Dio vs Ozzy

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Епа вака кој според вас е подобар Ronnie James Dio или Ozzy Osbourne
Според мене подобар е Dio да чујам ваше мислење.

Ozzy е најбоље. Dio ми е најодвратен вокал воопшто. Башка, албумите со Black Sabbath со Ozzy се најбоље. Другиве се срање.

Пауууууууууу владее темава!

Дио одсекад ми правел повеќе мерак!

Дио го има духот на Хеви Металот .
Тој е човекот.
Ама можеби само поради тоа што Ози од секогаш ми бил антипатична појава.

Неможам да кажам ... И двајцата се безконечно важни и големи луге во металот ...
Периодот на сабат со ози роди едни правци , со дио други правци ...
Дио со сабат поке клони кон Хеви , пауер ...
Со ози песните се зачетоци на треш , доом , блек ...

Така да во зависност од то шо чоек слуша .. ке Одбери едниот или другиот ...

Ако јас лично треба да одбирам ... Ох господе ... Ози нормално ... али то е лично мислење .

Факт е дека Ronnie James Dio и Tony Martin се многу квалитетни вокали за разлика од Ози, ама сеуште кога некој ќе ги спомне Black Sabbath помислувам на оригиналната постава. Дедо Ози има катастрофално лош глас, без обзир на тоа дека е вокал баш во најомилените Black Sabbath албуми :)

Како прво DIO е поголем музичар од Ozzy дури и како личност е многу подобар ама па од друга страна Ozzy е многу поголема фигура зашто бил на право место во право време со Sabbath. Нормално кога ке се спомне Sabbath на сите им иде Ozzy у глава а го забораваат Tommy Iommi што е движечка сила. Вокално да не правиме муабет DIO пее преку ритам а Ozzy само го следи.

А да стаиш анкета? Не ќе е лошо?

Уф тежок избор...двајцата се легенди, нема збор тука...Дио го чув првпат во Black sabbath - Children of the sea и си реков wtf КОј е будалава бла бла...Ози си е сепак Т.М. на Black sabbath...ама неодлучен сум кој е подобар, зошто ги обожавам песните и од двајцата...мадафаќерз!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom