Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде да пробам и ја тука..
Значи имам проблем со спиењето,веќе подолго време. Не можам пред 4,5 некад 6 да заспијам а морам да станам од сабајле да идам на факс скоро секој ден. И обичајно спијам попладне,коа нема да спијам попладне ќе си легнам у 11 и ќе станам у 1, и пак истото до сабајле,не знам што проблемов,се напињам веќе,еве и до сеа се вртев ама не бива,па ќе пробам да не спијам до утре ма да знам дека после 12 саат на пладне нема да можам да мрдам од умор..

Дечки ..спасувајте ме ...
emoticon-0107-sweating.gif

Сабајле се будам во 6 часот ... главата никако не можам да ја држам на перница , не дека ме боли ама ете не можам на перница да ја стам ..одма тонам , ми се врти , станав да мочам ке паднев ,се шупкав како пијана ... еве веке цел ден , ми се врти ми се темни пред очи не можам да гледам ..ептен лошо ми е ...... ??/ дајте чаре

Здраво, незнаев каде да го поставам прашањево па мислам дека ова е најсоодветното место.
Кога треба да извршам некои прецизни работи пред група на луѓе кај мене се појавува тремор на рацете, особено на левата, значи само тогаш, а иначе немам тремор на ниеден дел од телото. Немам земано досега никакви лекови, немам посетено ни матичен лекар. Кога и да треба нешто да правам во група чувствувам непријатност да не имам тремор.. Ако може некаков совет. Ви благодарам

Незнам дали е соодветна темава ама сепак да си прашам :)

Од секогаш сум имал проблем што во било какви патики многу ми се потат нозете (стапалата :D). Значи носам патики 2-3 саати не битно дали се движам или не, соблакам и гледам чорапите се водени.
Да не правиме муабет кога играм кошарка или фудбал, патикине како базен ми стануваат :facepalm:
Нормално е да ти се испотат, ама ваљда не до толку.
Некој ми кажуваше дека постоела некаква крема, која го намалувала потењето o_O
Чаре? :confused:
Ќе побараш пудра против потење на стопалата на галафарм, има во аптеките.
Ај да ве прашам овде.Веќе година дена периодично(некад се дешавало 1-2 месеца да немам ништо па ќе се појави пак еднаш во месецот некад и повеќе денови)имам болки во градите односо левата града кај пределот на срцето.Болката се појавува кога ке легнам значи пред спиење,и понекад кога ке се разбудам.Дали некој друг имал нешто вакво?Дајте совети што да правам.Иначе имам 18 год
Со оглед на твојата возраст, најверојатно станува збор за стрес, намали кафе и чај, земај витамини од групата Б и направи си едно ЕКГ кај матичниот.

Ајде да пробам и ја тука..
Значи имам проблем со спиењето,веќе подолго време. Не можам пред 4,5 некад 6 да заспијам а морам да станам од сабајле да идам на факс скоро секој ден. И обичајно спијам попладне,коа нема да спијам попладне ќе си легнам у 11 и ќе станам у 1, и пак истото до сабајле,не знам што проблемов,се напињам веќе,еве и до сеа се вртев ама не бива,па ќе пробам да не спијам до утре ма да знам дека после 12 саат на пладне нема да можам да мрдам од умор..
Нема никаков проблем кај тебе, само треба да си го промениш ритамот на спиење, потруди се да не правиш дремка преку ден, за да можеш вечер да спиеш.

Дечки ..спасувајте ме ...
emoticon-0107-sweating.gif

Сабајле се будам во 6 часот ... главата никако не можам да ја држам на перница , не дека ме боли ама ете не можам на перница да ја стам ..одма тонам , ми се врти , станав да мочам ке паднев ,се шупкав како пијана ... еве веке цел ден , ми се врти ми се темни пред очи не можам да гледам ..ептен лошо ми е ...... ??/ дајте чаре
Причините за тоа што ти се врти во глава може да се многу, ама по начинот на кој што ми кажуваш не изгледа дека нешто е страшно, провери си го крвниот притисок, крвна слика, консумирај повеќе течности и посети го матичниот да те прегледа да види да не има некоја друга причина за тоа што ти се врти.
Здраво, незнаев каде да го поставам прашањево па мислам дека ова е најсоодветното место.
Кога треба да извршам некои прецизни работи пред група на луѓе кај мене се појавува тремор на рацете, особено на левата, значи само тогаш, а иначе немам тремор на ниеден дел од телото. Немам земано досега никакви лекови, немам посетено ни матичен лекар. Кога и да треба нешто да правам во група чувствувам непријатност да не имам тремор.. Ако може некаков совет. Ви благодарам

Земај Б комплекс, намали го стресот, не го прескокнувај појадокот, регулирај го сонот и ќе се среди .

Драмина апчиња за против лошење од патување... и алкохол... смеј?

Не.
CasualsBitola затоа што делуваат на нервниот систем и со алкохол може да си направиш голем проблем. Ќе мораш да се воздржиш од пиење додека ги земаш, не е толку тешко. ;)

Не.
CasualsBitola затоа што делуваат на нервниот систем и со алкохол може да си направиш голем проблем. Ќе мораш да се воздржиш од пиење додека ги земаш, не е толку тешко. ;)

аха...а од кој ќе се испие апчето после колку време смеј? 6 сати?

аха...а од кој ќе се испие апчето после колку време смеј? 6 сати?
Ако имаш желба да паднеш во кома, смееш и веднаш. Смири си ги хормоните и пиј го или едното или другото.

Не знаев дека се толку страшни овие Драмина :) сепак фала
Секој лек кој делува на нервниот систем во комбинација со алкохол доколку ти е малку почувствителен организмот може да доведе до тешки несакани последици, затоа внимателно со комбинирањето на алкохол и вакви лекови. Може да не ти биде ништо, да, but then again, може и да ти биде. Јас не би се коцкала, за тебе ти си знаеш ;)

Јас лично ги имам комбинирано и не сум имал проблеми. Апчињата ги земав преку ден а алкохолот вечерта :)

abe za 1 apce mene mi e muabetot ne ke patuvam 12 sati... 3 sati pat e ... :)
Друже во авион го имам комбинирано на пат од 9 часа со две такви апчиња, 300мл на вино и една вотка, без никаков проблем.

Воспалени крајници. Се работи за сестра ми има проблем со крајниците уште од 2 години ( сега е 17). И при најмала промена на времето и се воспалуваат, кога беше мала предложија докторите да и направат операција и да ги извадат но и беше многу страв и не сакаше па ништо од тоа. И даваат оспен но и тоа помага многу малку, сега се жали дури и со болки во нозете кога и се воспалени крајниците. Дали знаете некој некое друго чаре за оваа работа или пак совет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom