Дела, а не зборови

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Сега кога е демистифициран Сотир, и пак е отворена темата, би сакал да додадам:

Ова тема би требало да се позанимава со делата кои власта(која и да е) пред се, а потоа и народот, треба да ги направи за да Македонија конечно излезе од мракот кој се наоѓа.
Да продискутираме за најобичните проблеми со кои секојдневно се соочуваме, невработеноста, неперспективноста на младиот човек.
Сите заедно, независно од етничка, политичка, верска и секаква друга определба да видиме што е тоа што не мачи овде.Дали членовите кои се во странство баш од овие причини се ојдени каде што се.
Што ние можеме да направиме добро во оваа држава, што државата може да направи за нас?

Брао бе другарче

Се согласувам со тебе Гарфилде, и Дај Боже, со новата власт која ке ја добиеме на изборите конечно да се случат дела кои ке не турнат напред.

Мене лично, директна помош не ми е потребна. Сакам само убав закон за адвокатурата, за да тргнам и јас напред.Да се ослободи адвокатската комора од крутите стеги на политиката, и судството исто така.

Струмикс, само да ти кажам дека се сомневам во новата власт, освен ако не се луѓето кои треба на местат кои се нужни за напредок.
Со Сотири ли? Со такви ли?

Гарфилде, она надежта повеке ми беше фигуративно ( а оптимистички можеби и ке биде така).Она што го напишав ми е навистина потребно за да нормално обавувам адвокатска дејност.

Со Сотири може само назад да се враќаме,напред нема.

А зошто овој СОТИР не го банирате и готово.Со такви шпиони нема да си имаме работа и мирна ни глава.

не станува збор за шпион или не, станува збор за тоа дека во работно време, се пишуваат текстови со чудни содржини, наместо да се заработат парите кои мојата и твојата фамилија ги плаќа, за Сотир да зема плата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom