Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
на мајка ми често и пукаја капилари на очите како несакан ефект од лекови за циркулација. терапија за тоа и дадоја витамин ц во поголема количина - препорачано ацелора да зема. со помин.
... кај мајка ти да не е од висок крвен притисок, кај членката е од друга природа таа е од помладите генерации, ама ете не се „врати“ да напише како помина со окото! :toe:

... кај мајка ти да не е од висок крвен притисок, кај членката е од друга природа таа е од помладите генерации, ама ете не се „врати“ да напише како помина со окото! :toe:
има проблем и со притисок и циркулација.

Ми помина.
Се миев вчера цел ден со камилица и ладна вода.
Може да е од прљавово или од дување нос. Затнат ми е ставам Мералис.

има проблем и со притисок и циркулација.
... па офталмологот мора да ја знае природата на крварењето во око дали субконјуктивно крварење кое не боли или hyphema која боли, а со тоа и причината, а не само Вит Ц да се даде!

Имав подолг период проблем со повремено чешање на носот и грлото, специјалистот ми даде дијагноза алергиски ринитис
Ми даде спреј риноко и апчиња цетиризин, проблемот е што не ми кажа време треба истите да ги користам ?

Инаку одма имам подобрување, а на контрола ми рече тек после 1 месец да дојдам.

Имав подолг период проблем со повремено чешање на носот и грлото, специјалистот ми даде дијагноза алергиски ринитис
Ми даде спреј риноко и апчиња цетиризин, проблемот е што не ми кажа време треба истите да ги користам ?

Ринокото ти е доживотна терапија х2 сабајле и вечер. За другово нез.

Апчињата се антихистамини, за против алергија, а капките за воспаление. Пиј ги до контролата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom