Datura stramonium

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Или по нашки, Татула.

Datura_stramonium_flower2.jpg

Нејзините психоактивни својства се невообичаени, и со сигурност нема друго растение повеке поврзано со Вештерството, отколку Татулата.

Целогодишна билка, расте до 1,5 метра висина. Содржи Тропин Алкалоид, кој понекогаш се користи како халуциноген. Активни состојки се Атропин, Хиосцијамин и Скополамин, кои се класифицирани како Делирианти или Антихолинегрици. Има премногу висок ризик од овердозирање, и повекето смртни случаи се пријавени од рекреативно користење. Расте во места со високо-хранлива почва. Во нечисти предели, покрај реки, во паркови, по ридови, покрај градби. Тоа ја прави лесно достапна, за младите кои сакаат да "трипуваат". Но ефектите, се чувствуваат после 60 до 180 минути. Тоа доведува до заклучок дека уживателите не се "хај", и конзумираат што повеке семе од Татулата.

Дозата што е потребна да се забележат видливи ефекти (халуцинации), и дозата која што предизвукува смрт се многу блиску. Тоа придонесува овердозираноста од Татула, да биде толку честа. Последиците се фатални. Може да предизвика треска во висина (40-43°C) што може да уништи голем дел од мозочните клетки, и да предизвика штета во мозокот. Во случај некој да се предозира од Татула, не постои антидот. Се советува да предизвика повракање за да го исчисти стомакот и под итно да се хоспитализира.

Datura%20stramonium%20%20_jpg.jpg

Ефектите од Татула се опишуваат како "Жив Сон". Имаш во ист момент и свест и несвест, луѓе кои непостојат или се далеку од тебе и комуницираш со нив. Ефектите може да траат со денови. Може да со опише како вистински транс, кога корисникот ке се разбуди од сон, додека трипува на Татула. Пример: Некој, се буди сабајлето во 08:00, под дејство на Татула, влегува во спалната кај родителите, го зима кебето и го закачува на закачалка...

Во такви случаеви, корисникот не е свесен за реалната околина и реагира само на нереалноста.Пример: Под дејство на Татула, „џани“ гледа како Норди му испагаат од зидовите и оди кај мајка му да го одбрани. Хеликоптер ти се руши во собата. Мртви луге закачени во дворот на Гимназијата.

'Eat a little, and go to sleep. Eat some more, and have a dream. Eat some more, and don't wake up.'

Како да препознаеш ако си под дејство на Татула. Заматен поглед, со бели мрежи на очите.Последица од низок притисок. Флешови, топла и сува кожа, сува уста, немање желба за мокрење, убрзана работа на срцето, хипертермија, непредвидени потези, делириум со визуални и аудио халуцинации и предозираност и кома.

datura_stramonium_bd3.jpg

Начини на конзумација, преку пушење на листовите, преку варење чај или голтање на семките.

Темава е за одблиску запознавање со потенцијално ризични билки.

Ако веќе некој е сериозно ментално оштетен и своеволно за да се направи фраер ќе ја проба, нека знае дека шансите за оведозирање и смрт се 95%! Во никој случај консумацијата да не помине повеќе од 1 грам!!!

Еве како изгледа кога си под дејство:

Начини на конзумација, преку пушење на листовите, преку варење чај или голтање на семките.
Најдобар ефект се постигнува со семките. Чувството на high може да трае и до два дена. Со самото тоа што се забегува многу од реалноста, на почеток чувството е многу пријатно и ти се привидуваат многу убави нешта, кои постепено се менуваат во најстрашниот хорор, или подобро да кажам од тоа што највеќе се плаши корисникот. Ова доведува до страшна паника, во таа еуфорија корисникот може да убие без да биде свесен што се случува, а можно е и да изврши и самоубиство.

Предупредување: Ако некој кој го чита ова, и планира да проба од радозналост, ќе му речам НЕ. Ако и понатаму сакате да пробате, нека има некој кој ќе ве надгледува додека не се вратите во реалниот свет.

'Eat a little, and go to sleep. Eat some more, and have a dream. Eat some more, and don't wake up.'
Нажалост, така е.

Најдобар ефект се постигнува со семките. Чувството на high може да трае и до два дена. Со самото тоа што се забегува многу од реалноста, на почеток чувството е многу пријатно и ти се привидуваат многу убави нешта, кои постепено се менуваат во најстрашниот хорор, или подобро да кажам од тоа што највеќе се плаши корисникот. Ова доведува до страшна паника, во таа еуфорија корисникот може да убие без да биде свесен што се случува, а можно е и да изврши и самоубиство.

Предупредување: Ако некој кој го чита ова, и планира да проба од радозналост, ќе му речам НЕ. Ако и понатаму сакате да пробате, нека има некој кој ќе ве надгледува додека не се вратите во реалниот свет.

Нажалост, така е.

Добар филм се тепа, дур не го прочита човек ова :smir:

Нажалост, така е.

Јас имам можда 1 кг семе а чувам и суви лисја (секоја пролет во двор си садам :) ), планирав да пробам ама дозите ми се сомнителни. Затоа летово ќе побарам ергот од јачмен, датурава им ја оставам на искусниоте шамани :)

Јас имам можда 1 кг семе а чувам и суви лисја (секоја пролет во двор си садам :) ), планирав да пробам ама дозите ми се сомнителни. Затоа летово ќе побарам ергот од јачмен, датурава им ја оставам на искусниоте шамани :)

ќе частиш ?:pos2:

на душа нема, ама ќе ти го дат ковчегот 100%:tv:

Јас се плашам да пробам оти овде уште со ковчези се работи, толку пари се истрошија а еден крематориум не направија. Мене морничаво ми е да лежам мртов во ковчег :vozbud:

Јас се плашам да пробам оти овде уште со ковчези се работи, толку пари се истрошија а еден крематориум не направија. Мене морничаво ми е да лежам мртов во ковчег :vozbud:

знам,знам, клаустрофобично е :toe:

интересна е билката ја во село кај дедоми најдов и си поминав интересно,првиот ден ја помешав татулата со магарешки трн дека магарескиот трн розево такво има на цветот,во цветот има семчиња и си помислив дека е тоа ама коа проверив на интернет видов дека не е утре дента побарав убаво таму низ село кај дедоми и најдов датура страмониум,земав 6 трнлливи јаболка ги извадив семките јаболката не беа уште отворени и семките беа кафеави,се тоа се случува негде околу 7 ипол навечер пред заогање на сонцето,и знаејки дека ке си идам дома околу 11 саат почна да ме јаде јанза да ги пробам нестрплив сум многу коа станува збор за психотропни супстанци,и испага да ме пратат во продавница ја си ги собрав семките во една зиперка и по пат викам а чекање не иде ја ке ги пробам и земав едно 40тина можда 50 ги изедов и онака ништо почна да ми се суши грлото после некој 40 минути ама ништо од легално ЛСД и викам ајде уште една тура овојпат малце поголема изедов уште 70тина пак ништо после тоа уште 30тина пак ,и брате ништо и викам изглеа треба малце поголема доза и стаив у рака па веројатно два пати повеке од досегашната доза имаште сигурно 200 и више се на се ми се собраа накај плус минус околу 400 и више почна да ми се мењаат фрекфенциите осекав мачнина онака малце како лошо ми беше и страшно многу ми се спиеше,коа стигнав дома си легнав и почна да ми се поврака отидов повратив пиев доста вода после тоа ми беше гадно си легнав онака моториката ми ослабе у пм се успорив,ама ништо од халуцинации,се вртев се вртев во кревет почна насегде да ме чеша ама после некое време заспав утре дента доага чичкоми ме буди идеме на отпад да носиме некој ствари чистевме по дома кај нас кај чичкоми и кај дедоми и пивото да си го извадиме тие непотребни работи старо железо глупости некој ги носевме на отпад идеме и истовараат ја си седам под сенка од ова сонцево затварам очи и коа глам пред мене ми мрда сликата ми се мењаат форми во црвена боја гледав многу паралелни линии во разни бои на црвена позадина која вибрира и менња форма и нијанси инттересно искуство после тоа отидовме пак кај дедоми и си седам на фотеља затварам очи и пред мене се појавува демон со рогови ми се смешка нешто го пикна прстот во нос погледна на лево и избега на десно ама онака мн интересно изгледаше сето тоа,после тоа си легнав на кревет си ги затворив пак очите и си лежам така и викам ејј чудо едно до сеа не сум ја приметил ламперијава,и онака неколку кратки мигови ја забележувам и си викам алоо бре очите ти се затворени каква ламперија отварам очи оп стварно ламперија на таванот е ова богами беше најинтересното од се оут оф боди без да бидам свесен ја видов ламперијата и дури после ми текна дека ми се затворени очите и си викам интересно ова растеније стварно откачувало земав прочитав и сватив дека семките се најјаки коа се црни и јаболкото е само отворено после два три дена најдов едно јаболко отворено извадив од него околу 170-180 семки другите ми испопагаа од тие 50 пробав да ги испушам у цигара пошто читав нешто на нет 120 изедов и плус 50 од кафеавите од минатиот пат овој пат више знаев што ме чека само што дозата не беше толку страшно голема мачнина осекав ама не ме тераше на повракање грлото ми се исуши ептен бев жеден цело време ама ги земав намерно пред спиење утре дента коа се разбудив после неколку сааати спиење ми беше мн лесно да влезам во луцидни сонови ,thrd eye vision во комбинација со медитација и со нормална доза билкава е стварно корисна ја сум запознаен со нејзе горе доле 3 недели за тие 3 недели два пати сум се напраил бомба и по 30тина семчиња на неколку пати за пред спиење да сонувам свесни соништа и осекам промени особен бенефит на третото око плус билкава ми помогна да ги откажам цигарите,во состојба на луциден сон полесно е да си го програмираш мозокот за нешто да правиш кога си во нормалната свест или да неправиш таа да на цигарите им кажав чао ,инаку тоа што го читате на интернет за тоа колку е страшна датурата врска нема преувелучувања у пм :) иначе ако некој сака да проба а неможе да си најде нека пише па ке напраиме некој бизнис...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom