Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
телото не смее да седи со висока температура со денови, се оштетуваат органите.

Prasanjeto drugo mi bese dali dokolku ne pijam antibiotici (koi ionaka ne mi deluvaat) i ne gi primam inekciite protiv temperatura zosto uzasno gi mrazam, a gi primam sistemite protiv gnoj, dali temp ke iscezne so tek na vreme ili treba prvo taa da se namali pa posle da ja lecam anginata?

Sent from my ONE TOUCH 4033X using Tapatalk

Ако мислиш дека можеш сама да се лекуваш со лекови по избор, зошто си во болница? Што не си остана дома сама да си бираш што сакаш, што не сакаш да земаш?
Антибиотиците, инекциите и инфузиите се препишани со причина, не се зашто докторот сака сурово да те измачува да земаш нешто што „ужасно мразиш“ и си дошла до заклучок дека не ти делува (врз основа на што дојде до таков заклучок патем?). „Системите против гној“ претпоставувам дека се антибиотици во инфузија кои ги уништуваат бактериите заради кои се создава гнојот.
Ти објаснија погоре дека температурата е реакција на телото, телото се бори самото со инфекцијата но потребни се и лекови кои ќе ги уништат бактериите. Значи, температурата е симптом, не болест. Кај тебе болеста е гнојна ангина и за да се спушти температурата треба да се излекува инфекцијата.
Патем кога температурата трае подолго се оштетува мозокот, срцето, бубрезите...
И ако се сомневаш во стручноста на докторот кој те лекува, оди кај друг доктор. Овде никој не може да ти каже дали треба или не треба да земаш антибиотици (особено не поради твои субјективни согледувања на работите).

Pod antibiotici mislev na paracetamol i slicno a ne mi deluva, kako utvrdiv, po toa sto od paracetamolot ne mi spagase temp samo od inekcii, eve denes cel den nemam temp se nadevam nema da se povrati, samo sum omalaksana od sistemite i tesko goltam recisi nisto ne jadam

Pod antibiotici mislev na paracetamol i slicno a ne mi deluva, kako utvrdiv, po toa sto od paracetamolot ne mi spagase temp samo od inekcii, eve denes cel den nemam temp se nadevam nema da se povrati, samo sum omalaksana od sistemite i tesko goltam recisi nisto ne jadam

Pa nemozes da goltas od krajnicite. Oteceni se sto ocekuvas?

Луѓе дајте предлог некоја крема за раце, абе ме убива ладново, лом ми се прават одозгоре рацете, саат два денеска и тоа дури не ни беше толку ладно, се враќам дома, што ќе видам, цели шаки одозгоре закорубени..

Ставам Невен крема еден слој и го држам саат време така, ама што знам, како да не помага многу...

Probaj so 24krem za race, jas imam alergija na ladno i donekade pomaga

[quan probae="TheWhiteMamba, post: 7043745, member: 61474"]Луѓе дајте предлог некоја крема за раце, абе ме убива ладново, лом ми се прават одозгоре рацете, саат два денеска и тоа дури не ни беше толку ладно, се враќам дома, што ќе видам, цели шаки одозгоре закорубени..

Ставам Невен крема еден слој и го држам саат време така, ама што знам, како да не помага многу...[/quote]
,,,aj probaj so pavlovikjeva mast,taa shto e za deca,,, a dokolku se javuvaat i ranicki pobaraj od istata samo so antibiotic,/eritromicin/,,,aj so lesno neka e,,

Го набив прстот на кошарка,ме боли само кога ке го пипнам отокот,(а оток имам во средниот дел на прстот,нели е поделен на 3 дела).Некое чаре да падне отокот неможе нормално прстот да се исправи,да беше скршен ке ми помодреше или ке ме болеше и без да го пипкам :))

Некој лек за јака настинка? Веќе трет ден по ред носов неможам да го допрам:vrtioci:

Некој лек за јака настинка? Веќе трет ден по ред носов неможам да го допрам:vrtioci:
уште 3 издржи и ќе помине
Настинот нема лек, може само чаеви, супа пилешка, капки за нос ако е затнат палома ако течи, витамин Ц лимон, овошје и одмарање за полесно да помине

,
Пробај со риносек ако ти тече носот.[DOUBLEPOST=1420584693][/DOUBLEPOST]
Го набив прстот на кошарка,ме боли само кога ке го пипнам отокот,(а оток имам во средниот дел на прстот,нели е поделен на 3 дела).Некое чаре да падне отокот неможе нормално прстот да се исправи,да беше скршен ке ми помодреше или ке ме болеше и без да го пипкам :))
Мораш да го сликаш на рендеген , може да е скршен.

уште 3 издржи и ќе помине
Настинот нема лек, може само чаеви, супа пилешка, капки за нос ако е затнат палома ако течи, витамин Ц лимон, овошје и одмарање за полесно да помине

Све пробав ама џабе е :(
,

Пробај со риносек ако ти тече носот.

Пиев Ринастоп ама ни тоа не помогна. А за течење вардар не ми е рамен :jajce:

Све пробав ама џабе е :(
Не се тоа лекови да помине само да ти биди полесно, без чаеви без витамини... исто ќе ти трае настинот како и со нив, недела - 10 дена но потешко ќе го поминеш.
Единствен лек ти е времето

Не ме боли грло, ни пушам цигари а ме закачи кашлица и не можам ни воздух да земам. Читам со кромид и мед дека поминува ама тоа не сакам да јадам. Нешто друго знаете ли :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom