Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Направи мала овошна салата и одозгора стави и нутела и шлаг... You can thank me later...

Нему не му држат цревата храна, па и покачувал, сигурно имаш 60 кг ко оној СИБО шо лечеше на темава. :kafence:
Експерт и за гомна стана а ронисаурус?
Автоматски споено мислење:

Некој дали има иста мака или ако знае некој што може да е да споделе решение или слично
Со месеци наназад стомак подуен, не 24/7 ама многу често, редовно одење во вц дури некогаш и повеќе пати само што изметот е скоро нонстоп како да се изразам поубаво...кашав....
Резултати од крв се супер
Измет се провери за бактерија или што ти знам, нема ништо, негативно
Проверка кај интернист нема ништо, се супер, негово мислење нервозни црева претпоставувам IBS значи тоа
Мислам не останува ништо друго освен колоноскопија
Алкохол конзумираш? Цигари? Желудочна киселина те мачи?

Сјебана ти е цревната флора. Јади компир, ориз, зеленчук, банани, јаболки. Семиња и млечни производи избегнувај. Месо и масти (зејтини маслиново) избегнувај. Гоу фулл веган на недела две.

Паузирај ја теретаната, трчај и пиј вода.

Последно уредено:
Експерт и за гомна стана а ронисаурус?

Алкохол конзумираш? Цигари? Желудочна киселина те мачи?

Сјебана ти е цревната флора. Јади компир, ориз, зеленчук, банани, јаболки. Семиња и млечни производи избегнувај. Месо и масти (зејтини маслиново) избегнувај. Гоу фулл веган на недела две.

Паузирај ја теретаната, трчај и пиј вода.
Алкохол цигари не
Велиш семиња да избегавам..значи чиа и ленено уопште да не почнувам да јадам?
Планирав во овес да пробам чиа, ленено, боровница, малина и некое темно чоколадо и слични раб
Нему не му држат цревата храна, па и покачувал, сигурно имаш 60 кг ко оној СИБО шо лечеше на темава. :kafence:
Многу си глуп, ама многу

A da se proverish da ne si alergichen na Laktose.( Mleko, bel leb...)
Po muabetov taka mi zvuchish
Бел леб ретко јадам, млеко скоро ич освен што ставам чат пат во овесна каша, јогурт исто многу ретко
Сирење скоро ич, кашкавал да ама поретко

Бел леб ретко јадам, млеко скоро ич освен што ставам чат пат во овесна каша, јогурт исто многу ретко
Сирење скоро ич, кашкавал да ама поретко
Abe odi proveri si. Simptomive ti se poklopuvaat 100%
Laktose imash vo se i seshto. Ne e samo Mleko i sirenje.
Ako razbirash germanski citaj ako ne Bijons ce ti objasni
1000024004.jpg

Алкохол цигари не
Велиш семиња да избегавам..значи чиа и ленено уопште да не почнувам да јадам?
Планирав во овес да пробам чиа, ленено, боровница, малина и некое темно чоколадо и слични раб
Семиња, јаткасти плодови, млеко и млечни производи никако. Ќе ти ја влошат моменталната состојба.
Овесот јади го попарен со вода и лажица мед. Без бобинки.

Ако имаш стрес од работа, елиминирај го.

Некој дали има иста мака или ако знае некој што може да е да споделе решение или слично
Со месеци наназад стомак подуен, не 24/7 ама многу често, редовно одење во вц дури некогаш и повеќе пати само што изметот е скоро нонстоп како да се изразам поубаво...кашав....
Резултати од крв се супер
Измет се провери за бактерија или што ти знам, нема ништо, негативно
Проверка кај интернист нема ништо, се супер, негово мислење нервозни црева претпоставувам IBS значи тоа
Мислам не останува ништо друго освен колоноскопија
Читај за FODMAP и пробај да избегнуваш таква храна. Тоа се храни, најчесто овошја, кои организмот во голема количина не може добро да ги разложи и се јавува подуеност и потечна неоформена столица.

Иначе почнав да јадам чоколадо 80-90% какао на рошен мислам или некој други со овес или слично
Една кајганџика ова го јадеше и рече дека лачело поиче ендорфини и од гуглање на google.

Поцврста столица не сум имал одамна како што кажав пола година секако ако не и повеќе и после одење во вц не се осеќам испразнет, ако ме разбираш..тоа ми е проблемот и подуеноста
Иначе почнав да јадам чоколадо 80-90% какао на рошен мислам или некој други со овес или слично
Почни да пиеш црн чај руски или турски сеедно истиот чај е,и кога ќе го киснеш минимум 20 минути така ќе има голема концентрација на танини а тие стегаат знаеш како, пиј по 4 5 шолји на ден тоа ти е ко 2 турски кафиња да си испил мислам количински има толку кофеин, и кажи дали помогнало.

Дали некој знае каде може да се најдат капки за очи Лосартан. Во Македонија ги нема. Благодарам

Дали некој знае каде може да се најдат капки за очи Лосартан. Во Македонија ги нема. Благодарам
A koj ti go prepisha ova chudo? Gi imash koristeno dosega?
I kaj gi nabavi ako si gi koristela?

Prashuvam zatoa kako shto sega razgleduvav po internetov toa se experimentalni kapki i vo Eu ne postojat za kupuvanje i kako alternativa se preporachuva Autologes Serum dokolku se raboti za "заматување на рожницата" ili rani od operacija ako ima nekoj da ti napravi ili na toj shto mu trebaat! Se pravi od Sopstvenata krv na pacientot!

Читам на Google дека ги даваат само со докторски рецепт, ќе треба некој од странство преку доктор да ги земе од аптека и да ти ги испрати на тебе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom