Дали музиката ви претставува инспирација?

Дали музиката ве инспирира?

• Вкупно гласачи
    113
Музиката е важен дел од еден креативен процес...за мене е еден од важните елементи за да можам да седнам и нешто да напишам.

Да,скоро секогаш таа е изворот на мојата инспирација.

Ме тера да размислувам за многу работи,ми дава простор да се исплачам без да морам да се оправдувам,ми враќа спомени,ми краде насмевки и ме тера да се соживеам во ситуацијата во која се наоѓам,без разлика дали пукам од среќа или ме фатила депресија.

Прашањето во темата е многу општо! Треба да се разјасни за каква инспирација се работи? Ако слушнам добра гитара во некоја песна добивам инспирација да свирам, ако прочитам или слушнам добар текст тоа ме инпирира да земам да читам поезија или и јас да напишам нешто.
Но ова се однесува за музичарите или за луѓето што на некаков начин имаат допирна точка со овој начин на уметничко изразување.

Мислам дека поенатат на прашањево(барем според мене) е друга-во зависност од стилот, тематиката на музиката што ја слушаме ги донесуваме нашите одлуки и ги формираме нашите ствови за одредени работи.
Најубави примери за тоа се заземање на одреден политчки став затоа што некој бенд отворено пее за тоа(ова е многу чест пример во метал музиката).
Значи каква секојдневан инспирација имате од музиката, како таа влијае на вашите ставови, идеи, мисли итн.
Исто така стил на облекување однесување бла бла ....сваќате што ми е поентата!

pa, ne vo sekoe vreme,ama inspirativni mi se onie melodii sto me potsetuvaat na nekoi nesta, bez razlika dali na losi ili ubavi momenti..me inspirira muzika bez vokal, obicno lesen jazz, ponekogas ambientalki, itn...se inspiriram i od agresiven punk!samo da e kvalitetna i dobra muzika, seedno, ke me inspirira...za da pisuvam poezija ili proza, ili za da mu se javam na nekogo:}

Понекогаш.
А што е разликата помеѓу 'не' и 'никогаш'?

me inspirira mnogu ... pogotovo koa ke ja slusnam Fade to Black od Metallica .. i koa doagja delot "death greets me warm , now i will just say goodbye" ... prosto mi doagja da se ubijam ..

Те инспирира на самоубиство :vozbud::nesvest:???

Освен ако не си во некоја секта тогаш не знам зошто на самоубиство не те тераат депримирачки работи туку.. другите што инспирираат. Iraqiboy:)

Ако е така, се ми е јасно.

Освен ако не си во некоја секта тогаш не знам зошто на самоубиство не те тераат депримирачки работи туку.. другите што инспирираат. Iraqiboy:)

Ако е така, се ми е јасно.

dobro de ... so ima cudno ako pesna te tera na samoubistvo ??? mora li u sekta da bidam ... daj ne zbori vakvi raboti ziti se ...

"Ако е така, се ми е јасно"

ne ti e nisto jasno ... veruj mi !

me inspirira mnogu ... pogotovo koa ke ja slusnam Fade to Black od Metallica .. i koa doagja delot "death greets me warm , now i will just say goodbye" ... prosto mi doagja da se ubijam ..
А од таму таа инспирација и активност на тема Самоубиство:helou:

Речиси секогаш. Потребната инспирација ја барам во музиката, зошто секогаш е таму- барем за мене, покрај тоа што ме смирува и моето расположение го претвара во нешто креативно (без разлика дали сум тажна или среќна или нешто измеѓу)- ме инспирира да нацртам нешто или да напишам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom