Дали пишувате брзо на тастатура?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
da pisuvam brzo na tastatura, se nauciv so mircot, uste koga izleze a kolku vreme mi trebase sigurno ne dolgo zosto non-stop bev na mirc ali tocno kolku ne znam...

Па, може да се каже брзо. Скоро не гледам во тастатурата, дури и кога пишувам на Македонски. Се навикнав на тастатурата од лаптопот, нежни копчиња до мал од и сеа ми се чини кога пишувам на обична тастатура како да куцам на машина за пишување.

ми требаше доста време да научам. али сеа лом ја праам тастатурата

Пишувам брзо само на мојот лап-топ. На факс на обична тастатура или кај моите другари ми оди потешко поради размахот на тастерите и силата со која треба да се пишува.

Да, па со оглед на тоа што не се тргам од компјутер..срамота би било да не пишувам брзо :S :D

DA DA, do pred nekoe vreme bev baven ama mircot i msn mi pomognaa vo brzina na pisuvanje :)

Брзо пишувам, не знам колку време ми требало да се научам.(не многу)
А се научив кога играв по квизовите на МИРЦ и уште играм.

доволно брзо..ова со мсн ке дојдеш еден ден до усовршување:helou:

Ако сака некој мозе слободно да се мераме .

pa ne epten brzo, ama dovolno brzo

не сум којзнае колку брз ама се трудам.

п.с: Ако продолжам со играње квизови на Мирц ке бидам најбрз Верувајте.

абе луѓе ова се мери со знаци во минута и сл. не со брзо или бавно. еве јас за диктиран текст не памтам точно ама мислам 170-180 знаци во минута. 97% со точност.

па,да...е сега не претерано...ама доволно за човек да не заспие пред тастатура додека му напишам нешто

па пишам брзо. но ако одам во нет кафе таму не се тастатурите добри и не можам да пишам многу брзо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom