- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 23.579
- Поени од реакции
- 40.602
...вовед на нов лек доколку не е акутна состојбата секогаш се почнува со најниска доза и е потребно време да речеме две недели кај бета блокатори за да ја стабилизира ситуацијата и да се има некоја шема во кое време во текот на денот и која доза да се земе што е индивидуално кај секој човек без разлика на општото упатство на лекот,Некој да има искуство со бета блокатор Небилет?
Конкретно, имам тахикардија. На резултати од систематскиот од крајот на Септември ми дијагностицираат Тахикардија. Резултатите ги добив во декември и од тогаш редовно мерам пулс. Насабајле пулс 80-85, навечер стигнував до 110.
Пред некој ден бев на кардиолог. По направени крвни анализи, ехо на срце и анализа на претходни мои резултати, ми препиша Небилет од 5мг, но по препорака на матичен почнав со 2,5 мг.
По ехографија имам здебелен ѕид на двете предкомори.
Не сум пушач, испитана тироидна жлезда и прегледана на ЕХО, се во ред.
Сега насабајле имам исто 80-85, додека навечер 90-100. Кафе пијам само 1 (ретко 2) на ден.
Притисок сега околу 120-80 (одсекогаш ми беше околу 130-80).
п.с. Во април минатата година прележав Ковид со 8 дена температура и константен пулс од 130-140.
Не знам колку е ова поврзано, некако кардиологот го занемари овој факт.
Прашањето ми е дали треба повеќе физички активности или во овој момент следење и зголемување на дозата од Небилет?
...ако имаш понагласена тахикардија навечер зошто би го пиел лекот наутро, односно да истиот се распредели и наутро и навечер,
... дали си го испитал кортизолот да речеме испровоцирано лачење поради твоја појачана и константна стресна состојба,
Последно уредено: