Дали сте атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Локација
Охрид, Македонија
Се мислев за поопширна дискусија на "Општи муабети" но го избрав овај подфорум бидејки сакам темава да има чисто анкетен карактер.

Кажете го вашето мислење, без многу дискусија. Секој има различни сваќања и нема потреба од некаков судир на мислења.

Јас сум атеист и единствен извор на тоа мое чувство е тоа што денес се нарекува НАУКА.

Не,никако не сум атеист..според мене кога некој ќе ја изгуби вербата,станува робот зошто верувам дека вербата е она што не прави луѓе ,што не тера да се бориме..православна сум и си ја сакам својата религија и никогаш не би ја сменила или да се откажам од неа..

Во принцип сум атеист.
Религијата ја почитувам многу, како дел од културата и традицијата. Понекогаш одам у црква, убаво е чувството, смирувачко. Ама не верувам дека постои Господ.

MarthaGraham напиша:
Во принцип сум атеист.
Религијата ја почитувам многу, како дел од културата и традицијата. Понекогаш одам у црква, убаво е чувството, смирувачко. Ама не верувам дека постои Господ.

Не е убаво да одиш во црква ако не си верник..т.е не би требало

Dani^^^ напиша:
имаш право зашто идеш во црква ако не веруваш
иначе јас верувам во господ али не верувам во попови зашто мислам дека се најголемите лопови

Марко напиша:
имаш право зашто идеш во црква ако не веруваш
иначе јас верувам во господ али не верувам во попови зашто мислам дека се најголемите лопови
Не сите, али повеќето - да!
Верувам во Господ, ама не сум до толку религиозен.

Искрено, во црква одам ретко, но не ги прошутам Велигден и Божиќ.

Сакам да верувам,ама едноставно неможам...јебига,ако не кога ке умрам ке треба да имам екстра оправдание пред Св.Петар:ija:

Dani^^^ напиша:

Како што кажав, православната религија ја почитувам како дел од културата и традицијата на мојот народ, и не гледам зашто да не одам во црква ради тоа што не верувам во Господ. На крајот на краиштата, сите имаме различна претстава за тоа што или кој е Господ, не значи дека е исто за сите. Има луѓе што се крајно религиозни и што никогаш не одат во црква, има дури и луѓе што воопшто не ја сакаат црквата како институција. Мене, како што кажав, одењето во црква ми влева чувство на смиреност и надеж, а и почит према нешто што опстанува со векови како традиција.
Тоа што не верувам во Господ не е зашто не ја почитувам религијата туку затоа што сум крајно рационална особа.

Јас сум правослевен Христијанин Но верувам само во себе

Гласав дека сум атеист

Ja Верујм, само во мене...
Атеист, са 98% сигурност.. +-2% на исклучоци, како шо ако сум јас бог???

Не сум атеист, верувам во Господ а на цркава одам секогаш кога ке почуствувам потреба од тоа.

Ne sum ateist,ama ne mozam da se pofalam (i sram mi e zaradi toa),deka sum nekoj vernik,koj redovno i vo celost gi pocituva verskite normi i odnesuvanje. Sepak se trudam,kolku sto mozam (nadevajki se deka Bog e milozliv i prosteva),da gi ispocituvam barem najgolemite i najvaznite hristijanski nastani.

Ne sum ateist , ne sum ni mnogu golem vernik .Za razlika od poveketo jas odam crkva bas koga ne e praznik i ne e nekoj golem znacajen den , deka vo toj den crkvata nasa lici na panagur i site se dojdeni za muabet i ogovaranje . Jas osekam golem duhoven mir koga sum crkva , si palam cveka , ke se zablagodaram sto sum blagoslovena so zivot poln sreka . Pocnav da veruvam koga majkami ozdravi od teska bolest , togas znaef deka e nesto pogolemo i posilno od nas so igralo uloga , neopislivo cudno custvo ama taka bese .Si ja postovam pravoslavnosta ama ne e za mene superiorna od site religii i imam bagi tolerans sprema drugi veri i pripadnici na niv.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom