Дали ова е можно?

• Креатор на темата Креатор на темата UrbanSamurai
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Здраво форумџии, нов сум на форумов и ова ми е прва тема.:) Сакам да ве прашам дали со завршено средно економкo, можам да се запишам на технички факултет, но во државна квота ? Фала многу !

Да, со соодветна матура и евентуално добар просек можеш.

Секако дека може..ако исполнуваш услов за државна квота.

фала, дали во условот за државната квота има наведено предмети кои мора да ги има во матурата, пример треба Физика и математика , а во економско нема физика..

фала, дали во условот за државната квота има наведено предмети кои мора да ги има во матурата, пример треба Физика и математика , а во економско нема физика..

Епа тогаш ќе ти одземат поени бидејќи го немаш соодветниот предмет.

Со среќа

Нормално дека можеш, само ке си полагаш соодветни предмети на приемните за тој факултет...

Јас кога се запишував знам дека за на техничкиве факултети немаше толку голема заинтересираност,а еден мој другар знам дека влезе у државна квота со слаб просек и не баш сјајни оцени од матура на машински а ти точно на кој факултет сакаш да се запишеш???

зависи каде ќе се запишваш..ако си за Технички во Битола на електро или на машински те примат од кај сакаш биди оти има недостаток
а ако си за Скопје тогаш ти требат предметите

Vo Skopje na Mashinski i bez sredno ke te primat, bidejki nema dvolno studenti ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom