Дали знае Германската амбасадорка за ова?!

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Владеачката Христијанко-демократска унија ЦДУ (на Англеа Меркел) јавно се изјасни дека по приемот на Хрватска во ЕУ, ќе се стопира проширувањето на унијата.

Дојче Веле пишува дека Босна, Црна Гора и Србија ќе мора да почекаат еден неопределен период неопходен за консолидација на институциите на ЕУ. Неофицијално се зборува за период после 2020 год.

ЦДУ не ја ни спомнува Македонија. Со Турција велат дека би сакале да имаат “повластено партнерство’’.

Некој(а) ги измешал(а) лончињата кога правел(а) пробен балон во Скопје или се правел(а) апла глупав(а)?

Гледав еден Српски документарен филм каде што Србите ја обвинија ново-обединетата Германија за распадот на СФРЈ т.е. начинот на кој се распадна. Си викав еве овие пак вината на друг ја префрлаат но некои работи што ги прави Германија навистина ми се чудни...

Незнам за вас но јас мислам дека Германија е еднострано одговорна што Романија и Бугарија се во ЕУ а еве сега и за Хрватска зборуваат. Се убаво за тие земји и им честитам но зарем некој не гледа некој тренд? :kesa:

Навистина незнам во кој правец се движи ЕУ.:toe:

Гледав еден Српски документарен филм каде што Србите ја обвинија ново-обединетата Германија за распадот на СФРЈ т.е. начинот на кој се распадна. Си викав еве овие пак вината на друг ја префрлаат но некои работи што ги прави Германија навистина ми се чудни...

Незнам за вас но јас мислам дека Германија е еднострано одговорна што Романија и Бугарија се во ЕУ а еве сега и за Хрватска зборуваат. Се убаво за тие земји и им честитам но зарем некој не гледа некој тренд? :kesa:

Навистина незнам во кој правец се движи ЕУ.:toe:

Во правец кој води кон пропаст. Не се нервирајте, нема уште многу да трае ЕУ, а ни НАТО.

pa vidi gi prva i vtora svetska vojna...kako i potencijalot na EU kako novo krizno zariste..iako gi ima mnogu vo svetot vo evropa ima mnogu potencijal...
сакш да каеш дека нов сведски поредок се спрема со почеток од овие подрачја?
и дали тоа ке резултира со нова голема војна?

ne mora da znaci....posebno ne nov svetski poredok...ne so revolucija ili vojna tuku so re-evolucija..toa za da bide taka 2020 e rano..eve kakva e EU denes a kako se sozdala-od zdruzenie za sorabotka vo poleto na Energetikata i metalite...jaglen poveke i celik..ponatamosniot razvoj na EU e priroden soglasno okplnostite..koi sega se prilicno izmeneti

EU ke se raspadne 100% sum siguren,bugarite koga vlegoa vo EU sto sakas ti od taja smrdena unija? uste od togas se uveriv deka EU ke se raspadne samo zaradi toa sto Bugarija i Romanija stanaja clenki,a plus sega i na amerikancite ne im odgovara EU da postoi, toa e pak drug muabet, taka da bidete sigurni deka evropejcite nema da postojat za nekolku godini..

EU ke se raspadne 100% sum siguren,bugarite koga vlegoa vo EU sto sakas ti od taja smrdena unija? uste od togas se uveriv deka EU ke se raspadne samo zaradi toa sto Bugarija i Romanija stanaja clenki,a plus sega i na amerikancite ne im odgovara EU da postoi, toa e pak drug muabet, taka da bidete sigurni deka evropejcite nema da postojat za nekolku godini..

Ова не е баш некоја причина зошто би се растурила ЕУ. Не верувам дека Бугарија и Романија ќе ја растурат ЕУ затоа што и тие станаа членки. Кажи некој посебни причини зошто би се распаднала поради нив?
Или ова го кажа затоа што они влегоа во ЕУ а ние не, и ајде сега ќе се распаднала право, а ако влеговме и ние, ние ли ќе ја држевме обединета ЕУ, ние ли ке и дававме совети што да прават?
Поради Америка, Русија или некоја трета голема сила може да се распадне, ама поради Бугарија и Романија не верувам.

Ова не е баш некоја причина зошто би се растурила ЕУ. Не верувам дека Бугарија и Романија ќе ја растурат ЕУ затоа што и тие станаа членки. Кажи некој посебни причини зошто би се распаднала поради нив?
Или ова го кажа затоа што они влегоа во ЕУ а ние не, и ајде сега ќе се распаднала право, а ако влеговме и ние, ние ли ќе ја држевме обединета ЕУ, ние ли ке и дававме совети што да прават?
Поради Америка, Русија или некоја трета голема сила може да се распадне, ама поради Бугарија и Романија не верувам.
епа да знаеш дека баш поради бугарија ке се растури ова го заклучувам од неколку настани од историјата:
1. бугарија се приклучи на централните сили во првата светска војна - резултат сојузот на централните сили ја загуби војната и се растури!.
2. бугарија се приклучи кон силите на оската во втората светска војна- резултат тие ја загубија војната и оската се растури!.
3. бугарија се приклучи кон источниот социјалистички блок - резултат блокот се растури до толку што и централната сила во него ссср се распадна!.
4. бугарија се приклучи кон европската унија - резултат европската унија ке се распадне !.
наравоучение : кон кој сојуз ке се приклучи бугарија го чека распад:toe:

Така можеш и за Унгарија да викаш :helou:

.... во врска со амбасадарката: знаат тие се многу убаво. Само треба да си ја завршат работата на балканов. Не знам дали работилницата на педагошка е работата што треба да ја завршат(конкретно кај нас), ама мислам дека треба да бидеме многу претпазливи во врска со таканарченото Европејско пријателство кон нас.
Европа никогаш не ни била пријател. Туку баш напротив!!

Во врска со муабетот дека европската унија ќе се распадне заради Бугарија.. мислам дека нема везе. Европската Унија ќе се распадне заради национализнот кој полека ја дига својата глава во нејзините членки.

Така можеш и за Унгарија да викаш :helou:
-во право си !. поголемо е тоа друштвенце на баксузи со продадени души ама комшиите ми се најблизу и највеке боде очи нивното однесување.

епа да знаеш дека баш поради бугарија ке се растури ова го заклучувам од неколку настани од историјата:
1. бугарија се приклучи на централните сили во првата светска војна - резултат сојузот на централните сили ја загуби војната и се растури!.
2. бугарија се приклучи кон силите на оската во втората светска војна- резултат тие ја загубија војната и оската се растури!.
3. бугарија се приклучи кон источниот социјалистички блок - резултат блокот се растури до толку што и централната сила во него ссср се распадна!.
4. бугарија се приклучи кон европската унија - резултат европската унија ке се распадне !.
наравоучение : кон кој сојуз ке се приклучи бугарија го чека распад:toe:

Според тебе, за сите овие работи што ги наведе мислиш дека единствениот виновник е бугарија?
За првите неколку работи во ред, ама за 4-тата велиш "ќе се распадне", во никој случај неможеш да бидеш 100% сигурен дека ќе биде така, но останува да видиме што ќе донесе времето. Така да стрпление.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom