Добро, што е многу многу е!

• Креатор на темата Креатор на темата dikivest
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Ова не е реклама ниту ништо друго но ова што го видов стварно беше смешно, погодок сајтот македонски има spider и ми исцица 6гб bandwith за 5 дена од мојот хост ffs. Стварно не можам да верувам како можат типците да направат таков spider што не да речеш цица bandwith нормално како секој друг spider, туку просто го зима на ушка и бега. 6гб за 5 дена уште не ми се верува

Имал ли некој друг ваков проблем ?

Доколку темата треба да биде ставена во друга тема модератори слободно ставете ја

у скратени зборови имам сајт хостиран. пребарувачот погодок ком мк има спидер( тоа ти е како автоматски прелистувач што ги прелистува сите страница на сајтови). И ти викам за 5 дена направи bandwith кај мене на сајт 6gb што е бајаги многу исто ко да сум имал Youtube сервис кај мене свакаш. Сега мислам ме свати боље. Смешно е што бил 24/7 на сајтот приклучен, сваќам спидери гоогле влага еднаш неделно прелистува све и си иде. али овој многу трансфер на bandwith направи.

Ај направи принтскрин.

не дека се разбирам којзнае што, ама мислам дека на еден пријател му се деси нешто слично и после испадна као од пајвери дека било, само неможев да сватам како тоа зш компјутерот е едно станата е друго, мислам дека неможе спајвер да се закачи на страна (зш ке биде банално нели)
ако сум промашил пак кажи:smir::smir::smir:

Ова не е реклама ниту ништо друго но ова што го видов стварно беше смешно, погодок сајтот македонски има spider и ми исцица 6гб bandwith за 5 дена од мојот хост ffs. Стварно не можам да верувам како можат типците да направат таков spider што не да речеш цица bandwith нормално како секој друг spider, туку просто го зима на ушка и бега. 6гб за 5 дена уште не ми се верува

Доколку темата треба да биде ставена во друга тема модератори слободно ставете ја
Затоа сите паметни уште одамна го имаат банирано, да не им ги цица сајтовите. Ај што срка бендвит ко луд, ама и успорува.

Еве ти податоци да се увериш

info.gif

Ме зачуди, прв пат сретнувам, јас кај мене сега проверив и во границите на нормалата е, на едно место едвај 2 мега а друго 36 (гугл има 30)...

гугл го чекираше сајтот пред на 1ви беше мислам, ко што следев статистики гледав дека се они но ова од погодок беше бајаги трансфер bandwidth користење. Онака како торрент да ваделе од сајтот а не податоци :pos2:
него фала на response, + кажи да не има уште некој што треба да го блокирам од вакви leech spiders ?

И јас го имав истиот проблем, но срекја јас го забележав следниот ден и не ми летна мн трансвер..

Googlebot имаше потрошено 4 МБ а спајдерот на погодок скоро 1 гб за 1 ден без престан ги индексираше сите страни на сајтот.. И се разбира решени = БАН IP !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom