Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Pa investiciski fond be druze.... ne ti gi dava baksis, tuku gi investira. Ke ima kjar, sfakas? Simbolicna suma za eden pecalbar, ama epten znacajna za nas koga ke se soberat na kupce site.Има такви што сами не си ги трошат парите, не па на друг да дават. (не само од дијаспората и од Македонија).
А како ќе бидат печалбарите задоволни? Како прво да собереш пари од печалбарите треба да организираш томбола таму, за да дојдат да се најадат и да остават некоја пара, што според мене е фер - НО КОЈ ЌЕ ОРГАНИЗИРА и кој ќе ти дојде.
Znaci ne gi biva a? Cim ne uspeale vo Sidney, pisi i propalo na ovaa drzava na Balkanov so takov narod.Знаеш ли дека во Австралија на пример има многу Македонци. Например во Сиднеј има повеќе Македонци од Хрвати, Босанци и Срби заедно, но Македонците немаат ниту еден коцкарски или спортски клуб? Знам дека србите имат барем еден, хрватите 2, босанците исто така 1 центар! Македонците иако таму подолго, иако со повеќе народ, имаат НИШТО!
Epa sto majkata baraat togas da mi solat pamet kako jas da ziveam i krpam za ziveacka vo drzavava. Nek si gledat svoja rabota tamu u tugjina, ne mi trebaat nivnite soveti.Затоа не мислам дека дијаспората ти е добар избор. Да ќе собереш нешто ама не е нешто фрапантно да ја измени економската клима во Македонија. Ако ти требат пари за да изградиш биста, ДА ќе собереш доволно пари, но ако ти треба економски пресврт тогаш барај на други страни.
Извини но таква е сликата.
Akal ne mi treba, ako imas pari daj