Дали хомосексуалците претеруваат со своите барања?

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување

Sto mislite za homoseksualcite i nivnite kampanji za prava

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Нека им ги дадат сите права на педерите, дури и авионска карта за Сан Фанциско или Амстердам свеедно само нека биде во еден правец :icon_lol:

Тие не претеруваат, воопшто не треба ни да постојат. За џабе се жените?

Петар-МКД напиша:
Тие не претеруваат, воопшто не треба ни да постојат. За џабе се жените?

Зар уште има луѓе што мислат вака ко тебе.. се гледа и од ова и од други мислења дека уште пат имаш одење до зрелоста..

Не треба да постојат викаш.. е ама ете постојат. Нема е ова ШББКББ ситуација. Тука се, реални се, очигледно ги има во доволен број да бараат права. Прашањето е дали претеруваат со барањата, а не дали треба да постојат или не ебате..
Инаку ја одбрав втората опција.

И не, не сум геј, нит ги бранам ни ништо. Само ме нервираат вакви (не)размислувања.

Ne gi opravduvam ama sekoj ima svoj nacin na zivot
Ama sepak glasav neka pravaat so sakaat!

Mandrak напиша:
Не вреди да се коментира и да се отвараат вакви теми зашти и ова му оди во прилог на публицитетот кој сакаат да го стекнат.

Публицитетот одамна веќе го имаат - друга е играта.

Сметам дека нивните барања и појавувања се во рамки на нормала.

Претеруваат со барање на работи кои веќе им се овозможени, но од трети причини не знаат да ги искоритат. Претеруваат и во смисла на некои нереални и неприродни барања.

Voopshto ne se zamaram so toa kakvi se nivnite baranja...neka baraat shto sakaat...jas mislam deka dovolno e toa shto go imaat...a za nekoj nezasitni koi ke im dadesh prst, a sakaat cela raka nesakam da komentiram...

Allita напиша:
...a za nekoj nezasitni koi ke im dadesh prst, a sakaat cela raka nesakam da komentiram...

А кој не е таков? Сите луѓе под default се такви. Без исклучоци!

па да де, ама хомосексуалците се осеќаат ко нешо над обичните(хетеросексуални) луѓе и бараат поише од нас

gOJDO напиша:
па да де, ама хомосексуалците се осеќаат ко нешо над обичните(хетеросексуални) луѓе и бараат поише од нас

Еве да ти резимирам :

1. Имате право на заедница пред законот - бараат ИСТО ТОЛКУ КОЛКУ И “ВАС“.

2. Имате право да се шетате фатени за рака без некој да ве покажува со прст - ИСТОТО ГО БАРААТ И ТИЕ - ниту помалце ниту повеќе.

3. Имате право да назначите ваш наследник на имотот - НЕ ГЛЕДАМ РАЗЛИКА НИТУ НЕШТО ПОВЕЌЕ ВО НИВНОТО БАРАЊЕ.

Повеќе, помалце или еднакво? На тебе да пресудиш со една проста математика. Што е тоа што е повеќе од “вас“?

Пи Ес : не ме сфаќај погрешно ама грешка ти се сметките. Е сега ако тебе ти пречи да гледаш такви нешта - не се хомосексуалците проблем туку ти имаш проблем со нив : ти останува да го решиш.

ПиПиЕс : Мене ме нервира РАДИКАЛНОТО барање на нештата од нивна страна. Лично - уживам во сите права коишто ми се потребни и немам никаков проблем. Не се гетоизирам, имам пријатели од сите раси, вери, разни националности и пред се луѓе што ме почитуваат и не живеам во гето. Лично сум против изолирање на хомосексуалниот од хетеросексуалниот свет (затоа беше отворена темата “Мојот Гнев“) и затоа сметам дека има побитни проблеми отколку да се даваат права некому. Но има такви коишто мислат дека се дискриминирани од сите а уствари врска нема - со свој камен по глава.

Тоа што јас шетам со женски фатен за рака, е моја и на женските определба. И мене може некој да ме покажува со прст, па не се замарам воопшто. Намената на заедницата е да се формира семејство и да се створат деца. Значи тоа не е индивидуална, туку колективна работа. Хомосексуалците неможат да ствараат деца. Не сваќам како им е оневозможено да назначат наследник на имот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom