Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека си го пукнав или скршив малото прсте на ногата.
Се лупнав у нешто и ми потече и помодри.
Можам да го мрдам лево-десно и не ме боли, само кога газам осеќам болка или ако го допрам.
Дали ако не го лечам може нешто озбилно да се деси?
Си мислам дека пошо е малото прсте ваљда не е толку опасно и драматично... А ептен многу ми е мака да одам по лекари тука :/

Можам да го мрдам лево-десно и не ме боли, само кога газам осеќам болка или ако го допрам.
Си мислам дека пошо е малото прсте ваљда не е толку опасно и драматично... А ептен многу ми е мака да одам по лекари тука :/

Ако е скршено, би требало да те боли и без допирање. Не мислам дека е нешто посериозно, освен ако многу не ти е отечено.
Јас кога го зафркнав стапалото, исто малце ми отече и ептен ми помодри после некое време, али се познаваше дека не е скршеница, затоа не бев по лекари, туку ставав мраз за отокот, го масирав со една крема, и ја одмарав ногата неколку дена. Само од себе си оздрави и сега немам никакви проблеми.

Od vcera imam temperatura 37.7 mi varira do 37.4 stepeni pijam paracetamoli, ferveks, caj i nis ne mi pomaga a brza pomos ne sakam da odam nekoj sovet?

Sent from my ONE TOUCH 4033X using Tapatalk

Mozhe malku smesno ke ti zvuci, no probaj krodmid da iszdrobis i so nekoja krpa ili maramche da go vrzes toj del za da spadne otokot, ako ne e skrseno ke pomine, isprobano.[DOUBLEPOST=1420243923][/DOUBLEPOST]
Od vcera imam temperatura 37.7 mi varira do 37.4 stepeni pijam paracetamoli, ferveks, caj i nis ne mi pomaga a brza pomos ne sakam da odam nekoj sovet?

Laden tush, technosti, ali poso e 37 imas nekoj virus ocigledno, kako i da e trkni na lekar, mozhe ke ti trebaat antibiotici, temperatura koja ne spagja e znak deka ima negde zarishte.

јас лично не сузбивам температура до кај 38, телото ти се бори со вируси и остави го само да се избоори, ќе му помогнеш со течности, лимон, киви портокал овошни сокови пилешка супа не многу затоплување ни покривање, нека се лади телото природно,ако замине над 38 и стигне до кај 38,5 тогаш парацетамол

Jas na 37 mislam deka ke crknam a ne pa 38 [emoji15] me drzi veke 3 dena [emoji27]

Jas na 37 mislam deka ke crknam a ne pa 38 [emoji15] me drzi veke 3 dena [emoji27]
вирус недела до 10 дена држи антибиотик не помага, напротив може да одмогни, само течности ко шо ти кажав погоре, седи дома одмарај и ќе помине

Za visoka temperatura ocet na stapalata,ne znam so e fintata ama cuda pravi!(y)

Bev na bolnica mi dadoja edna inekcija i sistem, utre pAk i ppsle 3 dena inekcii i mi utvrdija gnojna angina nekoj sovet?

Postovani ,
Sakam da ve prasam od sto moze da e taa bolka na levata strana tocno kaj sto e srceto koga ke zemam vozduh me sece ko darth Vader so lasersword da me musi . Istoto go imam primeteno i koga se potpiram so lev lakt na moe levo koleno ... Srceto mi e OK bidejki go proveriv skoro kaj dr.Joco vo atikkor i nego bezrezervno mu veruvam taka da taa briga ja trgnuvam pa me interesira od sto bi mozela da bide taa silna bolka koja iskreno vo momentov me razbudi od spienje ?Sakam da znam dali e povrzana so izmrzka , vrat , pluca i tn i tn za da znam so da prevzemam .

Pozdrav i odnapred vi blagodaram :)

Za visoka temperatura ocet na stapalata,neshe dodavanam so e fintata ama cof noa pravi!(y)
,,,ocetot vo kombinacija so soda bikarbona ushte pogolemi chuda,,

,,,vo chinija 4-5 supeni lazhici ocet i na vrv od nozh/znachi sosema malku/,,,vnimatelno se stava za da nema burna reakcija pomegju ocetot i sodbikarb.
,,osobeno e efikasno i praktichno
za namaluvanje na T. kaj mali deca,,,e dobro de i kaj golemi deca,,,:))

потопување на телото во када со ладна вода е најбрутален но и најекспресен/најсилен начин за спуштање температура. :)

а иначе има право Лет, оставете го телото да се бори со таа температура, само течности пијте, овошје, не јадете тешки јадења, салата со леб доста е и ќе пројде. Исто и супа со лут бибер да ви ги отвори дишните патишта. Непријатно е само ако имате обврски или работа со странки па да се тресете, тогаш парацетамол или аналгин (на некои им делува) .

Postovani ,
Sakam da ve prasam od sto moze da e taa bolka na levata strana tocno kaj sto e srceto koga ke zemam vozduh me sece ko darth Vader so lasersword da me musi . Istoto go imam primeteno i koga se potpiram so lev lakt na moe levo koleno ... Srceto mi e OK bidejki go proveriv skoro kaj dr.Joco vo atikkor i nego bezrezervno mu veruvam taka da taa briga ja trgnuvam pa me interesira od sto bi mozela da bide taa silna bolka koja iskreno vo momentov me razbudi od spienje ?Sakam da znam dali e povrzana so izmrzka , vrat , pluca i tn i tn za da znam so da prevzemam .

Pozdrav i odnapred vi blagodaram :)

Може е од неправилно седење/седење во иста положба со часови... Не мора да значи дека не е во ред. Ако е нешто лоша работата, ехото одма ќе кажеше.

Bev na bolnica mi dadoja edna inekcija i sistem, utre pAk i ppsle 3 dena inekcii i mi utvrdija gnojna angina nekoj sovet?

T ima kako posledica od toa. Moze ke te zadrzat na infektivno. Ova prv pat ti se javuva?

Da prvpat na infektivno gi primam sistemite za zadrzuvanje ne mi rekoja nis posle prviot sistem T mi se namali do 37 a posle pak se kaci na 38.5

Da prvpat na infektivno gi primam sistemite za zadrzuvanje ne mi rekoja nis posle prviot sistem T mi se namali do 37 a posle pak se kaci na 38.5

Aha. Zemaj tecnosti i jadi limon,citron,portokal t.e raboti koi imaat dosta vitamin C. Pravi gargara so caj od zalfija toa pomaga. Meri temperatura poveke pati vo denot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom