Дали секогаш треба да се кажува вистината?

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали секогаш треба да се кажува вистината, ама јас никогаш не лажам.

Da pa kolku i da e slatka i ubava ali vo poveketo slucai znae da bide teska i bolna treba sekogas da se kazuva zs taa e vistinskiot patokaz vo vistinskiot zivot.Sega zavisi od samite nas kolku nie sakame da ja cenime ili ja cenime..Spored mene e edna od najvaznite rabota vo zivotot!Zs samiot zivot se potpira vrz vistina!

Smetam deka vistinata kakav - takav bolna ili slatka sekogas treba da se kazuva.Jas ja kazuvam vistinata duri i tamu kaj sto ne treba i zatoa cesto i poradi toa imam problemi.Sto da pravam epten sum iskrena :)

Не сум за лажање, ама понекогаш добро е да се преќути вистината :)

Jas bi lazela samo ako sakm da zastitam nekogo
Ustvari ne vikam ne podlazuvam ali naj cesto za da zastitam nekoja licnost ili slicno/Primer nekoj muabet so mislam deka bi ja povredil taa osoba lazam deka ne go nam ili slicni situacii

da,treba sekogas da se kazuva vistinata,najveke mrazam koga nekoj me laze,inace jas sekogas probuvam da bidam iskren sto fajde ako izlazes nekoj site znaeme deka na lagata kratki i se nozete :)

errr...ne!Nekogash da ama najchesto ne!Samo treba da procenish koga treba da lazhesh a koga ne!:P

sagaqua напиша:
...поубава и послатка?!?!:nesvest: ...сигурно така би се чувствувал/а и ако си ТИ од другата страна,нели:kez:

па ако ме повреди вистината , искрено ќе ми подобро да ја слушнам лагата и btw секој понекад ја сокрива делумно вистината така да неможе некој да ме убеди дека ја збори само вистината

Flik напиша:
па ако ме повреди вистината , искрено ќе ми подобро да ја слушнам лагата и btw секој понекад ја сокрива делумно вистината така да неможе некој да ме убеди дека ја збори само вистината
Но многу е подобро нели да знаеш дека девојката те изневерува или не?Нели???

Da treba da se kazuva vistinatya bar jas ja kazuvam no nekogas krijam i od koga ke go popravam toa ke kazaam

Ne vikam deka e dobro da se laze megutoa mislam deka e nevozmozno da se kazuva cel zivot samo vistina vo sekoja situacija i so sekogo.Taka da ne veruvam koga nekoj ke rece "NIKOGAS ne sum izlazal".Kako i da e treba da se odbegnuva lazenjeto i da se gleda recisi sekogas da se kazuva vistinata.

Sekoj ima nekogas izlazano.Ako ne e nesto premnogu vazno a moze da povredi nekoj togas gledam da ne ja kazam vistinata ili samo polovicno.Sepak ne treba da se lazi i treba da ja kazuvame vistinata kolku i da boli.

Definitivno ne treba sekogas da se kazuva vistinata...zatoa sto nekogas samo ke napravis nepotrebni problemi kazuvajki ja.Nekogas e podobro nekoi raboti da se premolcat.Beazopasno a korisno.

сите викаат дека ако ја кажеш вистината полесно ке си поминеш,
колку е само обратно, колку само понекогаш е така а не секогаш
мое мисленје:ако кажуваш секогаш вистина ке се заебеш многу јако:lud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom