Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
А ш‘о мислиш, кој ја одредува цената за влезница/присуство на предавања на вашите трчилажговци?

Види овде:
АЛЕФ - Скопје ја одредува цената. :)
Тие организираат, пресметале трошоци и така се добило.

Предавања и философирања ги ставаш на исто рамниште со вашите пракси и верувања? :)
Браво, тоа ми се допаѓа...

Колку поскапа влезница за нашите предавања толку помалку досадни дрдорковци и зли јазици на истите ;)
Ние сакаме луѓето кои што ќе одвојат одредена сума за влезница и ќе бидат дел од тие предавања да знаат кај одат и за што ќе се збори, а не да ни доаѓаат секакви будали и да не заморуваат или како што викате вие „не дај боже да прави проблеми“ ;)

Јас сеуште не знам за АЦО и како така успевате да уредите само свештеник да ја има моќта да освети лепче, а мирјанинот да го убедите дека е неспособен грешник кој што ќе плаќа и со пари и со душа ?
Како успеаа тебе да те убедат во тоа: дека си фаличен, грешен, неспособен во однос на божественото па ти треба свештениикот?
Заради верување, заради страв?
Што е причината ? :)

П.С. АЦО = 161 = גיא בן-הינום = "the valley of the Son(s) of lamentations" (Hinnom) --- name of the valley S.E. of Jerusalem where children were sacrificed to Molock.

Абре телемити(@Ipsissimus , @Хептаграм XI, @SpAcE Traveler...)се отепавте од “грижа“ за Црквениот живот, место да си гледате во дворот..., па истата “култура“.:ban:

Како го обајснувате вашето БЕЗЛИЧНО живеење, чуму наука, магија, ритуали(сумљиви) итн, итн..., кога “нема да те има“?
Ова е клучното прашање со што треба дасија “чукнете“ глата..., место “бамборење“:blablab: за нешто што елементарно не разбирате, цц:misticen:

Абре телемити(@Ipsissimus , @Хептаграм XI, @SpAcE Traveler...)се отепавте од “грижа“ за Црквениот живот, место да си гледате во дворот..., па истата “култура“.:ban:

Како го обајснувате вашето БЕЗЛИЧНО живеење, чуму наука, магија, ритуали(сумљиви) итн, итн..., кога “нема да те има“?
Ова е клучното прашање со што треба дасија “чукнете“ глата..., место “бамборење“:blablab: за нешто што елементарно не разбирате, цц:misticen:
Кога вие ќе си гледате во вашиот двор и нема да имате потреба некого да правите страшило со цел да ги заплашувате лекоумните, тогаш ќе може да јадете бурек за тоа кој во чиј двор требало да гледа.

Кога вие ќе си гледате во вашиот двор и нема да имате потреба некого да правите страшило со цел да ги заплашувате лекоумните, тогаш ќе може да јадете бурек за тоа кој во чиј двор требало да гледа.
Вие сте се одлучиле за ништавило, безличие..., ние христијаните од љубов се трудиме да ви објасниме и укажеме на вас, како и на потенцијалните жртви што лекоумно би ве послушале...

Тоа што во основа на вашето учење го имате за проблем и го ставате под черга никому не му користи најмалку вам, а ваму само губите време...:(

Вие сте се одлучиле за ништавило, безличие..., ние христијаните од љубов се трудиме да ви објасниме и укажеме на вас, како и на потенцијалните жртви што лекоумно би ве послушале...

Тоа што во основа на вашето учење го имате за проблем и го ставате под черга никому не му користи најмалку вам, а ваму само губите време...:(
Ништавилото е во вашата заблуденост и индоктринација што при очи слепи ве прави. Од петни жили се трудевте да побиете се што не е христијански светоглед и останавте боси и со прстот во уста! И наместо да си се скриете од срам во некое дупче, уште силни се правите!
Од љубов тие укажувале....:tapp: Море МАРШ! Багро дволична!

Абе *Телемити (Т големо, зборуваш со Телемити, а не со манастирски живи-мртовци). Ако ти беше тој либерален православен христијанин зарем ќе се обидуваше тука живи души да ги носиш во грев и смрт? Ќе ти беше ли грижа за нас и за нашиот пат. Не, ќе си го гледаше сектичето твое, ќе си читаше Премин Портал и календарчиња од бедни педесет денари и ќе ја чекаше смртта и судот божји да ти се суди заради тоа што си се родил и што дишеш - оти грев е тоа нели? :)

Оди сега и умирај позади ѕидовите на твоето сектиче, велат: „Кој се плаши да биде Бог, ете му шанса - нека биде роб“

93 93/93[DOUBLEPOST=1479865579][/DOUBLEPOST]Апостол Петар ја предвидел моќта и хипокризата на религиите и го предвидел уништувањето на вистинската Гноза запишана во изгубените Евангелија.

" I am afraid because of what you have told me, that indeed little (ones) are, in our view, the counterfeit ones, indeed, that there are multitudes that will mislead other multitudes of living ones, and destroy them among themselves. And when they speak your name they will be believed." - Peter to Christ

Последно уредено од модератор:
Добро си ја искористил шансата!(y)

Да, благодарам. Тешко на вас кој избравте да бидете робови.
Ете ти малку едукација...

“This is also how you can acquire the kingdom of heaven for yourselves. Unless you acquire it through knowledge, you will not be able to find it.” - The Secret Book of James

Учи, оти со кукање и молење до Бог не се стигнува, но до Демиург. :D

Ништавилото е во вашата заблуденост и индоктринација што при очи слепи ве прави. Од петни жили се трудевте да побиете се што не е христијански светоглед и останавте боси и со прстот во уста! И наместо да си се скриете од срам во некое дупче, уште силни се правите!
Од љубов тие укажувале....:tapp: Море МАРШ! Багро дволична!
Абе *Телемити (Т големо, зборуваш со Телемити, а не со манастирски живи-мртовци). Ако ти беше тој либерален православен христијанин зарем ќе се обидуваше тука живи души да ги носиш во грев и смрт? Ќе ти беше ли грижа за нас и за нашиот пат. Не, ќе си го гледаше сектичето твое, ќе си читаше Премин Портал и календарчиња од бедни педесет денари и ќе ја чекаше смртта и судот божји да ти се суди заради тоа што си се родил и што дишеш - оти грев е тоа нели? :)

Оди сега и умирај позади ѕидовите на твоето сектиче, велат: „Кој се плаши да биде Бог, ете му шанса - нека биде роб“

93 93/93[DOUBLEPOST=1479865579][/DOUBLEPOST]Апостол Петар ја предвидел моќта и хипокризата на религиите и го предвидел уништувањето на вистинската Гноза запишана во изгубените Евангелија.

" I am afraid because of what you have told me, that indeed little (ones) are, in our view, the counterfeit ones, indeed, that there are multitudes that will mislead other multitudes of living ones, and destroy them among themselves. And when they speak your name they will be believed." - Peter to Christ

Вашето безделничење да се занимаваш со туѓите “гревови“ на христијаните, може само психијатриски да се објасни, луѓе што немаат свој идентитет, мора да се закачкаат да симулираат квази лајв, инфантилен принцип “прави што сакаш“ својствен за атеистичкиот хедонизам..., несакам да бидам садист да ве одржавам на апарат со вашиот мазохизам. Греота сте.:(

Вашето безделничење да се занимаваш со туѓите “гревови“ на христијаните, може само психијатриски да се објасни, луѓе што немаат свој идентитет, мора да се закачкаат да симулираат квази лајв, инфантилен принцип “прави што сакаш“ својствен за атеистичкиот хедонизам..., несакам да бидам садист да ве одржавам на апарат со вашиот мазохизам. Греота сте.:(
психијатрија?
нели нема такво нешто, нели рисјаните отфрлаат идеи за некакви ментални и психички болести туку се е тоа божје дело??
Шо вака завземаш проатеистички ставови?

Лесно може да се види кој со кого се занимава. Нас не ни треба да правиме од другите правци и учења ,,бабароги" за да го оправдаме сопственото! Вие го правите тоа. Нашата порака е јасна - Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон! Секој човек има апсолутно и неоспорливо право да биде тоа што е! Без никој од страна да му кажува како смее а како не смее да живее! Тоа е Телема! Тоа и е реалноста ако го погледнеш секојдневието! Светот живее според вредностите на новиот еон! Вие во својата патетичност морате да се служите со лаги, со заплашувања и со демонизирање. Јогата ја прогласивте за демонска, паганството за ѓаволско, па дури и останатите демониции на христијанството ги прогласивте за лажни, а сопственат ,,вистинитост" ја браните со вакво трагикомично бламирање:
Screenshot_2016-11-08-12-12-35.png
Не за жалење, за плачење сте... :tapp:

Лесно може да се види кој со кого се занимава. Нас не ни треба да правиме од другите правци и учења ,,бабароги" за да го оправдаме сопственото!
:neetaka: Не бре малечок, неможеш да разбереш...:notworthy:

Не си зрел за муабетов, ќе мора да те почекам(во секој случај технички поработи на темата, кулутра)...:coffee:[DOUBLEPOST=1479928585][/DOUBLEPOST]
психијатрија?
нели нема такво нешто, нели рисјаните отфрлаат идеи за некакви ментални и психички болести туку се е тоа божје дело??
Шо вака завземаш проатеистички ставови?
Тебе ко што ти реков порано, свести се оти има реалност, виртуелноста ќе те анихилира, од лајкој не се живее...

Грев е оваа тема да не се искористи, се разбира ако има што да кажеш, и глеј послушај го советот сериозен случај си.:)

Последно уредено:
Ууу Фројд, инфантилност, табу :)
Но сепак, Законот не е „Прави што сакаш...“.

Оваа формула не значи, како што злобните луѓе претендираат, “Прави што сакаш.”
Напротив, таа е најстрогата самоконтрола на секоја индивидуална или социјална единка да ја концентрира сета своја енергија во изведување на нејзината вистинска функција; и оваа функција треба да биде одредена со длабоки, точни пресметки на потенцијалите инхерентни во нејзината конституција.“
- Почетокот на Новиот Свет

Законот на Телема прикажан во неговата збиена форма е
„Прави што ти е волја и тоа нека биде целииот Закон“.
„Љубовта е закон, љубов под волја.“

Во „Книгата на Законот“ никаде не се подучува поединецот да прави што сака, туку што му е волја! ;)

Исто и во овој есеј „Порака на Мајсторот ТЕРИОН“ може да се види дека злобните тешко може да убедат било кој денес или во иднина дека „Прави што ти е волја...“ значи „прави што сакаш“.

Не било ниту ќе биде исто чистата волја со правење што сакаш и бркање на моментални желби на индивидуата!

Но, Црните ќе се обидуваат, во било која форма, да зборуваат лаги - тоа им е во духот и крвта.

Последно уредено:
:neetaka: Не бре малечок, неможеш да разбереш...:notworthy:

Не си зрел за муабетов, ќе мора да те почекам(во секој случај технички поработи на темата, кулутра)...:coffee:[DOUBLEPOST=1479928585][/DOUBLEPOST]
Тебе ко што ти реков порано, свести се оти има реалност, виртуелноста ќе те анихилира, од лајкој не се живее...
виртуелноста е рисјанството, нема нишо опипливо и реално Оној шо ветуваше пред 2000 години дека уше тогаш Ќе се Врати Не се врати и ги излажа луѓето и сега е виртуален.

15109620_10210465219120671_1180482810695702261_n.jpg

Да, може само психијатриски да се објасни. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom