Дали некогаш сте се запрашале како е да си gay !?

Има ли меѓу вас некои кои се запрашале или еве сега можност да се запрашате:
Како е да си геј (ако веќе не си- замисли дека си барем на една година) во Македонија!?
Што би чувствувале? Како би реагирале, што би направиле?

бегај од тука бе :uvo::uvo::uvo:

Дали некогаш сте се запрашале како е да си gay !?
Ako nekoj ima da kaze nesto vo vrska so temata - slobodno, konkretno so odgovori
a, ako ne - neznam kako vi se isplati da si go trosite vremeto na nesto so ne ve interesira!?:raz::kajg:

Ова е твој текст.
Зошто доаѓа до вакви поголеми или помали приливи на тестостерон, од потребното, во центрите за однесување и центарите за парење кај плодовите - научниците одговараат дека има повеќе фактори, од кои како главен би го истакнале големиот стрес на мајките во раните стадиуми од бременоста. Бидејќи, кога еден организам доживува стрес, во него се лачат многувидови хормони во големи количини и обратно одредеин хормони се лачат помалку или воопшто не се лачат. И ако мајката во тој период од бременоста е во состојба на голем стрес (тага, нагли промени, депресија, страв) или под дејство на некои лекови кои ги менуваат нивоата на хормоните во орагнизмот - тогаш посоти веројатноста до центрите за размножување и однесување да стигнат премали или преголеми дози на тестостерон, и со тоа да се роди хомосексуално бебе (било машко или женско).

Незнам може не сум толку стручен ама за мене хормонско пореметување е болест.

Има ли меѓу вас некои кои се запрашале или еве сега можност да се запрашате:
Како е да си геј (ако веќе не си- замисли дека си барем на една година) во Македонија!?
Што би чувствувале? Како би реагирале, што би направиле?

Ахахаха, елај при мен, да пробаш песницата ми, оооо ти силно маже. Ште те бија нежно. Обештам ти.

Сега не знаеме кој е Кочо :( Срам да ви е што вака не збунувате, ама нели од секогаш целта на писателот била никој да не го сфати овај нали. :poss:
Инаку, темава ви е суперишка, а и вие сте супер! Слободно продолжете со вакви теми и само вие верувајте дека на овој начин некој ќе ве разбере :smir:

п.с. стајте у потпис статистика колку имаме глбт - „следбеници“ во Макдеонија :smir:

Неможам да се замислам искрено.....

Ова е твој текст.

Незнам може не сум толку стручен ама за мене хормонско пореметување е болест.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Homoseksualnost_i_psihologija
" Istraživanja i klinička literatura je pokazala da istopolna seksualnost i emocionalna privlačnost, osećanja i ponašanja su normalne i pozitivne varijacije ljudske seksualne orijentacije. [2] Godine, 1973, Američka psihijatrijska asocijacija je skinula homoseksualnost sa liste mentalnih poremećaja. Američka psihološka asocijacija je to učinila 1975. godine. [3]" -извадок од линкот. и имаат грешка :D:D:D прво е Светска здравствена Асоцијација, потоа Американската во 1975год.

1973, Ameriчka psihijatrijska asocijacija je skinula homoseksualnost sa liste mentalnih poremeчaja. Ameriчka psiholo&шka asocijacija je to uчinila 1975. godine.
Тоа се’ убаво, ама ние не сме Америка. Кај нас не важат тие стандарди, туку ставовите на Чадло, внукот на доктор Менгеле.

п.с. стајте у потпис статистика колку имаме глбт - „следбеници“ во Макдеонија :smir:

Пошо и мојот пост е цитиран, ќе кажам и јас: Статистика барај од невладини (пола од нив не се салам,со чесни искључоци). А, зашто ти е статистика? Битно е дали 10% или 5% од населението е хомо? 1 човек да е во цела Македонија - заслужува рамноправност и еднаков третман и права (ко шо се наведени во резулуцијата за основни човекови права[не зборам за правата на хомосексуалците] туку со основните човекови права - покриени се сите потреби на човекот-право на слободно одлучување (за себе си) и изразување . . .)

Мхм. Повеќе пати. И точно знам како се осеќаат геј луѓето у МКД. Као Комита на утакмица на Шкендија у Тетово. Сардисан. :)

Да се биде педер во земјава има негативна (очигледно нели) страна, ама има и позитивна. Негативната е видлива, етикетица и омраза, а позитивната е тоа што геј популацијата си се има меѓу себе. Си се држи, си има начин на размислување, комуницирање, една голема фамилија е. Ние, стрејт луѓето, љубовта од колективот ја бараме на фудбалски трибини и политички партии кај шо се пцуеме и мрзиме, а вие се сакате, значи вашиот колектив е далеку по здрав и добар.

Мислам дека треба да престанете да се однесувате како Јеховини сведоци и да си го живеете животот. Истата шанса да бидам тепан во Тетово ја имам јас како комита и ти како геј (кој и да си ти, имагинарен геј човеку). Истата шанса ја имам да бидам тепан на митинг на вмро само зашто сакам да го сменам името, а можам да бидам и тепан само зашто сум од друго маало или со „погрешна“ вероисповест или националност. Олабајте се, исто гомно ко нас стрејтерите сте...

Тоа се’ убаво, ама ние не сме Америка. Кај нас не важат тие стандарди, туку ставовите на Чадло, внукот на доктор Менгеле.

Па искрено и Америка не е бог знае што. Јас и не би сакал да сме Америка, подобро да сме Канада :D:D:D ;)

--- надополнето ---

Мхм. Повеќе пати. И точно знам како се осеќаат геј луѓето у МКД. Као Комита на утакмица на Шкендија у Тетово. Сардисан. :)

Да се биде педер во земјава има негативна (очигледно нели) страна, ама има и позитивна. Негативната е видлива, етикетица и омраза, а позитивната е тоа што геј популацијата си се има меѓу себе. Си се држи, си има начин на размислување, комуницирање, една голема фамилија е. Ние, стрејт луѓето, љубовта од колективот ја бараме на фудбалски трибини и политички партии кај шо се пцуеме и мрзиме, а вие се сакате, значи вашиот колектив е далеку по здрав и добар.

Мислам дека треба да престанете да се однесувате како Јеховини сведоци и да си го живеете животот. Истата шанса да бидам тепан во Тетово ја имам јас како комита и ти како геј (кој и да си ти, имагинарен геј човеку). Истата шанса ја имам да бидам тепан на митинг на вмро само зашто сакам да го сменам името, а можам да бидам и тепан само зашто сум од друго маало или со „погрешна“ вероисповест или националност. Олабајте се, исто гомно ко нас стрејтерите сте...

Интересно мислење
не сваќам од каде тоа дека сум/сме напнати!? незнам на што точно мислиш :)
А, да. И зошто спомнуваш тепање (немој да ме сватиш погрено, самам да кажам што те наведе на тие мисли :) поззз)

не сваќам од каде тоа дека сум/сме напнати!? незнам на што точно мислиш :)

Знаеш, знаеш, со самото тоа што сите твои постови се на теми за геј, ти очигледно си напнат, не мислиш на друго.
Земи пиши нешто во тема за љубовта, па ѕирни да видиш типувања на денот, да уплатиш нешто во кладилница, па пиши некој виц за комуњари и вмр-овци (проштевај што нема подфорум пољитик)... и не воскреснувај геј-теми :)

Со други зборови, не си само педер у животов, нели? :smir:

а, може и сум - само педер !?
и што сега, . . .мој ќеф да пишам за што сакам, или несмеам!?
тоа ме засега - за тоа пишувам
и никој не е приморан да пишува на темиве, сите од ќеф пишуваат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom