Дали љубомората е болест? Може ли да се искорени?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Pa ne e mnogu porazlicna od ljubovta...t.e. najcesto e posledica na ljubovta i ima isti simptomi kako nea. Ne ja kontroliras dovolno dobro za da ti gi skrie cuvstvata...te krsi i ponizuva...pagjas na dnoto i diganje nikad!!!
zaboraviv da kazam....NIKAD PA NI TAD:)

ми да јас мислам оти љубомората е болест ного тешко шо се лече

anonimnaa напиша:
ми да јас мислам оти љубомората е болест ного тешко шо се лече
неможеш да ја излечиш неизлечлва болест ти е тоа.

Epa nekoj nacin e bolest a smetam deka e prisutna kaj sekoj eden taka da toa bi doslo kako nesto niz koe mora da se pomine a pred se da se nadmine...sega koj kolku ke uspee vo toa zavisi od samata licnost kolku saka da uspee ili kolku moze..

мала доза на љубомора е нормално...но тоа многу често преминува во опсесија,и болест..
а вакцина за таа неизлељива болест се ЉУБОВТА и ДОВЕРБАТА..

Љубомората е присутна кај секого, но секој треба да се труди да ја надмине.

љубомора во умерени граници е нормална работа, ама она претенаото е веке во рамки на болест и треба да се посетуваат лица кои се стручни да помогнат во надминување на пробелмот

Да, сите сме љубоморни во дадени ситуации има тоа треба да се контролира, а не партнерот да се претепа или слични глупости. Дефинитивно е болест, особено кај машкиве, која преминува во посесивност и често е причина за прекин на многу врски. Тоа е нешто кое самите треба да го контролираме, да си ставиме граници до каде можеме да влијаееме на партнерот т.е. до кај се нашите можности.

iako sum masko mn.retko sum ljubomoren so ogled na toa deka ..ljubomorata nemoze da te usreki ili da te napravi povesel...samo moze da ti nashteti i ne bi rekol deka e bolest :)

Јас искрено мислам дека љубомората е еден вид болест која ги опседнува луѓето тој имал поеќе ја иам помалце тоа е болест што ке ми е мене гајле колку имаат другите да глеам да им наштетам :nenene:

Marinka напиша:
Да, сите сме љубоморни во дадени ситуации има тоа треба да се контролира, а не партнерот да се претепа или слични глупости. Дефинитивно е болест, особено кај машкиве, која преминува во посесивност и често е причина за прекин на многу врски. Тоа е нешто кое самите треба да го контролираме, да си ставиме граници до каде можеме да влијаееме на партнерот т.е. до кај се нашите можности.

btw ako kaj maskite ljubomorata e posesivnost i cesta pricina za prekin na vrska.
kako se odrazuva kaj ljubomornite devojki zeni dami ???

не сум љубоморна воопшто...знам со сите да бидам срекна и да се радувам со истите...не ја гледам поентата ако бидиш љубоморен на некого!

А за онаа ситна љубомора во љубовта да ја оправдувам-бидејки е потребно едно мало парче грижа!

Јас сепак мислам дека љубомората не е болест. Се мислам дека тоа е наследно (баш имам заприметено). Со љубомора мислам дека ништо посебно се постигнува. Сигурно сите ќе го заприметат тоа чувство во вас и одма ве одбегнуваат (барем така мислам дека е:)). Место љубоморните да се потрудат и да успеат да го придобијат тоа што го сакале тие немат друга работа и ете едноставно љубоморат. :):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom