Дискусија околу Полицијата

Тој ашљак беше ш.иптар неписмен што пресече пат на кoлoнa влaдини вoзилa,а се погоди и џандар ш.иптар исто така неписмен и добро што се заврши вака со две три шлаканици
Не може да пресече пст на владини возила тек така...единствено ако тоа џандарчето не си ја врши својата функција прописно...
Нема право да му мава шамарчиња..ди има ред и процедура...а тоа што сме банана е тоа е др.ситуација.
Башка и едниот и другиот треба да одговараат
Едниот казна
Другиот да чисти клозети.....

Не може да пресече пст на владини возила тек така...единствено ако тоа џандарчето не си ја врши својата функција прописно...
Нема право да му мава шамарчиња..ди има ред и процедура...а тоа што сме банана е тоа е др.ситуација.
Башка и едниот и другиот треба да одговараат
Едниот казна
Другиот да чисти клозети.....
Јaс се нaјдoв нa лице местo и у живoт не сум видел пoлицискo вoзилo у кoнтрa прaвец нa кружен тек дa вoзи.Дoјдoa сo oгрoмнa брзинa oд кaј пaзaрoт у Ѓoрче и вo кoнтрa прaвец нa кружниoт кaј Пoртa Влaе преку зеленилoтo пoминaa.Тoa не е зa џaбе,им се уфрлил у кoлoнaтa нa Oливер Спaсoвски,ментaлнo бoлен чoвек,или пaт им пресекoл,дa не беше булaтa у кoлa ке гo oтепaa нa лице местo.У време нa Љубчo,еден гo извaдијa oд Пунтo нa сред Рекoрд,нa пешaчкиoт у нaјгoлемa гужвa пунo нaрoд у 11 сaaт,првo му јa скрши мoтoрoлaтa едниoт пaндур oд глaвa,a пoсле гo влечеa и гo шљaкaa кaкo мaлo дете.Тие штo се претхoдницa нa штитени лицa,штo чистaт терен се кaкo Џејмс Бoнд, сo дoзвoлa зa убијaње

Последно уредено:
Не знам дали е постов за овде или за сообраќајот во Македонија ама ајде ќе го преместам ако сум офф - планира полицијава да преземе нешто со овие на тротинет?

90% од „возачите“ на чудава немаат елементарни познавања од сообраќајот, од нигде никаде се улетуваат среде кружен тек и си возат по лентите, на пешачки ни црвено ни ништо зошто ги мрзи да закочат чиниш темпото ќе го изгубат, по тротоар па летаат :tapp:
не ми смета што си возат, ми смета што не се интересираат барем основните правила на сообраќајот да ги запознаат а ако го собереш не по твоја вина, пак си ти крив.

Тротинет земале возат некои што изгледа досега немале никаков контакт со превозно средство. Никакви правила, сообраќајни знаци, не знаат да размислуваат и реагираат. Истите мислат дека од дома до работа треба да му е чиста улицата за он да лета 50км на саат со слушалки на ушите без да заврти глава лево и десно.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Нека кршат глава ама ако не планираат да ги казнуваат тогаш нека ослободуваат од вина ако собереш некоја ваква ретарда на кружен тек. Не може на кој му текне да се вклучува во сообраќај, истото го мислам и за овие со веспиве (деца цирка прва средно).

Овие со веспиве и такви моторни возила со две тркала, како влагаат меѓу коли, то чудо едно. Пред некој ден го гледам еден цик, цак меѓу колите.
Колега од работа, у Ѓорче на кружен тек, како бомбаш самоубиец влезе, утре Дента му викам, со такво влагање у кружен, некој ден ќе те собере некој.
После некоја недела на кружниот кај Сп, лизгаше доста добро, го собраа.
А, во последно време што ме иритира се автобусите, ја сварно незнам како им е дадено тоа првенство на минување, сечат ленти, полни линии, од десна лента пун лев за у лева да се престрои. Не гледа дали има коли, братот врти, не баре Скопје го ослободиле.
Уште ова, коа ќе видам на велосипед со слушалки, на работа колешките увек ми викаат, многу сум ги критикувал, им викам у сообраќај не се носи слушалки, што на пример ако некој свири, неможеш да слушнеш.

Да не грешиме одма, може виновен да е и тој со возилото ама вакви случки ќе има се почесто ако не се стави контрола. Нели изгласаа закони за овие со тротинети, да носат елек, да не накачуваат повеќе од 40 итн.?

Да не грешиме одма, може виновен да е и тој со возилото ама вакви случки ќе има се почесто ако не се стави контрола. Нели изгласаа закони за овие со тротинети, да носат елек, да не накачуваат повеќе од 40 итн.?

Ја не знам зашто не носат кациги, исто важи и за велосипедисти кои возат вон градски средини. Не е срамота да се носи кацига, нема никој да те изеде.

Нели изгласаа закони за овие со тротинети, да носат елек, да не накачуваат повеќе од 40 итн.?
Треба да им се забрани да возат на улица/пат. Со тие малецки тркалца 40км/ч е опасна брзина. Стварно не сфаќам зашто не напраат некој закон и за нив малце да ги стегнат. Кај моторчиња и „велосипедисти“ треба да пазиме уште камиказиве фалеа...

До 30 идат тротинетите.
не знам до колку одат, знам лани се шушкаше нели дека ќе имаат ограничување до колку може да кренат на тротоар, може е помала бројката ама 100% сум сигурна дека беше во игра таква забрана
Автоматски споено мислење:

Со предлог измените, ќе се ограничи и брзината на движење на тротинетите. По велосипедската патека максималната дозволена брзина ќе биде 25 километри на час, додека по тротоар и другите патеки предвидени за пешаци тротинетот ќе мора да се вози со брзина од најмногу шест километри на час. Ако се прекришат овие правила следува казна од од 120 евра.

Како може да утврдат со која брзина се движат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom