David Bisbal

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
No comment - само уживајте :

[media]http://www.youtube.com/watch?v=ZRhGwRG0YK8[/media]

Дечкото е страшно талентиран, убав и има прекрасна иднина пред него. :music3:

Не гледам во што е поразличен од Рики Мартин и компанија...

Па не знам како гледаш на работите ама М од Мартин ниту Р од Рики нема :wink:

Па незнам како ти гледаш ама мене ми е ко __________________ (enter random pop star name, preferably spanish/latino).

Го гледав ја лично во Gran Arena de Madrid пред две години :wink:

И да : според тоа што го видов БЛАГА врска нема со Рики Мартин. Рики може да му ги мие нозете на Давид. И престанете со генералии - ритмот е чисто андалузиски и нема врска со random star & latino spanish :wink:

Не значи дека ако пее на шпански дека е сместа рандом стар... И уште нешто : знаеш шо е Buleria? Ако не знаеш не тропај зелени! :star:

Macedalien напиша:
Го гледав ја лично во Gran Arena de Madrid пред две години :wink:

И да : според тоа што го видов БЛАГА врска нема со Рики Мартин. Рики може да му ги мие нозете на Давид. И престанете со генералии - ритмот е чисто андалузиски и нема врска со random star & latino spanish :wink:

Не значи дека ако пее на шпански дека е сместа рандом стар... И уште нешто : знаеш шо е Buleria? Ако не знаеш не тропај зелени! :star:

Не сум гледал ниту еден од нив двајцата за да ти реплицирам на тоа, ама сепак, мене не ми е ништо сензационално. А, за ритамот... И новата песна на Каролина е 7/8 па е површна поп песничка...

Buleria, buleria, tan dentro del alma mia
Es la sangre de la tierra en que naci.
Buleria, buleria, mas te quiero cada dia
De ti vivo enamorado desde que te vi.
ar.gif

од вчера коа ми ја прати едно 10пати ја слушав :) :) :) :)

Tipo e zakon :D ....site negovi pesni mi se aresat .... "Al Filo De La Irrealidad" "Cuanto Te Ame" ...

Го знам уште од 2002-та, кога зеде второ место во Operacion Triunfo.:)
Уште со првиот албум-Corazon latino ја освои Латино Америка.
Го обожавам.Само за една работа му се лутам-што на таков грд начин ја остави Chenoa.:jaj:
Но, сепак го сакам, неговиот приватен живот нема врска со музиката.:)
Еве ја песната што ја отпеа вечерта кога победи и благодарение на тоа го запозна речиси цел свет.

Инаку, мојата омилена негова песна е Digale.

Навивам за него.:pipi::)

Баш би сакала повторно да се актуелизира темава, одамна е заборавена... Ако има фанови на Давид би ве замолила да постирате се што сакате во врска со него и да се придружите на FB страницата David Bisbal Macedonia Fans! Да видиме колку фанови не има во Македонија, па ако е тоа можно да се организираме и како фан клуб како што тоа го имаат направено и во други држави (вклучувајќи ги и Србија, Хрватска, Босна, Романија... итн). Следете не и на твитер @DBMacedoniaFans (инаку овој профил го следи и Давид лично па можеме и да го контактираме, онака колку да види дека има и овде фанови). Инаку досега во една прилика на чат во живо ги поздрави фановите од Македонија :)
Се надевам на ваши одговори :)

Се придружив на ФБ.Од последниве изведби/концерти што сум ги гледала на нет, овој акустичен настап најмногу ме импресионира...Секоја му чест!:cuc:
Невозможно е човек да остане рамнодушен на таков глас и таква музикалност...

Благодарност и добре дојде! :) Слободно можеш да даваш коментари, предлози и сл. И да, акустичниве настапи му се стварно врв, поточно цела турнеја на која е моментално. Навистина има талент и мислам заслужува да му се обрне внимание :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom