Оти може да диктира plays и буквално сам да ја победи играта. ( sorry, xiao8) Ама од друга страна, го имате артизи кој си прави што ќе му текне, ( и заи исто така е таков тип на играч ), и s4 секогаш е надвор од позиција, не оти тој нема појма и не знае да игра, и оти тој, CHOKED , туку оти неговиот тим игра како рандом индијанци у паблик и очекува да победи само на надигрување на противницит, без никаква стратегија, без никакви „правилни движења“. Е во една таква ситуација, s4, е бескорисен. Замислете оркестар во кој свирачите не го гледаат диригентот, и секој си свири своја музика. Дали диригентот CHOKED?! Единсвено што можеше да направи беше да паузира, да ги удри по еден шамар на артизи и заи и да почнат да играат дота :)

Друже се сложувам со тебе али криво дрво не се исправа, од секогаш ќе го гледаат ммр-то на играчите прво па после како играат тимски :) :)

s4 доминираше кога на мид позицијата играше херои што ‘злоупотребуваат‘ bottle crow и спамаат прва за да фармаат, значи само еден пач. После тоа почна да се губи, исто како што и Аке се изгуби на супорт позицијата.
На TI4 со ретарди играше s4?
Да не спомнувам што драфтовите на TI5 му беа без никаква посебна стратегија и идеја, само пикаше популарни херои.
Убаво си кажа масон, s4 е најпреценетиот про играч на сцената.

s4 доминираше кога на мид позицијата играше херои што ‘злоупотребуваат‘ bottle crow и спамаат прва за да фармаат, значи само еден пач. После тоа почна да се губи, исто како што и Аке се изгуби на супорт позицијата.
На TI4 со ретарди играше s4?
Да не спомнувам што драфтовите на TI5 му беа без никаква посебна стратегија и идеја, само пикаше популарни херои.
Убаво си кажа масон, s4 е најпреценетиот про играч на сцената.

)))))

Па баш хероите беа популарни оти s4 ги бираше, не обратното :)))

А оти само TI го земаш како репер за перформансите ? Алианс газеше цела 2014 година, само метата се смени точно пред TI, а они продолжија да си играат сплитпуш и аутфарм дота, не 5ман deathball. Нормално, оти беа најдобри, мислеа дека нема потреба да се прилагодуваат на играта, ќе си тераат по нивно и ќе си тепаат.

s4 ти е у топ10 играчи кои некогаш ја играле играта, со перфектен механички скил, перфектен decision making, перфектно разбирање на играта.

А ако мејсон или било кој друг играч каже оти s4 нема појма, или зборува од љубомора или е атншн трол, никој не го ферма, па чекај да се направам интересен.

s4 pred ti5 imase 100% winrate na qop....secret gi izgubija site igri kaj so s4 bese zatvoren....s4 bese pogonot na secret....sea so se posraa megusebno toa e drug muabet...

ali za toa koa trebase da se pokaze protiv VP nigde go nemase. Ali ne e toa glavna pricina za nivniot ne uspeh . Draftuva Dark seer so ni eden aoe stun, qop samo blink i umirase a kuroky nemase motiv da igra

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom