Дали мислите дека ни е потребно МИНИСТЕРСТВО ЗА НАУКА?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

Дали мислите дека ни е потребно МИНИСТЕРСТВО ЗА НАУКА?

• Вкупно гласачи
    7

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
јас мислам дека е неопходно! науката во знемјава е на најниско можно ниво! а има капацитети и тоа како!

Абе пратенициве одбија амандман за пренасочување на дел од буџетот за поттикнување и финансирање на науката, за само тие да добијат лаптопи, ти министерство за наука, сега за сега останува
Министерство за Образование (и наука)

што ќе им се лаптопи кога половина од нив не знаат да ги користат?!
со тие пари можеа да стипендираат 3 или да финансираат некое истражување!!!

Не ми го објаснувај ти тоа мене, тоа објасни им го нив.

Вакво какво што е - комотно може да се живее без него. И онака ја убивме науката. Лонг тајм агоу.

Без наука нема прогрес, ама кому да му кажеш на сите од едно уво им влегува од друго излегува.

Бац, следното прашање би било - Дали воопшто некому одговара прогрес? Зборувам за долгорочен, стабилен пораст. За жал, се’ што не може да се реализира во рамките на четири години (читај еден мандат) не е вредно за инвестирање. А секоја запуштена/испуштена година, значи минимум четири години враќање назад. Па сеа, ти удри калемот во кој век сме.

Бац, следното прашање би било - Дали воопшто некому одговара прогрес? Зборувам за долгорочен, стабилен пораст. За жал, се’ што не може да се реализира во рамките на четири години (читај еден мандат) не е вредно за инвестирање. А секоја запуштена/испуштена година, значи минимум четири години враќање назад. Па сеа, ти удри калемот во кој век сме.

Ацева, сум имал можност на кратко да ги видам условите за работа на студентите на ПМФ и сум имал можност да ги видам условите во Германија (студирам во германија). Од тоа имам доволно добра претстава во кој век сме.
А за тоа дали некому му одговара прогрес е социо или подобро кажано социо-патолошки проблем, за кого треба психолошка, да не речам психијатриска терапија.

Зарем некој ќе се зафати со наука во Македонија?!? Лично не верувам. Науката од поодамна континуирано се уништува.

Не гледам причина поради која не би требало да имаме Министерство за Наука.

Ацева, сум имал можност на кратко да ги видам условита за работа на студентите на ПМФ и сум имал можност да ги видам условите во Германија (студирам во германија). Од тоа имам доволно добра претстава во кој век сме.
А за тоа дали некому му одговара прогрес е социо или подобро кажано социо-патолошки проблем.

за условите на ПМФ можам да посведочам јас!

најдобар институт е Хемија (не дека јас таму студирам туку навистина е добар во споредба со другите) од апаратура има само спектрометри (за поупатените Рамман и ИЦ спектрометрија) друго нема ништо! Среќа што има 10тина врвни професори со огромен број издадени трудови во списанија со импакт фактор, што е едниствен релевантен доказ за нивната способност

а Билогија е катастрофа навистина! исто и останатите

A имаме а немаме...мене исто ми е некако.Никаква полза немаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom