Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Каков е тој сељачки конзервативен објасни ми?
Традиционалист, ама кога стига работата да треба да се организира за нешто, стапува на сцена „да му умре козата на комшијата“ комплексот. Иако, комшијата му е сонародник. Неписмен, а убеден дека знае се и тврдоглаво држи до својот светоглед. И слеп би видел дека не го бива, тој е убеден дека е најдобар. И за секој смешен неуспех обвинува некој друг. Како ние сега политичарите. Притоа, заборавајќи дека ние сме ги избрале.

Ako za nesto mi e najmnogu zal toa e bidejki Makedonija od 1990g navaka nemase cvrsta raka kako Milosevic,Tugjman,Karadzic,Mladic,Gotovina,Markac i slicni vakvi politicari i generali.Mozebi ke imavme ugled vo svetot kakov sto imaat srbite za hashkite slucai no ke imavme i etnicki cista drzava.
Prviot predocna pocna so cistenjeto pa go sprecija Klinton i ostala americka incestoidna bagra.
Vtoriov e primer kako se obezbeduva idninata na narodot i nacijata za podolg period so blickrig akcii i cistenje na teritorii od vnatresni protivnici.

Osven etnicko cistenje i genocid nema drugo resenieto za muslimansko-azijatsko pleme toa e fakt.

За тебе сум и Роко Шифреди така да одјеби и не ме цитирај, може?;)
Не се нервирај Гоце,кажи какви превентивни мерки да превземеме во овие тешки времиња за Македонците како да го заштитиме овој свет народ?

Не се нервирај Гоце,кажи какви превентивни мерки да превземеме во овие тешки времиња за Македонците како да го заштитиме овој свет народ?

Браво, му врати со цинизам, и "анти - патриотска" wannabee cool изрека, најбољи си (y)

Немаме углед, тоа е проблемот. А, како Србите, и без територија и со углед на племе кое врши геноциди не треба да бидеме. Никогаш.
Srbite imaa ubav plan za Kosovo no ne im trebase da se glupiraat so napadot na Hrvatska.
Mozea ubavo da go sprovedat istiot dodeka Milosevic seuste ja imase megjunarodnata podrska do nekoe nivo.
Da ne mu bese idiotskiot poteg so napad na katolicka zemja podrzana od Germanija i Vatikan bez problemi ke si gi resese BiH i Kosovo.Za Vojvodina i Crna gora ne ni ima somnez deka istotaka ke si ostanea pod negova kontrola.

Традиционалист, ама кога стига работата да треба да се организира за нешто, стапува на сцена „да му умре козата на комшијата“ комплексот. Иако, комшијата му е сонародник. Неписмен, а убеден дека знае се и тврдоглаво држи до својот светоглед. Иако, и слеп би видел дека не го бива, тој е убеден дека е најдобар. И за секој смешен неуспех обвинува некој друг. Како ние сега политичарите. Притоа, заборавајќи дека ние сме ги избрале.
Држи до некаде муабетот, но ние тука немаме традиционалност којашто ја имале Македонците пред 45’ година.Оттука навака е само комуњарска конзервативност зачинета со Марксовата либералност и “братството и единството“.Затоа денес кога дете во градинка доаѓа со македонски дрес пола другарчиња му се смејат и го сметаат за идиот, а родителите ја обвинуваат наставничката зашто дозволила “национализам“ во нејзината установа и ги вознемирувала другите дечиња.

Било која политичка гарнитура што ќе дојде во Македонија ќе ја има истата песна на репертоар и ќе биде се понемоќна и понемоќна, затоа што Албанците и другите муслимани имаат наталитет, стануваат побројни, помоќни, а ние изумираме, немаме младина, празни школи, незнаеме да се држиме, нашите деца ги воспитуваме во “либерални“ идиокритети со перен мозок, нашите жени се преокупирани со шопинг во Солун и каква маска најдобро и стои на лицето , гледање еврејски серии од типот на „Сексот и градот“ наместо да роди 3-4 деца и да биде добра мајка и сопруга.Албанците и другите муслимани во Македонија го немаат тој проблем, а нема ни да го имаат во наредните 100 години.

Е фала ти квази-патриотче и те ни си лош.:)

Си ја утнал малце формулацијава за мене, повеќе е реалист него патриот, ама како и да е ама преку глава ми е од овој цинизмов, и ругање на скоро секоја тема на која најмал проблем е "патритоскиот" став на одредени членови.

Досадни сте веќе, ама она ептен, истите ефтини формулации, и неинвентивен хумор all over, again and again.

Srbite imaa ubav plan za Kosovo no ne im trebase da se glupiraat so napadot na Hrvatska.
Mozea ubavo da go sprovedat istiot dodeka Milosevic seuste ja imase megjunarodnata podrska do nekoe nivo.
Da ne mu bese idiotskiot poteg so napad na katolicka zemja podrzana od Germanija i Vatikan bez problemi ke si gi resese BiH i Kosovo.
Косово дојде после Хрватска, кога Србија веќе имаше нарушен меѓународен углед. Уште долго ќе плаќаат Србите за срањата што ги направи Слобо. Ама ќе плаќаме и ние. Дека можело да се режи Косово во почетокот на 90-тите, можело. Ама тоа е завршена приказна. Новата реалност на Балканот не е убава, ни за Србија, ни за Македонија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom