Добар раскин или лош?

• Креатор на темата Креатор на темата Urban Female
  • Време на започнување Време на започнување
Se zavisi pricinata za koja se raskinuva, ako e poradi varanje ondak nema tuka dobar kraj, no dokolku ne ide vise toa e toa , sekoj po svoj pat i se najdobro :)

најдобар начин според мене е лош раскин...нема да претставува проблеми во иднина.Нема мешање на иднината со минатото нема повеќе никаква допирна точка и со тоа нема што да ја споменуваш веќе..било поминало...нема да се навраќаш на неа..а се знае..една книга прочитана 2 или повеќе пати има исти крај.

Зависи секако од ситуацијата. Мислам дека и во двата случаи има позитивни и негативни „странични“ ефекти но како што и погоре кажавте ефектот ке биде ист. Или ајде која би била фрката - на каков начин раскинуваме ако воопшто и не посакуваме да има крај ?!?!?! До душа мирниот начин остава некојси таков простор но се зависи од личноста и карактерот.
Веќе кога спомнав „мирен“ начин, мислам на начинот на коректно и културно однесување во таквите ситуации. Преферирам на таков мирен и коректен начин на прекинување на врската, без разлика дали од моја или од нејзина страна, но практиката ( барем кај мене) во поголем број од случаите покажала дека личностите кои биле спроти мене, таквиот начин го сваќаат како игра на зборови или утопија а не како нешто што вистина би можело да се случи.
Тоа што „мирниот“ начин го остава како последица е тоа што љубовта, доколку постои барем кај едната страна, има голема веројатност да продожи и понатака. Идното здраво, пријателско кафе или - ти се јавив колку да те слушнам многупати играат улога на вакум период за да во блиска иднина ако врската не се возобнови(и тоа е прашање каква би била таа врска) „ повредената“ страна да си го истури гневот од нејзиното противење или глумење на таквиот „мирен“ начин. Ова го напишав вака како објаснение на тоа што го кажав погоре дека некои личности таквиот добар начин го прифаќаат само како добра причина за добро да се истурат на тебе! Поука- за таквите, да бидеш идиот и со викање и карање да им ги објасниш причините заради кои неможете да сте повеќе во врска ( па дури тоа било и неверство - што сум немал таков случај ) би било добра варијанта, зошто на крајот пак ке заврши со карање!!!
Приказната дека само добриот начин на раскинување ветува секс-другарче во иднина по мене немора и да значи, зошто сведок сум бил на тешки раскинувања а после тоа сексот не изостанал ( барем во блиската иднина ).
Ги почитувам оние кои на коректен и цивилизиран начин прекинале да бидат во врска а после тоа вистински останале пријатели, имаат здраво на улица, знаат да седнат на кафе во друштво ( немора исклучиво само тие двајца ), нема омраза каде што причината е тоа што тие се бивши и по редот на нештата тие мора да се во конфронтација.
Крај краева сите правиме грешки меѓу кои и грешки во луѓето што сме ги одбрале како партнери така да не вреди да си го расипиме угледот заради некои што не го заслужуваат тоа. Ја викам - Со стил дојди и со стил замини !!!!

Мирен начин...Разговор очи во очи и секој по свој пат.Сметам дека нема потреба од правење на скандали туку да се прифати дека е крај...Така е најдобро...
Лош начин?Секогаш барем мал дел од душата ке посака да му врати на партнерот...Зависи од исклучоците но тоа е веке друга тема-тема за одмазда.И ке те боли...ке те боли начинот на кој сте раскинале...Зар не е така? :)

Мирен начин...Разговор очи во очи и секој по свој пат.Сметам дека нема потреба од правење на скандали туку да се прифати дека е крај...Така е најдобро...
Лош начин?Секогаш барем мал дел од душата ке посака да му врати на партнерот...Зависи од исклучоците но тоа е веке друга тема-тема за одмазда.И ке те боли...ке те боли начинот на кој сте раскинале...Зар не е така? :)

Taка така :) Ќе Боли :)

Добар или лош раскин прво зависи од личноста со која си бил, тежината на врската(дали била долга, сериозна до брак, деца, итн) и причините поради кои прекинувате. Во секој случај треба да има здраворазумни причини. Посебно после долга врска. Иако е тешко, верувам може да заврши на добар и мирен начин, без препукување и омраза. Дури може и да останете пријатели, ако вртите ист круг на луѓе. Не гледам проблем во тоа, секој си продолжува. Се е до луѓето и карактерот на врската. Ова е ако причините за раскин не се себичност, играње прљави игри или ороспилак.
Ако е обратното(а во најголем број случаи е), неверство или и текнало да лови некој поголем „монетарен фонд“, да си исќефи дундата(ташната) и да си ги реализира своите скриени материјални агенди, а тебе повеќе години те ложела дека ќе градитесемејство, деца, иднина, па наеднаш онака без тронка грижа да ја заболи к*р и го фрли сето тоа у канта, за да не и пропадне „билетот“ , е тогаш се натрупуваат болничувства и мнооогу афекти. Тогаш едноставно нема простор за мирен раскин. А, и треба да нема. Едноставно не е можно. Не верувам во она Зен-Тантра-Јога, let it go булшит. Не може еден да биде повредениот. Треба да го истресеш гневот, да ја заболи и неа. Дрољата била одсекогаш дроља, само некако ти се инфилтрирала во животот и ти ја злоупотребила довербата. Она и ќе си остане дроља, а ти треба да ја потсетиш дека е тоа, да ја понижиш, девалвираш, да и ја доведеш личноста на примарното ниво да и го загорчиш социјалниот живот, да притиснеш кај шо ја боли емотивно, да ја засрамиш. Само така и ќе дознае дека повредила .
Начинот ова да го изведеш може да биде доста суптилен, и ефективен. Прво она сама автоматски се изедначува со ефтина ороспија ако после толку време за кратко се врзува со некој „фонд“. Тогаш ти настапуваш. Ја злоупотребуваш нејзината искреност спрема тебе, исто како што таа ги изневерила твоите чувства. Реципрочно. Зависи колку се чувствуваш повреден. Деградација кај другари, пријатели, колеги, семејство, дури и кај новиот шваљер ја демистифицираш. Одиш до крај. Кога мислиш дека е доволно и кога ќе ја спуштиш на дното, тогаш и даваш избор да се исели и да исчезне од твојот живот или да се омажи ама надвор од твојот град оти тука веќе нема што да бара. Mission accomplished.
Јебига секакви створенија ти се упикуваат у животот, не може да сакаш а да те боли. Мора и двајцата! Мирен крај да, но само со човек не со дроља.

ние раскинавме без причина и со три реда муабет ... ногу работи останаа недокажани неискажани и едноставно не сме биле еден за друг све је прошло штета што мислевме дека сме совршени и недостижни и ништо од тоа ... у секој случај се заврши мирно ...

ние раскинавме без причина и со три реда муабет ... ногу работи останаа недокажани неискажани и едноставно не сме биле еден за друг све је прошло штета што мислевме дека сме совршени и недостижни и ништо од тоа ... у секој случај се заврши мирно ...

Мирно заради работите кои останале недокажани, или ? ?? ? Ја неам срце за такви работи т.е. неможам да се помирам со тоа!! Или е докажано до крај или не е крај!!!! :icon_mrgr:

Кај мене не е мирно при раскинување..Нималку !
Има све и свашта...Прљав веш највише, кога се изнесуваат пикантерии и правата вистина доаѓа на виделина кој што каков бил и како размислувал.....
За мене не постои добар раскин ...Како е тоа можно без емоции да отидеш и кажеш крај?..Онда тебе ништо не ти значела таа особа...Значи тотално ладен си..Чудно...
Нема добар раскин. Сите се лоши...За мене.....

Имало случаи кога гледам дека ме дриблала со некои дипломатски одговори, па комплименти, како некоја друга ќе ги видела тие квалитети, а ти си ја фатил у лицемерие месеци уназад. Само чекаш да видиш кај ќе оди, до каде и е границата и напаѓаш. Тоа мирен раскин беше на 17-18 години. Сеа на 23 кога сфатив дека 95 од 100 се расипани до бескрај, не постои добар раскин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom