Долгиот пат - Животот е пат кој ќе заврши брзо, но каде?

• Креатор на темата Креатор на темата otkrovenie
  • Време на започнување Време на започнување
Kако што реков не беше Еврејски бог него Јудејски крал. Како таков беше признаен почитуван и како таков беше распнат.

Изгледа не наје каде сум се декларирал како археолог

Ако е за тебе гугле извор на знаење и познавање тогаш јас те сожалувам. На гугле нема дела, нема книги освен пиратски или сомнителни автори чии дела не ги купува никој, за нивен превод или точност кој ти гарантира ?? Гугле??. На гугле има и грчки изјави против македонија, на гугле го има и глигориевиќ кој тврди дека сме срби.
Книга си има страни и страни. Ти на гугле ќе искуцаш Jesus savior who when where и ќе ти излезат податоци од страна - две напишани од кизнај кој.
Книгата си има тежина и озбилност. Деца како тебе читаат и библија од интернет (па и на англиски) се за да не дадат 600 денари за библија на која пиши “Со благослов од светиод синод на МПЦ“ па после се чудат оти имало разлики.

Гуглај си ти од зеабанции али за нешто озбилно, отвори книга. Оа макар и со слики.

Тресеш глупости бе морон еден.. ова ми е последен пост со тебе.

Не сум ти Јас Гоки па да се докажувам со тебе..

И немој да ми изигруваш овде џокер, - те опоменав на твоите постови и карикатури со кој ја исмејуваш мојата религја.. Чукни си ја тоа главата малце што правиш и како правиш.

Погледај ги сите твои Конструктивни постови што ги имаш со Горан. Само минираш теми...

Јас имам библии и тоа со многу листови стегнати помеѓу дебели Корици и со потпис на Македнски Владика...

Мојот син е крстен во Соборниот храм во Скопје од Македонски Владика..
Лично се познавам со неколку од нив..

Уште еднаш прибери се и преиспитај се колку тоа тебе ти користи што го измејуваш Христос со карикатури по форуми..

да не не си арен нешто ??

Колку ли си зрел и дораснат ??? Срамота.. :kesa:

И немој да ми изигруваш овде џокер, - те опоменав на твоите постови и карикатури со кој ја исмејуваш мојата религја.. Чукни си ја тоа главата малце што правиш и како правиш.

Погледај ги сите твои Конструктивни постови што ги имаш со Горан. Само монираш теми...

Јас имам библии и тоа со многу листови стегнати помеѓу дебели Корици и со потпис на Македнски Владика...

Уште еднаш прибери се и преиспитај се колку тоа тебе ти користи што го измејуваш Христос со карикатури по форуми..

И??? ти си горд што, паразиоти од највисок ранг во мпц ти потпишувале книги? и тиго крстеле синот??? ајде бе небиди смешен зрел човек си многу одаамна требаше да сватиш,дека измислениоте другарчиња, кај децата се исто што и бог кај возрасен е сега твоја работа ако интелектуално толку си стасал,иначе друже несе фали дега долгобрадите кесеџии тисе пријатели преку таквото ако тисе пријатели,не постигнуваш ништо со тоа само покажуваш дека имаш плус уште нешто зашто би ја бранел,таа твоја установа апашка пошо нел ити се пиријатели, и не сери за стриповите пошто друг почна сои стриповите и овие што ги постирташе лет ги цртал пак некој поп не атеист и нејади си знаеш што ај биди добар

Смирете страсти и бранете си ги вашите ставови на позрел начин и по можност без постови со милјарда смајли без поента.

И??? ти си горд што, паразиоти од највисок ранг во мпц ти потпишувале книги? и тиго крстеле синот??? ајде бе небиди смешен зрел човек си многу одаамна требаше да сватиш,дека измислениоте другарчиња, кај децата се исто што и бог кај возрасен е сега твоја работа ако интелектуално толку си стасал,иначе друже несе фали дега долгобрадите кесеџии тисе пријатели преку таквото ако тисе пријатели,не постигнуваш ништо со тоа само покажуваш дека имаш плус уште нешто зашто би ја бранел,таа твоја установа апашка пошо нел ити се пиријатели, и не сери за стриповите пошто друг почна сои стриповите и овие што ги постирташе лет ги цртал пак некој поп не атеист и нејади си знаеш што ај биди добар

Извини, тоа беше моја лична реплика кон Лет за неговите интернет сознанија..
Прочитај ги уште еднаш неговите последни постови, ако си немаш попаметна работа...

Немаше ни да ги спомнам, доколу не ме повлечеше за јазик..

Моја лична определба е тоа што го правам и како го правам, дел од мојата семејна традиција, моја религија, мој духовен свет..

Колку некој е апаш или не .. не е мое да судам, има кој,.. има кога.. да се суди... a Најмалце Твоја брат..

Цртаните карикатури каде се исмејуваат духовни лидери, светци - не му користи на никого.. Многу е скорашен промерот со карикатурите на Мухамед.. Ако има правило на форумов каде треба да се заштитат од лични и колективни напади и исмејување, тогаш треба да се реагира..

BTW:

Ако е твоја определба да си атеист.. супер,.. твој избор.. :helou:

Цртаните карикатури каде се исмејуваат духовни лидери, светци - не му користи на никого.. Многу е скорашен промерот со карикатурите на Мухамед.. Ако има правило на форумов каде треба да се заштитат од лични и колективни напади и исмејување, тогаш треба да се реагира..

BTW:

Ако е твоја определба да си атеист.. супер,.. твој избор.. :helou:

Многу убав пример. Зашто не реагираше? Или не ти годе?

Многу убав пример. Зашто не реагираше? Или не ти годе?

Ne mi godi..

Jas sum skorasen na forumov, i da sakam nemozam da reagiram. Mislam dovolna e mojata javna izjava deka sum protiv bilo kakvi ismejuvanja, bezrazlika na vera.. Spored moeto svakanje, koga ke gi poglednes religiite na istoriska vremenska oska, tie se pojavuvaat vo ciklusi.

Pojavata na novi religii se samo del od golemiot plan na gospod. Toj gi praka kako korekcii na postojnite.. Hristijanstvoto se pojavi kako korekcija na judeizmot, Islamot kako korekcija na hristijanstvoto. toa e zakon na dualtet.. zakon na koj e baziran univerzumot..

Погледај ги сите твои Конструктивни постови што ги имаш со Горан. Само минираш теми...

Не биди толку емотивен.

Велиш дека тоа е ТВОЈА религија. Е бреее ко да си му брачед на Исус ил имаш акции во ДООЕЛ “Христијанство“

Имаше едни времиња (стари добри времиња) кога оние кој не веруваа во Џошуа (или се шегуваа со неговиот лик и дело) беа палени, обезглавувани варени во масло растргнувани со коњи .... Али тие времиња поминаа. Сега е демократија. Јас Исус не го преставив во примерите ништо перверзно или неморално. Едноставно каков си е и како јас го гледам. Ти можеби не се слагаш со мојот поглед на кралот Јудејски но имаш овде простор за да си го кажеш своето мислење или можеби најпаметно да го игнорираш моето мислење како недостојно за да на него дадеш одговор. Треба да се помириш со тоа дека на светот постојат луѓе кои поинаку го доживауваат исус од тебе.

Честито за книгите. Гледаш дека добар совет ти дадов.

Ne mi godi..

Jas sum skorasen na forumov, i da sakam nemozam da reagiram. Mislam dovolna e mojata javna izjava deka sum protiv bilo kakvi ismejuvanja, bezrazlika na vera.. Spored moeto svakanje, koga ke gi poglednes religiite na istoriska vremenska oska, tie se pojavuvaat vo ciklusi.

Pojavata na novi religii se samo del od golemiot plan na gospod. Toj gi praka kako korekcii na postojnite.. Hristijanstvoto se pojavi kako korekcija na judeizmot, Islamot kako korekcija na hristijanstvoto. toa e zakon na dualtet.. zakon na koj e baziran univerzumot..

Зашто тогаш не веруваш во исламот, ако тврдиш дека исламот е корекција на христијанството.

Значи на христијанството нешто и фали, а тоа го има во исламот. Join us!!

Зашто тогаш не веруваш во исламот, ако тврдиш дека исламот е корекција на христијанството.

Значи на христијанството нешто и фали, а тоа го има во исламот. Join us!!

Види, може да дискутираме за многу работи... Еве малце филозофија:

• Мојот партнер (сопругата) е жена, незначи тоа да треба да го променам и полот сега..
  • Кога сонцето ке зајде, незначи дека ќе треба да градиме и ново сонце, за да ја покриеме темната страна.
  • За да го цениш своето, треба да имаш контра, за да можеш да споредуваш, колку твоето е добро или лошо,
Тоа е Дуалитет, или закон на спротивности. Неможам да кажам која религија е добра или лоша. Патот е исти. Според многу стари списи, а традиции кои ги негуваме од могу далечни времиња, човекот е креиран на замјата како совршена машина - суштество во која се реинкарнира Дух или Spirit со неговото раѓање. Сите тие се искушенија и предизвици за човекот кој собирајки ги како сопствени искуства ги кодира во својата ДНК структура за натамошно усовршување..

Безброј примери... со религиите од Атлантиида, Маја до египет, израел, па го христијанство и ислам..

Види, може да дискутираме за многу работи... Еве малце филозофија:

Jaс не сум многу по дискусија. Јас само сакам да знам што зборуваат другите, ме интригира нивниот став. Затоа и ме заинтригира твојот став каде што исламот е корекција на Христијанството.

Ако е корекција, тогаш на христијанството нешто му фали, и исламот тоа го корегира соодветно правејќи го исламот подобрата религија.

Да или не?

Безброј примери... со религиите од Атлантиида, Маја до египет, израел, па го христијанство и ислам..

религији од атлантида!?

во што веруваа атлантиѓаните?

Jaс не сум многу по дискусија. Јас само сакам да знам што зборуваат другите, ме интригира нивниот став. Затоа и ме заинтригира твојот став каде што исламот е корекција на Христијанството.

Ако е корекција, тогаш на христијанството нешто му фали, и исламот тоа го корегира соодветно правејќи го исламот подобрата религија.

Да или не?

Не станува збор за лоша религија како таква. И исламот кога ќе го читаш оргиналниот куран, ќе видиш дека е мирољубив. Друга работа е што е користен и се користи во политички цели. Исто како што се користеше Библијата од страна на црквата за време на мрачниот период од инквизицијата па се до војните.

ТОА НЕ Е РЕЛИГИЈА:..

Значи да бидам јасен, постојат пишани правила кои треба да се спроведуваат. Законите се јасни. Проблемот е во неговото спроведување. И тука е и одговорот на твоето прашање.

Значи не е религијата во прашање (христијанската, исламот, јудеизмот, хинду....) проблемот е во доследноста на луѓето да ја почитуваат. Затоа се тие корекции.. Можеш да го споредиш и како плуралистичен пристап (како политичките партии, едно е кога е едноумие, а друго е кога е повеќе партиски систем - значи дуализам, да го цениш своето, треба да имаш нешто што ќе споредуваш добро од лошо) или едноставно како Дуализам, Јинг и јанг, позитивно/негативно.. итн.. тоа е универзален закон..

Доказ: истиот пратеник (гласник) Архангелот Гавриел е пратен од нашиот бог, прво кај мајка Богородица со порака од врховниот Бог, со тоа и започнува појавата на христијанството или појавата на нова ера во религијата..

Истиот гласник (Архангелот Гавриел) е пратен кај проокот Мухамед, како пратеник од врховниот бог, со што и започнува и новата религија на нашата планета.. Исламот.

да не бидам погрешно сватен и разбран.. тоа е закон на дуалитет - или посликовито кажано Конкуренција во религијата, за да ја зацврсти религијата кај Христијаните.

океј значи сум на пат кон пеколот
како да останам на тој курс ?
Пошто сакам да резервирам место за таму...
Примаат резервации?

океј значи сум на пат кон пеколот
како да останам на тој курс ?
Пошто сакам да резервирам место за таму...
Примаат резервации?

тоа ли е проблем ?
одма се решава
смо избери кај ќе се зачлениш бирај Ислам православие Католицизам протестантизам
ги слушаш се што треба
животот ќе ти стане пекол така да и после овоземскиот живот и да идеш у пекол
ништа нас неможе изненадити
можеш да си отпееш на "западу ништа ново на истоку све по старом"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom