Дали сте скржави?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте скржави???????

• Вкупно гласачи
    237
Ич не сум скржав. Има еден израз кај нас „Балама”.
Ама книги не давам.
Му бев позајмил на еден пријател прирачник „Техничке препоруке ЕС” не ми текнува кое бројче беше. Кога го барав назад типов ми вика:
„Глуп е тој што дава книги. А уште поглуп е оној што ги враќа.”

не сум скржав уопште се давам
знам еден типац има дома миљон дискови дури еден ист диск го има по 2-3 пати и не го дава бе е тоа не можам да го сватам???

Абе знам дека ќе звучи глупо, ама ај прво дефинирајте го поимот скржав. Односно, што според вас е скржава личност, па после да праиме муабет.

Aj da ne se lazeme da ne vrtkame. Skrzav sum i tolku. S`o ponatamu da kazam. Ne davam ili koga davam edvaj, abe kako del od sebe da davam makar bile i mastiki za dzvakanje. 10 evrei na masa da mi sednes nikoj nisto nema da izvlece od mene.
Tolku sum skrzav iposotvive gledam da mi se so pokratki a i koga gi citam epten na brzo i kratko proletuvam niz niv.

bi sakal da kazam deka sum skrzav no vo golem broj situacii izleguva deka ne sum odnosno koj sto mi pobara ako sum vo moznost davam, a bi sakal da ne e taka ama..... ne mozam da se smenam.....

Smetam deka ne sum skrzava... koga imam davam, sakam da pomognam na drugite ali zatoa ocekuvam i nazad:)... pa ne sum budala samo da davam i davam (mislam deka od tolku dobrina ne se zivee, zatoa ocekuvam i za vozvrat)... Pravam usluga, ocekuvam usluga... davam nesto ocekuvam nesto drugo za vozvrat... Prosta Filoz/sofija (zavisi koj kako go pisuva) : Daj ako sakas da ti dadat!:)

Порано давав дури и премногу позајмував и поголеми суми на пари и после не ми ги враќаа. Ама сега сум умерена , не сум скржава се разбира, ама не давам премногу, давам колку што ми даваат.

ThA-BiTcH напиша:
Не сум скржава !
Освен кога станува збор за дечко ми..се би делела, ама него не :icon_lol:
:kajg: да, се разбира таква работа не се дели!:kajg:

abe ne se postavuvaat vakvi prasanja.retki se onie koi bi priznale deka se skrzavi!

ilidan e najskrzaviot od site.neli ilidan?

Da Da jas vo negovo ime priznavam deka sum mnogu skrzav
inace i jas sum skrzav (koj nepriznava be j@ack) :)

Па зависи од ситуација, што треба да дадеш и на кого? Инаку во суштина не сум скржава ама има некои работи кои засекогаш остануваат за себе. Приватност. Тоа ти е :)

Со здрав Ум и Разум и не под дејство на алкохол ке кажам дека НЕ сум скржав. а иначе делата говора за мене да не ви се фалам јас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom