Дигитални тв рисивери

• Креатор на темата Креатор на темата BABY DJ
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 април 2006
Мислења
87
Поени од реакции
0
Ако има некој искуство со дигитални тв рисивери барам мислење.
Купив некој AMTC DTHD290 digital set top box за да можам да ги факам дигиталните канали на Телекабел, ама јок ништо не фаќа. Барав мислење од Телекабел пошто сум нивни корисник ама тенок ми беше одговорот.
Прашањето ми е, дали има врска рисиверот ако е за со надворешна антена (пошто мојот е таков) со проблемот дека не фаќа преку кабловска. Односно дали има посебни рисивери за сателитска, за кабловска и за обична антена???
И уште нешто, ако сум се заебал за рисиверот дали има некое чаре да можам да го употребам???

Прашањето ми е, дали има врска рисиверот ако е за со надворешна антена (пошто мојот е таков) со проблемот дека не фаќа преку кабловска. Односно дали има посебни рисивери за сателитска, за кабловска и за обична антена???

најверојатно станува збор за DVB-T ресивер (Т=терестријален) кој нема да ти заврши работа за намената за која си го купил... за гледање на каналите на телекабел ти треба DVB-C рисивер (С=кабловски) ... ништо од бизнисот...

има дигитални ресивер за антена, за кабелска и за сателитска антена. ако твојот е со антена можеш боом тв да фаќаш, а не кабелска.

Back
На врв Bottom