Доаѓа Nokia N8

• Креатор на темата Креатор на темата stick figure
  • Време на започнување Време на започнување

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.706
Како голем фан на Nokia, со гордост ви го претставувам Nokia N8.

GENERAL: 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network: HSDPA 850 / 900 / 1700 / 2100 /1900
Announced 2010, April
Status: Coming soon. Exp. release 2010, 3Q
Dimensionsl: 113.5 x 59.1 x 12.9 mm, 86 cc
Weight: 135 g
DISPLAY: Type AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.5 inches
- Multi-touch input method
- Proximity sensor for auto turn-off
- Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Scratch-resistant surface
SOUND Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Speakerphone Yes
- 3.5 mm audio jack
MEMORY Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Detailed, max 30 days
Internal 16 GB storage, 256MB RAM, 512 MB ROM
Card slot microSD, up to 32GB
DATA GPRS Class 33
EDGE Class 33
3G HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2.0 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, UPnP technology
Bluetooth Yes, v3.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, microUSB v2.0, USB On-the-go support
CAMERA Primary 12 MP, 4000x3000 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, Xenon flash
Features 1/1.83'' sensor size, ND filter, geo-tagging, face and smile detection
Video Yes, 720p@25fps, LED video light
Secondary VGA videocall camera
FEATURES OS Symbian ^3 OS
CPU ARM 11 680 MHz processor, 3D Graphics HW accelerator
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds
Radio Stereo FM radio with RDS; FM transmitter
Games Yes + downloadable
Colors Dark Grey, Silver White, Green, Blue, Orange
GPS Yes, with A-GPS support; Ovi Maps 3.0
Java Yes, MIDP 2.1
- TV-out (720p video) via HDMI and composite
- Dolby Digital Plus via HDMI
- Anodized aluminum casing
- Digital compass
- MP3/WMA/WAV/eAAC+ player
- DivX/XviD/MP4/H.264/H.263/WMV player
- Voice command/dial
- Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
- Video/photo editor
- Flash Lite v4.0
- T9
BATTERY Standard battery, Li-Ion 1200 mAh (BL-4D)
Stand-by Up to 390 h (2G) / Up to 400 h (3G)
Talk time Up to 12 h 30 min (2G) / Up to 5 h 30 min (3G)
Music play Up to 50 h

Гревчиња се овие Нокиа бе, мислеа дека со векови ќе штанцаат исти телефони и ќе не држат со симбианот, маркетиншка грешка 101.

И ај што беа исплескани од сите продукти на пазарот, освен 5800, другиве телефони им се крш и копии кои не нудат ништо повеќе (океј ај, КАМЕРА) него конкурентските. Игри рекламираат во презентациско видео бе. Фејсбук. Е толку се без појма. :)

Али ова им е јако: Scratch-resistant surface.
Знам кога чичко ми фрли 40.000 за N95, колку се курчеше што по 3-4 недели екранот почна да се мрси (гребе) и копчињата да се лижат. :)

Е да бе по 3-4 недели и ке се лижат копчињата... Најдобра марка на телефони се бе. (:
Се гледа дека си Ајфон јузер.

Е да бе по 3-4 недели и ке се лижат копчињата... Најдобра марка на телефони се бе. (:
Се гледа дека си Ајфон јузер.

Бев со SE P990i до пред некое време и пак го имав истото мислење. Па не заебавај, ти си имал N95ка или било кој Нокиа од тие претходните модели?
Факт е дека екраните се гребеа, изгледаше целиот "мрсен" после и мораше да мењаш маски. А и со копчињата тоа е факт, нема зашто да лажам човеку. :)

Сепак, не ми кажа што е фората и посебноста со овој телефон?
И зашто се најдобри, на стара слава?

Меморија до 48 гб мислам дека рече на видеото ако слушнав добро, 12 мп камера, hd видео, мулти тач, web tv, и мн др...
Па добро секој си има свое мислење, според мене е подобар од ајфон.

Бев со SE P990i до пред некое време и пак го имав истото мислење. Па не заебавај, ти си имал N95ка или било кој Нокиа од тие претходните модели?
Факт е дека екраните се гребеа, изгледаше целиот "мрсен" после и мораше да мењаш маски. А и со копчињата тоа е факт, нема зашто да лажам човеку. :)

Сепак, не ми кажа што е фората и посебноста со овој телефон?
И зашто се најдобри, на стара слава?

За екранот и тастатурата се во право, има еден мој колег атаков телефон и кога ќе го погледнеш телефонот ќе си помислиш дека е купен на фронтот во Ирак :pos::pos::pos::pos:
Имам сега Nokia X6 од 32GB и доста сум задоволен од телефонот, ќе дојде нешто како појачана верзија на 5800, да почекав уште малце ќе си купев N8 и ќе ги нервирав типчињата што имаат IPhone :).
Мислам дека овој телефон ќе направи бум, барем Nokia ја бидува за тоа?

П.С. За колку ќе се продава знае ли некој да каже?

Меморија до 48 гб мислам дека рече на видеото ако слушнав добро, 12 мп камера, hd видео, мулти тач, web tv, и мн др...
Па добро секој си има свое мислење, според мене е подобар од ајфон.

Да де, UPGRADEABLE. :)

На него има 16. Значи треба пари да додадеш за тие 48, и тоа доста.

Второ, не зборев јас само за ајфон, туку за влезот во smart-phone маркетот каде што ајфон е најпопуларен засега. 12 мегапиксели нема iPhone, ама веќе имаат конкурентски телефони од Sony, Samsung и HTC.
HD видео имаат сите понови, па и iPhone 4.
Мулти-тач, знаеш кој ја измисли таа техника? :)
Web-tv, дај не зезај сеа, уште на p990i имав вакви програми. :)

И, што друго?
Не се гребе екранот? :devil3:

Еве да искоментираме за софтверот, викаат customizable мени, тоа веќе го имаат Samsung телефоните, на подобар начин од овде решено. Фаќаш, влечеш каде сакаш и готова работа. Нема предодредени места како на Нокиава.
HTC пак воведе интерактивен home-screen, а овде се фалат дека можеш да менуваш позадини, хех.

Значи, телефонов е само уште еден иштанцан во низата "Let's beat iPhone". И не знам како, кога реално не нуди ништо повеќе од другите, дури нуди помалце. Еве види софтверски спрема iPhone е послаб, хардверски према HTC е послаб, на изглед е идентичен како 60% од новиве телефони.
И зашто би биле возбудени за него, а не дај боже би го купиле? :)

Реков, Нокиа со овој телефон докажуваат колку само се некреативни и немаат одговор, ниту пак иновации. Картата "Абе ќе го купат пошо е НокиЈА" ќе упали кај ретки, еве на пример, кај тебе. :)

За екранот и тастатурата се во право, има еден мој колег атаков телефон и кога ќе го погледнеш телефонот ќе си помислиш дека е купен на фронтот во Ирак :pos::pos::pos::pos:
Имам сега Nokia X6 од 32GB и доста сум задоволен од телефонот, ќе дојде нешто како појачана верзија на 5800, да почекав уште малце ќе си купев N8 и ќе ги нервирав типчињата што имаат IPhone :).
Мислам дека овој телефон ќе направи бум, барем Nokia ја бидува за тоа?

П.С. За колку ќе се продава знае ли некој да каже?
На гсм арена пиша дека ќе е 370 евра, па за тие пари не е лошо. :)

Ајфон рулзз!

Музиката менито го ископирале од ајфон, во споредба со ајфон, н8, им работи како трактор.

за еден месец видете ги резултатите од продадени телефони и ќе разберете кој е подобар.

Ајфон рулзз!

Музиката менито го ископирале од ајфон, во споредба со ајфон, н8, им работи како трактор.

за еден месец видете ги резултатите од продадени телефони и ќе разберете кој е подобар.

Кога ќе го имаш во рака, тогаш кажи дали работи како трактор.

Абе, му текнува на некој на првиот телефон со тачскрин од Нокиа? :)))

Ја па уште се мислев дали да го земам него или p800 на времето, хах.

7710_04.jpg

Абе, му текнува на некој на првиот телефон со тачскрин од Нокиа? :)))

Ја па уште се мислев дали да го земам него или p800 на времето, хах.

7710_04.jpg

Мене ми текнува ... сум имал досега 2 ... последниот до пред 3 месеца :) му поминало времето и модата иако никогаш не беше во мода сепак ќе остане во историја :) од тој модел до 5800 немаше некој нокиа на тач

Да де, UPGRADEABLE. :)

На него има 16. Значи треба пари да додадеш за тие 48, и тоа доста.

Второ, не зборев јас само за ајфон, туку за влезот во smart-phone маркетот каде што ајфон е најпопуларен засега. 12 мегапиксели нема iPhone, ама веќе имаат конкурентски телефони од Sony, Samsung и HTC.
HD видео имаат сите понови, па и iPhone 4.
Мулти-тач, знаеш кој ја измисли таа техника? :)
Web-tv, дај не зезај сеа, уште на p990i имав вакви програми. :)

И, што друго?
Не се гребе екранот? :devil3:

Еве да искоментираме за софтверот, викаат customizable мени, тоа веќе го имаат Samsung телефоните, на подобар начин од овде решено. Фаќаш, влечеш каде сакаш и готова работа. Нема предодредени места како на Нокиава.
HTC пак воведе интерактивен home-screen, а овде се фалат дека можеш да менуваш позадини, хех.

Значи, телефонов е само уште еден иштанцан во низата "Let's beat iPhone". И не знам како, кога реално не нуди ништо повеќе од другите, дури нуди помалце. Еве види софтверски спрема iPhone е послаб, хардверски према HTC е послаб, на изглед е идентичен како 60% од новиве телефони.
И зашто би биле возбудени за него, а не дај боже би го купиле? :)

Реков, Нокиа со овој телефон докажуваат колку само се некреативни и немаат одговор, ниту пак иновации. Картата "Абе ќе го купат пошо е НокиЈА" ќе упали кај ретки, еве на пример, кај тебе. :)

мац, да не биде муабетов како со p990 :)

мене ме бендисва телефонот, Symbian 3 ке се развива сепак ова е прв уред со тој оперативен систем а има премногу можности(усб стикче, маус тастатура да поврзиш...)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom