Дали сте слушнале дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Milena*
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 октомври 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
...во стара Англија луѓето не смееле да имаат секс без одобрение на кралот? И кога некоја двојка би сакала да добие дете, морала да побара дозвола од монархот, кој , пак, би им предал плочка на која пишувало
Fornication Under Consent of the King, што е потекло на зборот FUCK?

Леле, замислете кај нас да било така:raz: :pos2:

Да сме слушнале...е за среќа не сме виделе :)

Од кој ќе баравме „пусул“ ? Од султанот?

Ама јак е муабетов...

„Ваше височество, дали можам да ја сексам мојата жена?“

- Да, слободно можете...

Ајде бе?

da bese taka kaj nas?!?au maf ke mu bese planot na cela makedonija:toe:

Кралот ќе ти каже нешто како: дај јас прво да видам дали женати ги задоволува потребните стандарди па ќе видиме што како:pos2:

За потекло на зборот ова првпат читам и баш е кул.

- Претседниче/премиеру, смеам ли да ја трескам жената ми?

- Смееш, чедо грешно.

ЕСОП - Ебење Со Одобрение од Прецеднико.

да, знам за ова. само не ми текнува шо им праеле ако ги фатат без FUCK, ги беселе можеби или машките ги кастрирале а жените (ако се убаи) морало да се плеснат со кралот:pos:

Прилично интеренсно.
Инаку, за потеклото на зборото ОК некаде прочитав дека потекнува од времето на првата светска војна кога англиските војници војувале во Африка и имале обичај по враќањето од бојното поле на табла да пишуваат колку загинат имаат за да можат од далеку да видат нивните со-војници. Кога немале жртви пишувале 0 Killed, што подоцна се скратило само на О.К..

*хихи, 1000-ти пост!*:)

- Претседниче/премиеру, смеам ли да ја трескам жената ми?

- Смееш, чедо грешно.

ЕСОП - Ебење Со Одобрение од Прецеднико.

:pos2::pos2:
:enenenejeke:enenenejeke:enenenejeke:enenenejeke:enenenejeke:enenenejeke:frwqwqwq:frwqwqwq

Прилично интеренсно.
Инаку, за потеклото на зборото ОК некаде прочитав дека потекнува од времето на првата светска војна кога англиските војници војувале во Африка и имале обичај по враќањето од бојното поле на табла да пишуваат колку загинат имаат за да можат од далеку да видат нивните со-војници. Кога немале жртви пишувале 0 Killed, што подоцна се скратило само на О.К..

*хихи, 1000-ти пост!*:)

Ај да ти се множат.........

Fornication Under Consent of the King, што е потекло на зборот FUCK?
Монти Пајтон не учеше дека зборот FUCK потекнува од германскиот збор Flicken, што во слободен превод би значело “да удира“, “ да плеска“... не знам кое е поверојатно... :)

kade befte jas koga ja otvoriv temata hehe
ja ke gi najdam kaj se moite "dali ste slusnale deka" pa ke pisam

Абе шо има врска кралот, луѓето ако им се туцало ќе се туцаат, од каде па ќе дознае кралот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom