Dodge Charger 1968

• Креатор на темата Креатор на темата ^HITMAN^
  • Време на започнување Време на започнување
H

^HITMAN^

Гостин
R/T 426 c.i. Година на производство 1968, произведени 98,485 модели.
V-8 - мотор
2x4V Карбуратори
Зафатнина на моторот - 5654 cm3
Koњски сили - 425 hp
Должина - 208 in = 5.28m
0-100km/h за 4.95 секунди, рекорд во 60-тите.

Степени на пренос - 4-speed manual,
Потрошувачка на гориво - 37л/100км.

2770950532_8814f32055.jpg

Рекордер по број на освоени титули во NASCAR трките во 60-тите години на минатиот век.

Me интересира дали некој има видено ваков автомобил по патиштата во Македонија?

Темава ја отворив за едукација, за потсетување на сите вљубеници во олд тајмерите дека некогаш во светот низ патиштата владеел Dodge Charger 1968...

Темава ја отворив за едукација, за потсетување на сите вљубеници во олд тајмерите дека некогаш во светот низ патиштата владеел Dodge Charger 1968...

со овој ѕвер и сега да излезеш, пак ќе владее по патиштата

%21%21rcekzQBm0%7E$%28KGrHqIH-D4Es9Fzc5yCBL%28fRtdit%21%7E%7E_27.JPG

Од Германија за 9,700 евра. Доколку се измени законот за акциза како што се најавува, тогаш не би биле потребни еден куп пари за да чудово се стави на МК таблици.

Линк

Правевме тотална реконструкција на каросеријата на еден ваков во сервис пред 4 месеци.

American muscle... моја слабост! Се би дал да имам еден. :vozbud::vozbud::vozbud:
Или нешто вакво (Ford Mustang 60's):

mump_0611_01z+1970_ford_mustang_mach_1+drivers_side_view.jpg

Само кај на к*ров ќе го возиш овде по дупкиве. Да му падне жал на човек... :icon_roll

Правевме тотална реконструкција на каросеријата на еден ваков во сервис пред 4 месеци.

Озбилно? И како помина, го средивте? Што пари му земавте ако не е тајна, одприлика барем кажи ми плс. Да не го продаваше човекот случајно?

Озбилно? И како помина, го средивте? Што пари му земавте ако не е тајна, одприлика барем кажи ми плс. Да не го продаваше човекот случајно?
Не го завршивме до крај , само школката ја испескаривме , сменивме подкрила , го закрпивме и го офарбавме за заштита , газдата ке дојде пак да го довршиме.Ако ги најдам сликите ке ги пратам , пошто скоро секоја кола ја сликаме во секоја фаза на работата.:wink:

Не го завршивме до крај , само школката ја испескаривме , сменивме подкрила , го закрпивме и го офарбавме за заштита , газдата ке дојде пак да го довршиме.Ако ги најдам сликите ке ги пратам , пошто скоро секоја кола ја сликаме во секоја фаза на работата.:wink:

Те молам да ги качиш сликите на форумот. :) И некажа колку би ме чинела реконструкција на школката?

American muscle... моја слабост! Се би дал да имам еден. :vozbud::vozbud::vozbud:
Или нешто вакво (Ford Mustang 60's):

mump_0611_01z+1970_ford_mustang_mach_1+drivers_side_view.jpg

Само кај на к*ров ќе го возиш овде по дупкиве. Да му падне жал на човек... :icon_roll

Имаш тема за Shelby Mustang истиот на кој мислиш.:smir:

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=47759

Ова ЅВЕРИШТЕВО беше колата од Dukes Of Hazard???:vozbud:

Ова ЅВЕРИШТЕВО беше колата од Dukes Of Hazard???:vozbud:
ОУ ЈЕА... General Lee :) и за овде возење ова само ако си тежок богаташ да го пумпаш бензин цело време... или мавни некој мотор од јапонскиве шо не трошет многу па прај се јак со каросеријата само :pos2:

ОУ ЈЕА... General Lee :) и за овде возење ова само ако си тежок богаташ да го пумпаш бензин цело време... или мавни некој мотор од јапонскиве шо не трошет многу па прај се јак со каросеријата само :pos2:

Зашто бе да мењаш машина? Што се 37/100 км за наш стандард па и ти.

dodge_charger.jpg

Ja суредиле ТОП, само бандажите ги утнале. Требало по одл тајмерски да стават.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom