И
Име И Презиме
Гостин
...му велам, ај ако сакаш една лута пиперка со магданос, лукче итн... ми носи,ама блага, ај да не правам проблем ја јадам, ама ми се јаде љута и јас пак...ај ако сакаш една лута пиперка со лукче, магданос... ми носи пак блага, ај ако сакаш една газирана вода.... ми носи минерална негазирана.... ако сакаш скарата да биде чиста ем неизгорена...тој ми носи црнила изгорена демек модерно со барбикју.... ај ако сакаш дај ми јаболков оцет за салатава? нема, има само балсамико... зашто ми ја земаш чинијава, немаш друг прибор? ако дојадам или не - е мој проблем, кога ќе си одам тогаш собери ја масава, додека јадам нема да чепкаш ништо ... дали имаш собна температура сокови? НЕ..само грч ладни! ... и ? јас да му оставам бакшиш за што? и што е крив тука газдата кога тој треба да даде наредба во кујната за желбата на гостинот?
Те разбирам за се, но кога јас би бил газда за секоја нарачка по желба надвор од менито +30% за да биде ферски.
Налет на гости што се фаќат за влакно во јајце искрено.Секое мени пишува што содржи и која количина следува.Бакшиш се заслужува, не е морално.