Дали сте со вистинската личност?

• Креатор на темата Креатор на темата nescafe
  • Време на започнување Време на започнување

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.read-here.com
Дали сте со вистинската личност .???

Секој од нас барем еднаш си го поставил ова прашање.!

news7343.jpg

Не постои математичка форумла за ова или некоја помош која би ви била од корист за да одлучите дали вашата партнерка/партнер е вистинска/и за вас.

Но може да ви бидат од помош овие неколку насоки :

*ве прави среќен/на

* ви недостасува кога не сте заедно

* знае како да ве насмее дури и кога сте многу нервозни

* секогаш мислите на неа/него

* го обожавате/сакате нејзиниот/неговиот глас

* ви се допаѓа начинот на кој се смее

* не размислувате за друга/друг

* уживате во заедничките моменти

* покрај неа/него се осеќате сигурно

Сега останува на вас само да се преиспитате себеси дали и што чувствувате за личноста која е покрај вас.

Ако имате барем три,четири чувства спрема некоја/некого од сите овие вие сте со вистинската личност.

Ја сум со себе и супер сме си погодени, има љубов нема разбирање.
Ајдеее, како сама со себе, па што не си најдеш некој што ќе те разбере.

ej alo deca veke vi zdosadiv., znam i samiot ., no celta mi e druga ., ...

30g/trieset godini se edna edinstvena lichnost/i so se ona shto zaedno sme go postignale ...../zaedno..../ veruvajte vo nieden moment ne sum se zaprashal dali e taa vistinskata ., bidejki e ., ako /pokraj drugite raboti/....uspeavme da vospitame deca ., koi i vo avtobus ke stanat na postara osoba.............napravivme zaednichki od niv lugje....

Знам дека е вистинската затоа што покрај се уште сме заедно!

Постои вистинска личност!!!
Јас сум со вистинската личност, но додека ја пронајдов уживав со погрешни. Ме прави среќен, ........ и др работи кои ме тераат да мислам дека таа единствена на овој свет и дека не постојат други. :love: :)

А бе до кога со овие показатели, симптоми, насоки итн... Кога сме имале по 16-17 години веројатно сме ги имале сите тие насоки, па кај 90 посто од луѓето тоа излегувало дека не е правата личност. Освен тоа, на почеток на врска е секогаш слатко и речиси секогаш се исполнети горенаведените “услови“ па пак не значи тоа ништо.

Поентата е дека нема показатели. Се чувствува тоа. Се осеќа.

Јас верувам дека постои вистинска личност за секого, ама тоа не се открива преку тестови и преку некои наведени симптоми од интернет, туку самиот човек си согледува и си осеќа.

Башка горе го нема најважното наведено, а тоа е дека вистинската личност ќе биде со тебе и кога ти е тешко и кога ти е добро и ќе ти дава поддршка и ќе те почитува како личност и ќе те прифати заради тоа што си ти.

Вистинската личност, сродната душа како сакаш наречи го тоа, е многу подлабока врска од она горенаведеното. Тие насоки како што се наречени се површински и секако постојат, но вистинската личност е многу повеќе од смешкање, држење за рака и мислење на него/неа.

Искрено,од сите врски у кои сум бил(2 девојки сум сакал онака вистиски,бифшата и оваа) со оваа ми е најубаво...се надевам дека е вистинската,зашто ме прави среќен и се...само има и друго нешто...единствена е што ме разбира за некои проблеми,единствена е што ми кажува се у фаца,колку и да ме боли тоа(што стварно ми се допаѓа) и единствена е која ми пружа задоволство;)

Интересни точки, зарем има некој што е во врска а:

- е несреќен
- не му се допаѓа насмевката
- не мислите на него
- незнае да ве насмее
- не уживате во заеднички моменти
- не му го поднесувате гласот
- размислувате за други

И као ако имаш три од точкиве рипни во Вардар чим сеуште си во врска.
Чим си со некого значи дека ти е убаво, вистински/невистински приказни за мали деца. Во еден период е еден, после е друг, на крај е трет.

ДА! Со вистинската личност сум...личност која знае да ме цени,која ме сака,која ме прави среќен дури и со еден обичен поглед...Да со вистинската личност сум поради нашата љубов која неможе да биде надмината и поради милион други работи...Личност која ме разбира,која има најубава насмевка,личност која би дала СЕ за мене...кратко и јасно речено!

Aко воопшто постои дилема дали е вистинската, најверојатно не е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom