Можам да одам до безличност, до боговите, до пеколите и назад меѓу вас мртвите и ни влакно да не ми фали...
Ако твојот апсолут, цел, центар или како и да го нарекуваш (навистина е небитно) е личност - браво.
Децава разбирам да се залажуваат со чувство на “младешка бесмртност“, младост-лудост, за старциве тоа е веќе патолошки проблем кога дури и ликовите од грчката, старословенската..., митологија ги обезличуваат.
Мува не те лази, а ми “пееш песнички“, потсилувајќи невини душички да плукаат на Црквата, учење некултура, а просто прашање неможеш да ми одговориш, како имаш смисла да “живееш“ безлично?
Без одговор на прашањево бесмислено е да дискутираме...

Ко ќе умреш шо се замараш? Алооо, Цацко на телефонРисјанството, со се попој, цркви манастири владици игумени, црковни хотели и деловни простории, банкарски сметки и возни паркови постои ради тоа второто доѓање на Него.
Тој ко ќе дојде ни појќе пари на банка ни купопродажба на плацови ќе има ни судења за хотели и акции по фирми ни ќе има платени попови.
На кратко ќе значи крај на црквата.
Исус ветил дека ќе се врател и ќе дојсел царство божје пред 2000 години.
И не се вратил. Нит било кој знае зошто Оној не се врати и зошто не го исполни ветеното.
Она шо 100% со сигурност се знае е дека Него го нема

„Мали не се пали“, прати шо ќе одговори чичкоти Хепто..., и учи!Не бегај од темата! Лицемеру! Одговори ми првин зошто подмолно подметнуваш лага? Да не ти било објаснето предходно ај да претпоставевме дека не си знаел, ама со години си на форумов! Ти било повеќе пати објаснето дека не се работи за порака да правиш што сакаш! Зошто такви бедни и ниски удари? Зошто лажеш?