До кога вака?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
За се си во право...

Но, морам да кажам нешто. Ако си девојка и си ти таа на сликата (аватрот), си неодоливо убава и привлечна... :)

до први јуни..па после здравје, да ни се посреќат следните 4 бар години.
Работата е што не е ваква ситуацијава само сега. Сега веќе е невиден хаос, но и пред предизбориево долго време е така. Да не речам отсекогаш, со ретки пасивни периоди.

ја почитувам твојата изјава и верувај ми те свакам!
но сега ти свати ме:
како ке се чувствуваш да имаш 40 години, а да немаш еден ден работен стаж?
како ке се чувствуваш да си 22 години а да немаш дома компјутер?
како ке се чувствуваш во 2006та година да немаш вода за пиење а лугето пред 50 години се качиле на месечина?
епа ке бидеш изреволтиран!
и уште повеке револт ке се створи кога ке видеш како тие што досега ти го бушеле умот, послем успесите што ги постигнале други, сакаат повторно да седнат на владеачка позиција!
кажи ми само толку:
што мислиш дека ке следува???
А зошто мислиш дека не те сфаќам и дека не ти се обраќам токму тебе? Ретки се тие што имаат се`, а повеќето сме како тебе. Мене тоа и ми беше муабетот. Зошто таква слепа доверба во нешто лажно. Зошто мислиш дека веќе видени луѓе допрва нешто ќе сменат?
Сите се вадат на тоа, ама сите политичари заедно ја донеле нашава држава до ова дереџе. Не се само едните или само другите. Мене ми е мака што не се раѓа некоја нова партија со нови лица, кои навистина би посакале нешто што треба да направат. Тоа да сонуваш дека некоја од сегашниве партии тебе ќе ти го даде стажот или водата, мислам дека е голема заблуда. Затоа е многу подобро сам да си се снајдеш, како умееш, наместо да се караш со Гарфилд на пример. Се додека плукаш на секој кој не е ВМРО-вец, на грешен пат си, според мене де. И ти и тој по кого плукаш сте во иста каша, само ради тоа во што верувате меѓусебно си одмагате.

За се си во право...

Но, морам да кажам нешто. Ако си девојка и си ти таа на сликата (аватрот), си неодоливо убава и привлечна... :)
Фала што мислиш дека сум во право, иако морам да те разочарам дека не сум јас на аватарот. :toe: :podsmev:

Ебате темата и ебате политиката.И пак исто ти е се карате за глупости.

Дивајн секоја чест за постот ... ја би се надоврзал со следново...

Другар од Битола (ако можам да го наречам другар) исто вака тука во Копенхаген ми какаше за тоа колку лошо било со СДСМ колу колку колку предобро било со ВМРО и на крај произлезе дека предобро е со ВМРО заради тоа што татко му бил некој шеф на термоцентралата откако дојде на влас ВМРО нормално па неговата фамилија живеела од ВМРО..

Е заради тоа драга моја Дивајн е вака ... заради тоа што македонскиот народ е изманипулиран за ситни партиски пари .. и кака на сметка на едните или на другите ... за тоа на форумов од април месец имаме огромен број членови кои во устата им е ВО ВРЕМЕТО НА СДСМ и ВО ВРЕМЕТО НА ВМРО , овие членови наскоро (1.6.2008) и ќе исчезнат од лицето на форумов... ама важно си ја заработиле платата...

Е да, тоа ни е другата срамна работа. Не е толку срамна бидејќи се нема, но од една страна за ситно, а од друга страна во гради се чукаме дека не се продаваме.
Понекогаш ќе слушнеш дека без храна и вода би останал некој само за да не го даде името, а од друга страна ќе слушнеш дека истиот за 200 евра се продал на некоја полна со лаги партија.
Мене ме иритираат такви работи, па затоа решив, за тие што се заинтересирани да си поопштиме и вака. Значи миле паника, не е за ебење темава и не се врти истото ... е за политика, но малку од страна гледаме на проблемите ...

ОК...немам ништо против партиските членови кои се и членови на форумот па пишуваат тука и ги бранат своите ставови.
Имам против начинот на кој тоа се прави.
Секоја тема, колку и да изгледа на прв поглед надежна и ветува квалитетна дискусија, бидува уништена од стандардните етикетирања, препукувања, навреди и кавги.
Затоа и не пишувам на политика. Башка, и што не сум по политиката. Ја следам отстрана. Ретко кога пишувам мислење кое се состои во опомена или насочување на дискусијата со некој мој став или прашање. А...да...и не банирам, освен кога се навредува некој член директно.
Секако, бранете го својот став, напаѓајте го ставот на политичкиот противник, но не неговата личност!
Имајте почит еден кон друг, така и ќе бидете почитувани!
Благодарам!

Е да, тоа ни е другата срамна работа. Не е толку срамна бидејќи се нема, но од една страна за ситно, а од друга страна во гради се чукаме дека не се продаваме.
Понекогаш ќе слушнеш дека без храна и вода би останал некој само за да не го даде името, а од друга страна ќе слушнеш дека истиот за 200 евра се продал на некоја полна со лаги партија.
Мене ме иритираат такви работи, па затоа решив, за тие што се заинтересирани да си поопштиме и вака. Значи миле паника, не е за ебење темава и не се врти истото ... е за политика, но малку од страна гледаме на проблемите ...
Да де од страна ги гледаме проблемите а зашо само проблемите има некоја светла страна од ова све.Убаво све си кажала не викам не али дали има нешто дајте кажите што вреди што е убаво?Што ќе решиш од ова све што е за политикава?Све партиеве за корист ида се расфрлаа сеа со паре за кој појше да има гласања и глупости.Ка што гледаш свако гласање е вакво таке да ... нема спас јебига ќе користа и ќе продужа со глупости.и то.но комент понатака.и не вреди да се нервираш и плус ГУБИШ ОД ЛЕПОТА!:)

Недостиг на креативност или вишок на слободно време ги тера луѓето да својата волја ја толку изобличуваат и се претопуваат кон толпата без претходно спознавање на работите какви што се.

Политиката ниту била разбрана ниту ќе биде разбрана,зошто целото тоа разбирање е премногу субјективно.Она што за мене е реалност а го направила некоја политичка партија,не значи дека ќе биде за било кој друг.
Луѓето ко да седеа дома до сега и само трепкаа со очите ко се да разбираат при тоа не појавувајќи се со никаков став,одеднаш изникнаа со мавање во гради околу целата проблематика во изборите.
Едно е да кажеш што мислеш и да тоа мислење го поткрепиш со аргументи а сосема друга работа е тоа мислење кое нема никаква позадина да го спамираш на сите страни ко експерт во некој политички квази систем.

Како што неможам да разберам 3 дена наназад зошто толку ме вознемируваат на врата луѓе кои незнаат ни воопшто што треба да ми кажат кога ќе ја отворам вратата,освен тоа дека ги праќа политичка партија,неможам ни да разберам како овде на форумот едни та исти работи постојано се вртат во круг,со помош на навреди.

Во ред, оставете ја мојата лепота и не ја споменувајте на секое дека не е предмет на расправа.:podsmev:

Иначе, како што повеќето теми се отвараат залудно, нека е и оваа де. Ако од другите нешто се постигнува, од оваа може многу повеќе. Зависи кој како ја гледа и сфаќа. Некој нема ни да ја отвори, некој ќе се поправи во своето однесување, некој ќе се заинтересира чисто да продискутира.
А Струмикс ете ме надополна ... кратко кажа тоа што јас во илјада редови го отупев ...

Секако, бранете го својот став, напаѓајте го ставот на политичкиот противник, но не неговата личност!
Имајте почит еден кон друг, така и ќе бидете почитувани!
Значи за тоа се работи. Никој не бара од вас да немате ставови, туку да не се вреѓате меѓусебно за невредни работи.

Дивајн секоја чест за постот ... ја би се надоврзал со следново...

Другар од Битола (ако можам да го наречам другар) исто вака тука во Копенхаген ми какаше за тоа колку лошо било со СДСМ колу колку колку предобро било со ВМРО и на крај произлезе дека предобро е со ВМРО заради тоа што татко му бил некој шеф на термоцентралата откако дојде на влас ВМРО нормално па неговата фамилија живеела од ВМРО..

Е заради тоа драга моја Дивајн е вака ... заради тоа што македонскиот народ е изманипулиран за ситни партиски пари .. и кака на сметка на едните или на другите ... за тоа на форумов од април месец имаме огромен број членови кои во устата им е ВО ВРЕМЕТО НА СДСМ и ВО ВРЕМЕТО НА ВМРО , овие членови наскоро (1.6.2008) и ќе исчезнат од лицето на форумов... ама важно си ја заработиле платата...

Другар в крај си се излажал...Македонија знае и ќе гласа за нејзино подобро утре!

Другар в крај си се излажал...Македонија знае и ќе гласа за нејзино подобро утре!
Знаеше Македонија и на 15ти септември мислам.... ама ѓабе.. а јас ништо не се лажам... то го кажа твој сограѓанин.. несакам името да му го споменувам лично (од култура) не дека ми е да го скријам али сигурно и ти знаеш кои е еден од раководителите на термоелектраната...

Да потсетиме .. од ко се смени власта т.е од ко дојде ВМРО на власт во тец Битола се случија најголемите хаварии... сигурно има некоја причина која произлегува од тоа што не е секој за управител, шеф или недај боже менаџер...

А Македонија ќе гласа и ќе пати...се надевам не за долго... али моментално пати...жал ми е што јас нема да можам да гласам (се надевам нема никој да го искористи моето гласачко лифче)

Знаеше Македонија и на 15ти септември мислам.... ама ѓабе.. а јас ништо не се лажам... то го кажа твој сограѓанин.. несакам името да му го споменувам лично (од култура) не дека ми е да го скријам али сигурно и ти знаеш кои е еден од раководителите на термоелектраната...

Да потсетиме .. од ко се смени власта т.е од ко дојде ВМРО на власт во тец Битола се случија најголемите хаварии... сигурно има некоја причина која произлегува од тоа што не е секој за управител, шеф или недај боже менаџер...

А Македонија ќе гласа и ќе пати...се надевам не за долго... али моментално пати...жал ми е што јас нема да можам да гласам (се надевам нема никој да го искористи моето гласачко лифче)

Секако дека има причини за хавариите...а тоа се неизвршени никакви ремонти во текот на целата година пред СДС да ја изгуби власта и тоа свесно со цел сега да може да користи сопствените негативности во политички цели...
Навистина смешно, ти се обидуваш да бидеш неутрален, но барем прашај кога нешто не знаеш...
Од тој 15-септември народот виде дека направи грешка која нема пак да ја повтори!
Македонија знае...

Добро, имате и други теми за ова.

Се согласувам, само сакав кратко да му одговорам на другарот кој ете ја искористи оваа тема за глупаво прашање...

Патем, уште едно извинување за постот што е вон тема!

da se diskutira e predizvik za intelektot, da se navreduva e nagon na nemok

taka da nisto strasno, kvantitetot ragja kvalitet ..taka da jas kako nov na forumov moram da priznam deka e neodoliv za diskusija i po moe subjektivno razmisluvanje ima dosta dobar materijal tuka, kako vo sogovornici taka i vo temi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom