Дебар е во Косово?

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Можна постапка против градоначалникот на Дебар Јавното обвинителство најверојатно ќе покрене постапка против градоначалникот на Дебар, кој противзаконски ги спушти знамињата на половина копје поради смртта на косовскиот претседател Ибрахим Ругова, велат извори од обвинителството.
Според нив, обвинителството ќе почне да испитува кој и зошто го прекршил Законот за употреба на знамињата на заедниците. Ако се утврди прекршување на законот, обвинителството ќе побара од МВР да покрене пријави против сторителот.
По барање на обвинителството, полицијата поднесе прекршочни пријави против општините Чаир и Липково, кои го прекршија Законот за употреба на знамиња. Чаир го истакна само албанското знаме на манифестацијата во ноември по повод 600 години од смртта на Скендербег. Општината Липково го проби рокот да го спроведе законот со тоа што со недели бараше јарбол за да го постави македонското знаме пред општината.

I pokraj ekstremno glupaviot zakon za istaknuvanje na znaminja so koj se dozvoli zname na TUGA drzava da se veat na makedonska teritorija, duri ni ovoj zakon ne im odgovara na nekoi funkcioneri od DUI/UCK. Ako ne im odgovara predlagam da go vratime stariot. BTW Ustavniot sud seuste molci po podnesenata pretstavka od VMRO-DPMNE i VMRO-NP za ustavnosta na ovoj non sens zakon.

SLaCk напиша:
Можна постапка против градоначалникот на Дебар Јавното обвинителство најверојатно ќе покрене постапка против градоначалникот на Дебар, кој противзаконски ги спушти знамињата на половина копје поради смртта на косовскиот претседател Ибрахим Ругова, велат извори од обвинителството.
Според нив, обвинителството ќе почне да испитува кој и зошто го прекршил Законот за употреба на знамињата на заедниците. Ако се утврди прекршување на законот, обвинителството ќе побара од МВР да покрене пријави против сторителот.
По барање на обвинителството, полицијата поднесе прекршочни пријави против општините Чаир и Липково, кои го прекршија Законот за употреба на знамиња. Чаир го истакна само албанското знаме на манифестацијата во ноември по повод 600 години од смртта на Скендербег. Општината Липково го проби рокот да го спроведе законот со тоа што со недели бараше јарбол за да го постави македонското знаме пред општината.

I pokraj ekstremno glupaviot zakon za istaknuvanje na znaminja so koj se dozvoli zname na TUGA drzava da se veat na makedonska teritorija, duri ni ovoj zakon ne im odgovara na nekoi funkcioneri od DUI/UCK. Ako ne im odgovara predlagam da go vratime stariot. BTW Ustavniot sud seuste molci po podnesenata pretstavka od VMRO-DPMNE i VMRO-NP za ustavnosta na ovoj non sens zakon.
А чиви знамиња спуштил на половина копје?

vlatko напиша:
А чиви знамиња спуштил на половина копје?

Чиви и да се, што има Македонија да жали за политичар на друга држава со спуштање знамиња? :lud:

MarthaGraham напиша:
Чиви и да се, што има Македонија да жали за политичар на друга држава со спуштање знамиња? :lud:
Македонија нема ништо да жали ама некој поединци прават исклучок!:icon_mad:

vlatko напиша:
Македонија нема ништо да жали ама некој поединци прават исклучок!:icon_mad:

Епа баш дека прават исклучок ќе им се суди (се надевам).

Тоа е практика во Дебар, има најразлични варијанти на спуштени и кренати знамиња: еднаш македонското беше дигнато а турското и албанското спуштено, па друг пат турското дигнати а другиве две спуштено, веројатно заради сенекакви албански празници. Честопати те ги тужеле од влада те им се заканувале ама ништо. Моето мислење е дека некогаш ќе ги удават со знамето околу врат.

Nekoj treba da im ja prekine taa praktika. A spored noviot zakon i kaznite mi se nekako smesni paricni po iljada evra se mislam za gradonacalnikot.

SLaCk напиша:
Nekoj treba da im ja prekine taa praktika. A spored noviot zakon i kaznite mi se nekako smesni paricni po iljada evra se mislam za gradonacalnikot.

Хех а кој ќе ја прекине навиката кога во Дебар 5% се македонци само? За нив само :angry3:

Тоше напиша:
Хех а кој ќе ја прекине навиката кога во Дебар 5% се македонци само? За нив само :angry3:

Ako funkcionira drzavata i da ima 1% treba da se pocituvaat zakonite. E sega ovaa denesna policija e daleku od toa da go stiti narodot i zakonite, ama toa e druga tema.

Во овој случај мислам дека се потврдува мојата теза за живот едни покрај други,а не соживот.Срамно е во македонска држава да се жали со истакнување знамиња на половина копје за починат политичар од Косово.
Бог да чува....

Како и да е законот треба да се почитува,доколку нема почитување правните служби треба да си ја зарботат платата!

ova e frankestajn drzava bolje da se rasturime i da se pretopime kon idnata federacija na albanija i kosovo otkolku da dozuvuvame vakvi rezili i ebavamje u zdrav mozok:star: :star: :kez:

Само едно ќе кажам ТАКА СМЕ ДОЗВОЛИЛЕ...сами си го стаивме ова на врат ,по другиве теми глеам пола македонија сама и го сака тоа-па ќе трпиме сеа...епа јеби га..

SLaCk напиша:
Ako funkcionira drzavata ....

:sekss: :sekss: :sekss:
Aко функционираше државата немаше да бидеме исфрустриран народ...изгубен во просторот и времето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom