Дали можам да испратам пари преку PayPal?

• Креатор на темата Креатор на темата StefanPr
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 август 2017
Мислења
3
Поени од реакции
0
Знам дека ако треба некој да прати пари на мојот paypal акаунт нема да му биде дозволено пошто ја нема таа опција во Македонија, но сакам да знам дали јас можам да испратам пари на некој акаунт што може да прима пари (на пример на амерички paypal акаунт)?

Знам дека ако треба некој да прати пари на мојот paypal акаунт нема да му биде дозволено пошто ја нема таа опција во Македонија, но сакам да знам дали јас можам да испратам пари на некој акаунт што може да прима пари (на пример на амерички paypal акаунт)?
Има опција да примаш и праќаш пари (плаќаш). Нема опција да ги вадиш.

Има опција да примаш и праќаш пари (плаќаш). Нема опција да ги вадиш.
Сигурно може да се прима?
Дека имам на една страна направено некој денар ама така седат парите. Треба секој петок автоматски да се префрлат на мојот paypal акаунт ама само ми пишува "Paypal Transaction ID void" и се враќаат парите на страната наместо да се пратат на paypal и така само седат. Мислев дека неможе да се прима пари во Македонија затоа не се праќаат.

Сигурно може да се прима?
Дека имам на една страна направено некој денар ама така седат парите. Треба секој петок автоматски да се префрлат на мојот paypal акаунт ама само ми пишува "Paypal Transaction ID void" и се враќаат парите на страната наместо да се пратат на paypal и така само седат. Мислев дека неможе да се прима пари во Македонија затоа не се праќаат.
Сигурно. Јас отсекогаш сум можел.
Само како што реков, не можеш да си ги префрлиш на трансакција во Македонија (или да ги извадиш) - туку можеш да ги користиш само за плаќање со PayPal.

А примаш баш на македонски paypal? Не е некој од оние што се правени преку место на живеење Словенија, туку баш прописно ко што треба?[DOUBLEPOST=1503659816][/DOUBLEPOST]Да бе сега гледам дека може и да се прима пари, само нема опција за повлекување. Јако, баш тоа што ми треба.

Последно уредено:
На македонски paypal неможеш да примаш пари. На словенски да.

Со македонски пејпал можеш само да пратиш/купуваш но не и да примаш пари на твоја сметка.
EM0AKTmUTHyEprF9oD3hjQ.png

Ја ко со разбрав пишува "Make and receive payments" а тоа значи дека можеш да пракаш и да примаш, али никаде нема "withdraw" што значи да повелечеш од тие пари шо ке ги примиш на сметка. Додека ако одбереш од инстата оваа листа земја како "USA" ке видиш дека пишува покрај "Make and receive payments" има под него и "withdraw"

Барем јас така ги сватив работите.

Има голема разлика од да примаш пари
и
да ги повлечеш парите на банкарска сметка.

Првото е можно со МК пејпал, второто не.

Не сакам да ги повлечам парите, доволно би ми било да ги имам само на акаунтот за да можам да купувам онлајн, ама незнам зошто прави проблем кога треба да ми пратат пари.[DOUBLEPOST=1503683824][/DOUBLEPOST]upload_2017-8-25_19-59-11.png
Пробав јас да пратам на другар што има македонски акаунт и ова ми го дава. Значи неможе да пратиш пари на македонски акаунт...

Последно уредено:
Неможе да се примат пари, и мене ми јави исто како и на StefanPr

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom