Дали, како и колку лажете?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
не постои човек кој може да каже дека не лаже.Секој лаже само прашање е дали има граница и колкава е во тоа лажење.Ми се случува да лажам не толку често али коа треба нешто да се излаже за да се одбегне некоја караница како на пример семејна тоа е честа појава.или пак да се излаже со цел да не се биде повреден..... сепак кога лажам сепак се сведува повеќе на ова второто....... а во глобала ретко се дешава некој да излажам сепак директива во фаца кажувам што ми пречи и што треба да се промени.....

Мајка ми и Татко ми не сум ги излажал само на шала...:pos2:
А така лажам си по малце...ама потоа ја кажувам вистината...:tapp::tapp:

Лжем ама за заебанције. На пример раширив муабет дека мајонезот у една сендвичара го праа боштум со :drk: и тако даље :):):) А за кечапот ич да не зборим :kesa:

Јас и да сакам да излажам неможам, одма или се смеам или некој фаци правам одма можи да ме познае човек кога лажам :tapp: а сите лажеме дали свесно или несвесно тоа е факт :toe:

Лажам за заебанции нај ного у стил да исплашам некој.
А и да лажам да се заштитам себеси од невољи мада не се заштитувам секогаш:vozbud::vozbud:.

Се трудам што помалце да користам лаги само понекогаш во некои неизбежни ситоации кога се мора :toe:

Не лажам во последно време, ако ми се има случено тогаш е бела лага.

Неќам да лажам, ама некогаш мора да се лаже за некои работи.
Најмногу класната ја лажам..хахаха..за да ме оправда. :)

По потреба и уверливо. :icon_cool
Ако мислам што да излажам, не смислувам добра лага, туку во моментот кога отварам уста ми излетува некоја приказна, која околината ја купува и сите сме среќни и весели. :icon_cool

Порано подлажував по малку,и тоа добро,ама за некои глупави работи.Но во последниве години гледам да избегнам лаги,ако нешто не сакам да кажам ќе прикријам,ама да лажам :nenene:.....И тоа од што ми е веќе навика секогаш ко из пушке да ја кажувам вистината,заборавив и да лажам....

Зависи во каква ситуација сум...ама знам многу често да лажам и тоа добро...
Порано лажев и со помош на една моја најсакана личност во животов...
Ама често лажам и сам...бар во последно време...:tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom