DDR2 рам прашање

• Креатор на темата Креатор на темата 2Slow2Race
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
8
Едно брзо прашање. На матична плоча што поддржува DDR2 533mhz / DDR2 667mhz дали можам да ставам меморија на 800mhz. Дали самата меморија ке се спушти на 667mhz или матичната плоча воопшто нема да ја препознае како присутна?!?

Александар

Во 99% од случаевите би требала да работи. Но ќе и се спушти брзината на онаа што матичната ја поддржува.

Јасно ми беше дека доколку ја прифати ќе се симне на максималната поддржана брзина од матичната...но прашањето ми беше дали воопшто ќе ја препознае. Благодарам за брзиот одговор.

Александар

Јасно ми беше дека доколку ја прифати ќе се симне на максималната поддржана брзина од матичната...но прашањето ми беше дали воопшто ќе ја препознае. Благодарам за брзиот одговор.

Александар

Рамот и да ти е на 8000 Mhz, а матичната поддржува рам ДО 667 Mhz, рамот што ќе го стаиш ќе си работи на 667 Mhz. Толку е филозофијата!

Поздрав.

Значи ипак плочка на 800mhz нема да ми собира прашина на полица. Фала многу...

Александар

а јас да прашам дали ддр2 ка ќе ја препознае и ке работи ако матичната поддржува ддр 400 кец

а јас да прашам дали ддр2 ка ќе ја препознае и ке работи ако матичната поддржува ддр 400 кец

нема ни да ти влезе и плоча. различен број на пинови имаат, а камоли да ја препознае. барај ддр 1.

Јас ти препорачувам да го купиш рамот со 667mh,затоа што и да го препознае пак ке биде брз само 667mh не повише.Џабе ке дадеш повише пари за тој од 800mh.

Јас ти препорачувам да го купиш рамот со 667mh,затоа што и да го препознае пак ке биде брз само 667mh не повише.Џабе ке дадеш повише пари за тој од 800mh.

Тоа "повише пари" ти се некои 100 ден. разлика. И малку касниш со помошта, стари се постовите на темава...

Тоа "повише пари" ти се некои 100 ден. разлика. И малку касниш со помошта, стари се постовите на темава...

Деновиве моментално 800-ките се најефтини

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom