Дали вашиот бог има пол?

Мислата може да се држи, оформува, да се игра со неа како ти е волја... од каде тоа дека не може повеќе баш од 10 мин?
За да го постигнеш тоа не треба да НЕ-мислиш... друго треба... ;)
Разумот е курва, плати и на курвата со нејзината омилена валута и ќе добиеш тоа што треба да добиеш!

Да, моите богови си имаат полови :)
Не се како вашите направени од восок и без квалитети :)
Ајде малку војна што е ова ниедно божество уште не е распнато и убиено!
Hepta...jas ne rekov deka ne moze..moze toa.
Samo trebe da znaesh da meditirash 24 so 24.....
Zelbata( zatoa shto covekot takov kako shto e i nema volja) ja hrani mislata, i dava razlog shto poveke da razmisluva i da go zaspiva covekot i so otvoreni oci.Fantaziata e zaebana stvar, ti si so otvoreni oci ama spiesh, te nema.
Najdobro e da NE- mislish, samo taka ke ja probudish voljata.
Samo cistata volja e realnost, zatoa ne go unishtuvaj tvojot bog.
Mir na balkanite...;)

Ти напиша дека не може ...
problemot e vo toa shto ne mozesh da ja drzish mislata vo segashnosta poveke od 10 min
Za da go postignesh toa trebe da NE-mislish.

Најдобро е да не мислиш? Такви знам премногу и никако не ја пробудуваат својата и само своја волја (за живот или смрт, без разлика) :)
Знаењето е врзано со разумот, со мислата... А разумот е препрека кон спознанието на одредено ниво. Или ти не мислиш така?
Би го поделиле разумот како евреите што го прават тоа за да си објаснат како е возможна комуникација на ограничено со неограничено битие(ако постои нешто такво)? :)

Ти напиша „чистата волја е реалност“? Што ли прочитав јас сега :love:

Моите богови ќе празнуваат со поплави и грмотевици низ балканот после ова :LOL:

П.С. Чекај да бидам по-мистичен: Јас медитирам 22 од 78! 56 се за работа!

Ти напиша дека не може ...

Најдобро е да не мислиш? Такви знам премногу и никако не ја пробудуваат својата и само своја волја (за живот или смрт, без разлика) :)
Знаењето е врзано со разумот, со мислата... А разумот е препрека кон спознанието на одредено ниво. Или ти не мислиш така?
Би го поделиле разумот како евреите што го прават тоа за да си објаснат како е возможна комуникација на ограничено со неограничено битие? :)

Ти напиша „чистата волја е реалност“? Што ли прочитав јас сега :love:

Моите богови ќе празнуваат со поплави и грмотевици низ балканот после ова :LOL:

П.С. Чекај да бидам по-мистичен: Јас медитирам 22 од 78! 56 се за работа!
Koga ke recam da NE-mislish , mislam na povisok stadium na svest,da mozesh da ja kontrolirash mislata, sega da ne ti preveduvam.
Inace, mozokot e kako more a mislite se branovi, kolku pogolemi misli ,tolku pogolemi branovi, tolku pogolema oluja, tolku pogolema glavobolka. Samo koga moreto e mirno, bez branovi, mozokot nema misli, cistata volja e prisutna, i nemash glavobolki
Eve malku i od mojata mistika
Za da dojdesh do cistata vogla trebe da dadesh svesen inpuls megu SI i DO i vibraciite stanuvaat poretki, i pomalku zakoni vlijaat na covekot
Moram da upotrebuvam tvoi termini za da me razberesh
Mir na balkanot, kazii na tvoite bogovi da ne mi go branuvaat moreto :P

Тебе те цитирав или некој друг? Имаш исти став како другар ти? МИ те печи тоа што го реков? Сонце...
Реков јас како... реков и дека е можно. Ако може еден можат и други... Какви се овие ставови дека не е можно она не е можно ова? Ако не ти чини те оставам да МИСЛИШ ДЕКА НИШТО НЕ СЕ МОЖЕ... :)
Некои се заљубуваат во курви и со погрешна валута плаќаат... Ти како да си заљубен во својата курва-разумот!
Штета...

Твојот бог што носи меѓу нозете бре Човек? :)
многу буквалиста си....

Ах си и до, девет краката ѕвезда на Гурџи изградена од триаголник и еден обид за еднопотезен хексаграм :) Ајде уште еднаш да се изјаснам што мислам за ова чудо публикувано во многу интересна година :)

14. Сега нека се прекрие ова светилиште: сега светлината нека ги проголта луѓето и нека ги изеде со слепило!​
15. Оти јас сум совршен, бидејќи Не сум; и мојот број е девет според будалите; но со праведните сум осум, и еден во осум: Што е битно, оти јас сум навистина ниеден.
И постои друг универзален симбол-клуч уште од времето на Леви.
А во претходното поглавје пак се вели:
45. Совршен и Совршен се еден Совршен, а не два; не, не се ниту еден!
46. Ништо е тајниот клуч на овој Закон. Шеесет и еден Евреите го нарекуваат; јас го нарекувам осум, осумдесет, четиристотини и осумнаесет.

Какви се тие „поголеми мисли“? Поголем бран во која смисла, бранова должина? Или ова е само „мистично“ зборување дека мислите не даваат добра медитација? Насочена мисла е како катана. Еми тука е Раџа јогата за да се наостри мислата, и да се насочи :) Пишував по форумов јас за ова, да не се повторувам.

Туку да се вратиме на темата. Да прашам јас вака, зошто бог, а не богови во насловот на темата... Па не ги навредувајте оние што имаат многу богови :)
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 19:36 ---
многу буквалиста си....
Па не можам да бладам, извини.

П.С. Извадоците се од Првото и второто поглавје од Книгата на Законот, каде што зборуваат „боговите“ Нуит и Хадит, соодветно.

Туку да се вратиме на темата. Да прашам јас вака, зошто бог, а не богови во насловот на темата... Па не ги навредувајте оние што имаат многу богови :)
Mene li me prashubash za ova?.......
Ovoj ateist e shto ja otvoril temata...i toa amaterski

хепта да те прашам нешто, зошто муслианите не го сваќаат тростовото ?

Mene li me prashubash za ova?.......
Ovoj ateist e shto ja otvoril temata...i toa amaterski
Тој што ја отворил темата... во секој случај ги сметам овие теми за бесцелни, дури и навредливи... прашањето секако нема одговор ниту треба да има... :)

Какви се тие „поголеми мисли“? Поголем бран во која смисла, бранова должина? Или ова е само „мистично“ зборување дека мислите не даваат добра медитација? Насочена мисла е како катана. Еми тука е Раџа јогата за да се наостри мислата, и да се насочи :) Пишував по форумов јас за ова, да не се повторувам.

.
Hepta , ova so branovite e Osho, nema vrska so G
Meditacija brat, meditacija
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 19:47 ---
Тој што ја отворил темата... во секој случај ги сметам овие теми за бесцелни, дури и навредливи... прашањето секако нема одговор ниту треба да има... :)
Lelee....mene li mi zborish
Deneshnite decurlija ne znaat kako da go ubijat vremeto...
Namesto da idat i da go ziveat zivotot.....se bavat so gluposti
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 19:51 ---
Ах си и до, девет краката ѕвезда на Гурџи изградена од триаголник и еден обид за еднопотезен хексаграм :) Ајде уште еднаш да се изјаснам што мислам за ова чудо публикувано во многу интересна година :)

14. Сега нека се прекрие ова светилиште: сега светлината нека ги проголта луѓето и нека ги изеде со слепило!​
15. Оти јас сум совршен, бидејќи Не сум; и мојот број е девет според будалите; но со праведните сум осум, и еден во осум: Што е битно, оти јас сум навистина ниеден.
И постои друг универзален симбол-клуч уште од времето на Леви.
А во претходното поглавје пак се вели:
45. Совршен и Совршен се еден Совршен, а не два; не, не се ниту еден!
46. Ништо е тајниот клуч на овој Закон. Шеесет и еден Евреите го нарекуваат; јас го нарекувам осум, осумдесет, четиристотини и осумнаесет.
.
Da ne prepishuvavte od G. vie telemitite?

Hepta , ova so branovite e Osho, nema vrska so G
Meditacija brat, meditacija
А да го баталиш Ошо и Гурџиев и човекот да го набљудуваш преку науката... што велиш на тоа? :)
Ок е сето тоа убаво примамливо обвиткано со „мистицизам“ и се пали секој втор на тоа како „за медитација мора да си море мирно (плаво или зелено?) и да немаш бранови(а пингала и шушумна како струи?)“ :)
Мирно море, значи мртво море :)

Наука, гурџи, наука... Да не бладаме ако може... Секој зборува за медитација, а не секој се сложува дека до медитација треба пранајама, асана, пратјахара, нијама, јама итн итн... сето тоа не треба туку веднаш медитација... Аман веќе од такви. Аман... да не знае човек од каде да почне да поправи нешто...
Ошо и Гурџиев рекле така... ма на крст заедно со Кроули и Леви и сите претходни! :) Плукам на нив и нивните бесконечни зборови кои родија само погрешни мисли и никакви пракси.
Но тешко тоа со тебе и со секој друг што мисли дека јогата е религија а не работа и наука. Човекот нема да се спознае преку мистицизам, туку преку наука и истражување.

Не мислам да се докажувам. Секој со своето...
Мој совет е секако да се избегнува објаснување на човекот со она алхемиското: „непознатотот објаснето со уште понепознато“.
Не се давете во симболи, туку дајте равенки (закони) и пропорции.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 19:59 ---
...

Da ne prepishuvavte od G. vie telemitite?
Не знам, истражувај... :cautious:
Секогаш ние од некој „препишуваме“ според некој друг што нема врска со телемата... :) Демократија... за жал :) Демократијава роди поеќе скапан род отколку било што друго на светот...
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 20:01 ---
Lelee....mene li mi zborish
Deneshnite decurlija ne znaat kako da go ubijat vremeto...
Namesto da idat i da go ziveat zivotot.....se bavat so gluposti
Де де ти возрасниот се измисли во животот сега чекаш да умреш и затоа висиш на форумов... :)
Има млади луѓе што ќе ти го извадат умот ќе го срдат и нема ни да знаеш што ти се случило...
Многу ги потценуваш луѓето што немаат исти став со тебе или што те игнорираат на форумов...
Немој така... младиве богови се закон!!!

А да го баталиш Ошо и Гурџиев и човекот да го набљудуваш преку науката... што велиш на тоа? :)
Ок е сето тоа убаво примамливо обвиткано со „мистицизам“ и се пали секој втор на тоа како „за медитација мора да си море мирно (плаво или зелено?) и да немаш бранови(а пингала и шушумна како струи?)“ :)

Наука, гурџи, наука... Да не бладаме ако може... Секој зборува за медитација, а не секој се сложува дека до медитација треба пранајама, асана, пратјахара, нијама, јама итн итн... сето тоа не треба туку веднаш медитација... Аман веќе од такви. Аман... да не знае човек од каде да почне да поправи нешто...
Ошо и Гурџиев рекле така... ма на крст заедно со Кроули и Леви и сите претходни! :) Плукам на нив и нивните бесконечни зборови кои родија само погрешни мисли и никакви пракси.
Но тешко тоа со тебе и со секој друг што мисли дека јогата е религија а не работа и наука. Човекот нема да се спознае преку мистицизам, туку преку наука и истражување.

Мој совет е секако да се избегнува објаснување на човекот со она алхемиското: „непознатотот објаснето со уште понепознато“.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 19:59 ---

Не знам, истражувај... :cautious:
Секогаш ние од некој „препишуваме“ според некој друг што нема врска со телемата... :) Демократија... за жал :) Демократијава роди поеќе скапан род отколку било што друго на светот...
ова ко муслоиманите , само нашето, само тоа е правото
фантизмот не носи знаење

Zakoni davame be brat ZAKONI.....zamisli ...davame zakoni vo religijata......
Eve ti link
http://forum.kajgana.com/threads/Внатрешна-еволуција-на-човекот.51631/
Kaj nema magii, samo zakoni
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 20:06 ---
Де де ти возрасниот се измисли во животот сега чекаш да умреш и затоа висиш на форумов... :)
Има млади луѓе што ќе ти го извадат умот ќе го срдат и нема ни да знаеш што ти се случило...
Многу ги потценуваш луѓето што немаат исти став со тебе или што те игнорираат на форумов...
Немој така... младиве богови се закон!!!
Zoshto sakash da se grebesh kaj amaterskite ateisti...
abe ne ti lici more.....cel zivot zrtvi trazish

ова ко муслоиманите , само нашето, само тоа е правото
фантизмот не носи знаење
Не си ме разбрал Човек... :)
Прочитај пак... :)
Каков е овој став да генерализираш: како муслиманите? Познаваш лично муслимани па вака зборуваш?
Што оваа омраза... дојден си да шириш омраза? Ами разбирање кога?
ех...
Одстрапувам од разговор со тебе...
Пријатно.

Не си ме разбрал Човек... :)
Прочитај пак... :)
Каков е овој став да генерализираш: како муслиманите? Познаваш лично муслимани па вака зборуваш?
Што оваа омраза... дојден си да шириш омраза? Ами разбирање кога?
ех...
Одстрапувам од разговор со тебе...
Пријатно.
океј не како муслиманите како ВМРО
сега ме разбра

Zakoni davame be brat ZAKONI.....zamisli ...davame zakoni vo religijata......
Eve ti link
http://forum.kajgana.com/threads/Внатрешна-еволуција-на-човекот.51631/
Kaj nema magii, samo zakoni
Магии пу пу пу да ги јади баба меца.
Магика гурџи магика... Научи нешто конечно и ти надвор од бладањата на квази мистиците како ошо и гурџи кои се машки богови за некои :)
Темава е филозофија, ништо нема да се добие... пак сте се закарале за своите ставови... Закони слабо. :) Терајте слободно на темата, добра е иако лошо почнала... Prirodata go sozdala covekot takov kako sto e. велиш а потоа бараш еволуција кај човекот. Ок, но не ми се философира ...

Твоите судови за форумџии се бесконечни... Гледај си патот и не ги суди другите... до кога да те учам едно та исто? Имаш две уши, и две очи. Затвори си го овој случај едното око за да остане кажаното во умот, не да заборавиш.
Јас го имам овој став за младите, ти што плукаш на сите, си е твој проблем... Поголем проблем е што сметаш дека тоа е одличен пат по кој одиш...
Смрдиш на омраза и навреда... а зошто? Кој те знае...
Што е ова? Какво е ова однесување од некој што „медитира 24/7“ и што на секој пост тврди дека е постар (45+)?
Ошо(наместо бог) да те чува од гурџи беља... ете тоа ти е муабетот... Доста ме заморуваш ништо не ми кажуваш паметно..

Ајде и тебе ти велам, гледај си патот јас одстапувам од муабетот и со тебе :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom