Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
После 5 месеци ме се сменила перцепцијата.Џентлмен е некој кој ќе направи да се чуствуваш опуштено во негова близина.
Сигурна си дека нема да ти се смее заради нешто, не се срамиш да ги кажеш и нај не-дамските работи што си ги направила и знаеш дека нема да те понижи поради тоа, се чуствуваш самоуверено, ти годи да си во негово присуство. Тоа е џентлмен.
Да ти ја задржи вратата, да те испрати после излегување, да знае како да се поздрави...на џентлменот природно му доаѓаат ваквите манири. Не треба да ги учи.
Не дека и наученото нема вредност, секогаш ни ласкаат такви ситници на нас жените, ама кога не е природно, се познава : )
Истово оди и на другата страна. Девојка со која се чуствуваш опуштено, не се срамиш да бидеш свој, со која се чуствуваш самоуверено - таа е дама.
Има многу "дами" што само знаат како да седнат со прекрстени нозе и да држат цигара Малена style. И само тоа. Од вакви само плачете по форумов дека ние девојките сме ве откачувале.
Ама сепак...
Ми се чини повеќе има девојки што би свртиле два реда муабет од куртоазија со некој што не им се допаѓа, отколку мажи што само од куртоазија ќе ти ја задржат вратата....