Дигресија

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Pak ke kazam avtorot da se izjasni sto e toa digresija ????

I da ne mi se prai so sila mnogu intelektualec ...ako ne znae sto e digresija rado ke mu pomognam da osoznae nekoi novi fakti ...aj da ne recam ke go opismenam

Sto e digresija dakle i sto ima vrska afionot i Ajnshtajn ???

Да споредуваш Македонија со Израел е пред се несериозно.
А после тоа и малку смешно,право да ви кажам.
Ај пошто со деца си имам работа,вака ќе ви објаснам:
Тоа е исто како да играш монопол,да ги држиш у посед тие плавите и црвените улици,да гледаш до играчот од карши што ги запоседнал и цврсто ги држи (затоа што има еден куп резервни пари) љиљаковите,зелените,помаранџестите улици плус сите железнички...

да гледаш у очи и да викаш- исти сме си,еј!
Ејјјјј.....:kesa::nesvest:
Споредбите се неможни.
На сите нивоа.

п.с Пошто жена му на Ајнштајн е хрватица...
би ве прашал дали и Никола Тесла е хрват?
Да си знам... :)

makedonec e be po pra-pra-pra dedo po majcina linija...potocno izgleda brsjak od pod prespa........sea koga ke skoknat grcive... :)

Што и стана бе на “дигресијава“?:

Вашингтон, 1 октомври (МИА) - Пентагон одобри продажба на 25 авиони од типот Ф-35 на Израел, зделка која е вредна 15,2 милијарди долари.
Израел пројавил интерес за уште 50 авиони, дел од нив со опција да можат да се приземјуваат на куси растојанија и да слетуваат и полетуваат вертикално.
Израел соопшти за намера да купи 100 авиони-ловци во следните 10 години.

Далеку ни е Израел, ама сепак за авиони кои летаат на кратки растојанија, и кои можат да полетаат вертикално, е идеална Македонија. Само ај натерај и да купат...

Далеку ни е Израел, ама сепак за авиони кои летаат на кратки растојанија, и кои можат да полетаат вертикално, е идеална Македонија. Само ај натерај и да купат...

Е па купија де,идните газди.:toe:

25pqxiw.jpg

Зошто идните? Па тие минимум 300 години владеат со Балканот.

TIE SO NAUKA, A NIE NADZANKANI!

Zatoa gazduvaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom